Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Στο έλεος του Θεού οι νεφροπαθείς του Ηρακλείου - Στον αέρα η μεταφορά τους..!

Της Κατερίνας Μηναδάκη

Στο έλεος του Θεού κινδυνεύουν να μείνουν οι αιμοκαθαρόμενοι του Ηρακλείου αφού τα ταμεία τους όχι μόνο δείχνουν ασυνέπεια στις
πληρωμές τους επί μήνες αλλά ψάχνουν... και αφορμές για να μην πληρώνουν όσα χρωστούν!

Έτσι σήμερα το πρωί οι οδηγοί ταξί της πόλης, που έχουν αναλάβει τα μεταφέρουν τους ασθενείς στα κέντρα αιμοκάθαρσης του νόμου, είδαν για πολλοστή φορά να κόβονται τα μεροκάματα τους, κινητοποιήθηκαν άμεσα και έκαναν σαφές ότι από αύριο το πρωί θα σταματούσαν κάθε μετακίνηση ασθενούς στα κέντρα αιμοκάθαρσης. Στο άκουσμα της κινητοποίησης αυτής φαίνεται ότι κάποιοι φορείς ευαισθητοποιήθηκαν και προσπάθησαν να δώσουν λύση έστω και καθυστερημένα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι 300 περίπου ταξί του Ηρακλείου μεταφέρουν μέρα παρά μέρα ισάριθμους αιμοκαθαρόμενους σε κέντρα αιμοκάθαρσης για την απαιτούμενη διαδικασία. Οι ταξιτζήδες δεν πληρώνονται για την κούρσα αυτή παρά μόνο όταν οι ασθενείς πάρουν από τα ταμεία τους τα χρήματα που δικαιούται. Ωστόσο τα ταμεία τους τον τελευταίο χρόνο φαίνεται ότι κάνουν... νερά.

Ο μεν ΟΓΑ έχει να τους δώσει χρήματα από τον περασμένο Γενάρη, οπότε και οι ασθενείς αδυνατούν να πληρώσουν τις κούρσες των ταξιτζήδων, οι οποίοι με τη σειρά τους αδυνατούν να εισπράξουν χρήματα από ανθρώπους ασθενείς και συνταξιούχους. Έτσι κάνουν μεν το δρομολόγιο, πληρώνουν πετρέλαια και ΦΠΑ από την τσέπη τους και το κράτος ...σφυρίζει κλέφτικα.

Όσο για το ΙΚΑ, ψάχνει και βρίσκει προφάσεις εν αμαρτίαις, όπως επεσήμανε στο prismanews.gr ο γραμματέας δημοσίων σχέσεων της πανελλήνιας ομοσπονδίας ταξί Λευτέρης Πετράκης που υπογράμμισε ότι δεν πληρώνουν έναν ολόκληρο μήνα όταν δουν μία απόδειξη για μία μεταφορά να μη συμβαδίζει απόλυτα η ώρα μεταφοράς του ταξίμετρου με την ακριβή ώρα της αιμοκάθαρσης του κέντρου, κόβουν τα χρήματα ενός ολόκληρου μήνα γιατί ας πούμε μεταφέραμε τον ασθενή στα Καλέσα ενώ εκείνοι χρεώνουν μέχρι το Βενιζέλειο που έχει κέντρο αιμοκάθαρσης, μας ζητούν να πηγαίνουμε από το Βενιζέλειο στα Καλέσα με ΦΠΑ και μετά να μην πληρώνουν. Εμείς μεταφέρουμε άρρωστους ανθρώπους από κάθε γωνιά του νομού μέρα παρά μέρα και εκείνοι προσπαθούν να βρίσκουν τρόπους να μην πληρώνουν. Κάθε φορά και μία αφορμή, ένα τερτίπι, μία δικαιολογία για να μην πληρώσουν. Μέχρι που μας είπαν ότι λείπει με άδεια η υπάλληλος που κάνει τις εκκαθαρίσεις... Αν δεν δώσουν αυτά που πρέπει εμείς θα σταματήσουμε. Είναι καλύτερα να μεταφέρουμε αυτούς τους ανθρώπους με τα ΙΧ μας και να τραβήξουμε χειρόφρενο στα ταξί διότι δεν αντέχουμε να πληρώνουμε και φόρους. ξεκαθάρισε ο γραμματέας.

Η σημερινή πρωινή ... καταλυτική παρέμβαση των ταξιτζίδων πάντως φαίνεται ότι βοήθησε και τους αιμοκαθαρώμενους έτσι ο ΟΓΑ, σύμφωνα με τον κ. Πετράκη, είπε ότι θα δει το θέμα ενώ το ΙΚΑ από την πλευρά του, μέσω του κ. Ροκαδάκη - στο γραφείο του οποίου έγιναν οι συναντήσεις πριν μισή περίπου ώρα - είπε ότι θα γίνει εκκαθάριση μέχρι το τέλος του Νοέμβρη και θα δοθούν τα χρήματα στους ασφαλισμένους.

http://www.newsnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...