Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Αγαπητοί συνάδερφοι ιδιοκτήτες ταξί νυν  αλλά όχι αεί καλησπέρα .

Δυστυχώς  <<ήρθε το τέλος >>.

Το τέλος του αυτoαπασχολούμενου ιδιοκτήτη
 ταξί .

Τοις πταιει;

Λάθη; Παραλείψεις ; Άγνοια ; Ανοησία; Σκοπιμότητες; Αδυναμία; Ασυνεννοησία; Αδιαφορία; Επιπολαιότητα; Εξουσιολαγνεία; Ανεπάρκεια;

Υπάρχουν πολλές λέξεις ,για να περιγράψεις τους λόγους της  απόλυτης καταστροφής.

Υπάρχουν πολλά πράγματα, που θα μπορούσαν να γίνουν και δεν έγιναν αλλά και αλλά που θα μπορούσαν να μην γίνουν και δυστυχώς έγιναν για να αποτραπεί αυτό που έγινε .

Κάποιοι, μπορεί να μην αντιλαμβάνονται το μέγεθος της καταστροφής και να σπεύσουν, να με χαρακτηρίσουν <<Κασσάνδρα>>, επιδιώκοντας να απαξιώσουν έτσι, τις σκέψεις μου ή ακόμα και την ίδια μου την ύπαρξη, στον τομέα του συνδικαλισμού, τον οποίο υπηρετώ, από την θέση του γραμματέα του σωματείου Χαλκιδικής, αλλά και ως ομόσπονδος σύνεδρος μόλις τα τελευταία δυο χρόνια . 

Ποια  ήταν όμως η Κασσάνδρα;  

Η Κασσάνδρα, ήταν κόρη του βασιλιά της Τροίας Πριάμου και της Εκάβης.

 Ο θεός Απόλλων έδωσε στην Κασσάνδρα το χάρισμα της μαντικής και ζήτησε τον έρωτά της ως αντάλλαγμα. Η Κασσάνδρα όμως αρνήθηκε. Τότε ο θεός την εκδικήθηκε ,δίνοντάς της την κατάρα του, να προφητεύει μόνο κακές ειδήσεις και να μη δίνει κανένας πίστη στις προφητείες της.

Η πρώτη από τις συγκεκριμένες προφητείες της Κασσάνδρας, που αναφέρονται από τις πηγές, ήταν ότι ο Πάρις θα έφερνε καταστροφή στην πόλη, όταν αυτός επέστρεψε για πρώτη φορά στην Τροία, χωρίς να είναι γνωστή η πριγκηπική του ιδιότητα. Αργότερα, όταν έφερε και την Ωραία Ελένη στην πόλη, η Κασσάνδρα είπε πως η απαγωγή αυτή θα προκαλούσε τον αφανισμό της Τροίας, αλλά κανένας δεν την πίστευε. Η Κασσάνδρα και ο Λαοκόων προσπάθησαν με κάθε τρόπο να πείσουν τους Τρώες να μη βάλουν μέσα στην πόλη τον Δούρειο Ίππο. Η Κασσάνδρα τους είπε μάλιστα «καθαρά και ξάστερα» ότι το ξύλινο εκείνο άλογο ήταν γεμάτο με οπλισμένους εχθρούς, αλλά και πάλι δεν έγινε πιστευτή.

Κάθε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις αλλά και ονόματα στο παραπάνω κείμενο είναι εντελώς τυχαία.

Σημειολογικά λοιπόν, μπορεί ο ρόλος της  να ήταν άχαρος, αλλά εάν έδιναν έστω και λίγη βάση στις προφητείες της ,ίσως η Τροία να υπήρχε ακόμα .

Ο τότε βασιλιάς Πρίαμος  και ο πρίγκιπας  Πάρις , είχαν απαξιώσει την Κασσάνδρα,  επειδή θεωρούσαν, ότι με την προφητεία της τους χαλούσε την χαρά της νίκης ,αλλά και την αναγνώριση των ικανοτήτων τους, να φέρουν σε κατάσταση απελπισίας τους
Έλληνες, ώστε να εγκαταλείψουν την προσπάθεια άλωσης της Τροίας .Με λίγα λόγια τους ξεβόλευε .

