Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΞΑΝΘΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. (ΘΕΜΑ: Μεταφορά μαθητών)..!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ
ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΙΩΝ) ΞΑΝΘΗΣ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ»
ΤΡ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ 2, ΞΑΝΘΗ, Τ.Κ. 67100
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2541072801,-2,-3, 2541029977, 2541022311
FAX: 2541077222

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΙΩΝ (ΠΟΕΙΑΤΑ)
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 4, ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Τ.Κ. 10431
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 5236904
FAX: 210 5235198

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

ΥΠΟΨΙΝ:
1.        Προέδρου της ΠΟΕΙΑΤΑ, Θύμιο Λυμπερόπουλο
2.        Μελών Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΙΑΤΑ (Τσέλιο Γ., Μπιλίκα Επ., Δήμο Κ., Μακρή Ν., Κασιδιάρη Σ., Μαραγκάκη Β., Μπέτση Π., Πετράκη Ελ., Ψηνά Μ., Βεστάκη Ν., Κισσά Π., Αντωνιάδη Στ., Κέφη Φ., Ξυλένιο Π., Μπεχλή Γ., Σκέντζο Π., Πλουμίδη Γ., Ροϊνό Σ., Μαυρίκη Π. και Σάκουλη Π.)


ΘΕΜΑ: Μεταφορά μαθητών

Η επιστολή απευθύνεται προς το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΙΑΤΑ αλλά και προς κάθε άμεσα ενδιαφερόμενο για τις εξελίξεις στο θέμα της μεταφοράς μαθητών, ύστερα από την πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το Υπουργείο Παιδείας, την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τον ορισμό αντιπρόσωπων αναφορικά με την τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ 35415/28-07-2011).

Έχοντας υπ’ όψιν την ΚΥΑ 35415/28-07-2011, η οποία – όλοι γνωρίζουμε – πόσο δυσμενής υπήρξε για τα ταξί (μείωση κατά 65%), ενώ για τον έτερο ενδιαφερόμενο (ΚΤΕΛ) ήταν πιο ελκυστική από την προηγούμενη (σε πολλές περιπτώσεις παρατηρείται αύξηση στις τιμές των δρομολογίων), θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή όλων μας, για να μην βρεθούμε πάλι σε δυσχερή θέση.

Γνωρίζουμε ήδη τις θέσεις της ομοσπονδίας μας από το ενημερωτικό δελτίο της 05-09-2012, ότι κατατεθήκαν δηλαδή οι προτάσεις μας, αόριστα χωρίς να αναφέρονται  ποιες είναι αυτές και χωρίς να υπάρχει από τότε κάποια ενημέρωση. Από πηγή του Υπουργείου γνωρίζουμε ότι το μόνο που ζητήθηκε από πλευράς της ομοσπονδίας είναι η απεμπλοκή της διακήρυξης των ταξί από τα ΚΤΕΛ, αν και ήταν γνωστά σε όλους μας τα προβλήματα, που υπήρξαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου διαγωνισμού με την ΚΥΑ 35415/28-07-2011, όταν σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι από τους περισσότερους νομούς της χώρας αδυνατούσαν να συμμετέχουν στις διαγωνιστικές διαδικασίες με την οικονομική αποζημίωση να αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Συνάδελφοι δεν πρέπει να αφήσουμε να συμβεί κάτι παρόμοιο και πάλι σαν όλα τα υπόλοιπα που «διαπραγματεύτηκε» η ομοσπονδία μας με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα, π.χ. νομό 4070/2012, που ενώ ολόκληρη η Αθήνα θριαμβολογούσε, η περιφέρεια είχε τεράστια προβλήματα με τις νέες άδειες Δ.Χ. αυτοκινήτων που εκδίδονται, και τώρα πάλι με το νόμο 4093/2012 και την απελευθέρωση μέρους του μεταφορικού μας έργου και παραχώρηση του σε ξενοδοχεία, εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, αλλά και κάθε είδους τουριστικής επιχειρήσεις με ιδία μέσα.

Μπροστά στον διαφαινόμενο κίνδυνο να χάσουμε αμαχητί και αυτό το μεταφορικό έργο που εκτελούμε, σε περίπτωση που η τροποποίηση της ΚΥΑ δεν είναι η αναμενόμενη:
α) ζητούμε άμεσα τις θέσεις της ομοσπονδίας και τις προτάσεις, που απέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών.
β) την παρουσία της επιτροπής που έχει οριστεί για τον σκοπό αυτό σε μελλοντικές συναντήσεις της ομοσπονδίας με τα αρμόδια υπουργεία.
γ) την άμεση ενημέρωση για το πλάνο δράσης της ομοσπονδίας και τις όποιες εξελίξεις.

Είμαστε πρόθυμοι να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, όποτε μας ζητηθεί από την ομοσπονδία.


Ο πρόεδρος                                            Ο γραμματέας
   Βασίλης Γεωργιάδης                                Μάριος Πολυχρονιάδης



Για να αποθηκεύσετε την επιστολή πατήστε στο "Download"...
http://spartitaxi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...