Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Άμεσο επανακαθορισμό εδρών ζητούν οι ιδιοκτήτες των ταξί!

Γράφει η Πανοπούλου Γιώτα
ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΚΡΟΑΤΗ
Τον άμεσο επανακαθορισμό εδρών ταξί ζητά ακροατής του ΣΚΑΪ 100,3 και ιδιοκτήτης ταξί
απομακρυσμένου χωριού στην Νεμέα. Μας εξήγησε την κατάσταση και επισήμανε πως στο χωριό του δεν υπάρχουν κούρσες και δεν μπορεί να προσφέρει στην οικογένειά του τα βασικά. Δεν έχει δικαίωμα όπως μας τόνισε να πάει σε παρακείμενη πιάτσα πιο κεντρικής περιοχής λόγω διαφωνιών των ταξιτζήδων και λόγω της καθυστέρησης του επανακαθορισμού από την Περιφέρεια. Ο ακροατής ζητά ενημέρωση για το που βρίσκεται ο φάκελος και κάνει έκκληση για την άμεση αλλαγή της κατάστασης καθώς είναι ζήτημα επιβίωσης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Συνομιλήσαμε με την κα Νικολάκου Κωνσταντίνα, αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης- Έργων και Περιφερειακής Ενημέρωσης. Εκείνη μας ενημέρωσε πως εν μέρει έχουν δίκιο οι ιδιοκτήτες ταξί απομακρυσμένων περιοχών. Αν επιθυμούν να μπορούν να μετακινηθούν και σε παρακείμενες κεντρικές πιάτσες μπορούν να κάνουν αίτηση στο αρμόδιο τμήμα μεταφορών της Περιφέρειας. Συνολικά όλες οι αιτήσεις θα εξεταστούν στις γενικές αποφάσεις του επανακαθορισμού εδρών ταξί που θα διεξάγει η Περιφέρεια τις επόμενες μέρες.
Συγκεκριμένα, σε δεκαπέντε μέρες θα προχωρήσει η χαρτογράφηση των εδρών σε όλη την περιφέρεια. Η πρόταση που θα συνταχθεί θα περάσει από το Περιφερειακό Συμβούλιο και θα αποφασιστεί η σωστή κατανομή των εδρών σε όλες τις περιοχές. Φυσικά θα ληφθούν υπ’ όψιν τα αιτήματα των συλλόγων ταξί, των ιδιοκτητών μεμονωμένα αλλά κυρίως η εξυπηρέτηση των μετακινήσεων των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών. Η κα Νικολάκου μας τόνισε πως προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι να μην αποκοπεί κανένα χωριό από τον πολιτισμό. Σαφώς, είναι κατανοητά τα οικονομικά προβλήματα των ιδιοκτητών ταξί αλλά η αιτία αυτή δεν είναι αρκετά ισχυρή για την παροχή άδειας μετακίνησης σε κεντρικότερες πιάτσες αφού σε απομακρυσμένες περιοχές τα ταξί είναι σπάνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...