Ο σύγχρονος άνθρωπος, όμως έκανε κάτι πολύ χειρότερο .Επειδή γνώριζε την κατάληξη της Τροίας και το δίκιο της Κασσάνδρας, μη μπορώντας να απαξιώσει την ίδια, απαξίωσε το όνομα και ταυτόχρονα ,διαστρέβλωσε την έννοια της προφητείας . Ως αποτέλεσμα, προσδίδοντας σε κάποιον τον χαρακτηρισμό <<Κασσάνδρα >> ,τον απαξιώνεις ως άνθρωπο αυτόματα, διότι τον θεωρείς καταστροφολόγο  και του στερείς κάθε έννοια αξιοπιστίας, στα λεγόμενα του.

Όσο λοιπόν κι αν προσπάθησα μέσα από τις λιγοστές ομιλίες μου και  τα πολλά μου άρθρα, να προειδοποιήσω για την καταστροφή, άλλο τόσο απαξιωνόμουν με προσωνύμια τύπου <<μπούφος ,ψυχάκιας, Κασσάνδρα ,καταστροφολόγος και δεν ξέρω ακόμα πόσα. Επί Ρεππα προσπαθούσα να πείσω τους διοικούντες , ότι<< ο μαθηματικός τύπος στο σχέδιο νόμου, δεν στέκει μαθηματικά ,επειδή δεν ορίζεται .Θυμίζω ότι είχε αυτήν την μορφή  Α= (Π+Πν )/1000*1,5  αλλά σίγουρα τους έλεγα ,αυτοί αν θέλουν να βγάλουν καινούριες άδειες θα χρησιμοποιήσουν αυτήν την μορφή 
Α= [(Π+Πν)/1000]*1,5 >> όπερ και εγένετο.Και ότι αν τον βάλουν έτσι, θα βγουν πολλές άδειες και πρέπει να μην τον δεχτούν  κ.τ.λ. παραπέμπω σε άρθρα μου στοwww.taxihalkidiki.blogspot.com στην κατηγορία ο bloger χτύπησε .Και όμως φωνή βοώντος εν τι ερήμο . Δεν ήθελαν να ακούσουνε . Ως σύγχρονοι Τρώες ,τους ξεβόλευε από την προσωρινή τους νίκη . Όσο κι αν προσπάθησα ,δεν κατέστη δυνατό να πείσω, ότι πρέπει να πάμε επιθετικά, παρουσιάζοντας ένα δικό μας σχέδιο προς διαπραγμάτευση, σκληρό κατά την άποψη μου κι όχι να σερνόμαστε, πίσω από τον κάθε τυχοδιώκτη, τύπου Ραγκουση , σε θέση άμυνας ,έτσι ώστε να τους αναγκάσουμε, να ψάξουν για την  χρυσή τομή, (που πάντα βρίσκετε στην μέση )για  να είναι ευνοϊκή για εμάς .Σε κάθε μου ομιλία ,έλεγα ότι οι αποφάσεις, πρέπει να παίρνονται συλλογικά , τα σωματεία να καταθέσουν προτάσεις  , τα κλαδικά συμβούλια να συνεδριάζουν ποιο συχνά και να γνωμοδοτούν ,τα περιφερειακά συμβούλια να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση ,να ενημερώνονται από την διοίκηση της ομοσπονδίας .

Τίποτα από όλα αυτά, δεν ήταν σημαντικά γι ‘αυτούς . Το σημαντικότερο, ήταν να μην βγουν νέες άδειες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη .Και για να γίνει αυτό ,θυσίασαν ως  σύγχρονη Ιφιγένεια ,την επαρχεία και περισσότερο την τουριστική επαρχεία, την  οποία κρατούσαν σιδηροδέσμια ,τόσα χρόνια με τον ν.3109 (ένας νόμος κομμένος και ραμμένος για τα αστικά κέντρα Αθήνα – Θεσσαλονίκη ),που έβαζε απίστευτους φραγμούς, στον εκσυγχρονισμό και στην ποιότητα των υπηρεσιών της, προς τον τουρισμό, δίνοντας έτσι το άλλοθι, στα τρομερά λιοντάρια  του είδους, να την κατασπαράξουν. Με 24ωρες λοιπόν επαναλαμβανόμενες ,κυλιόμενες και κατρακυλιόμενες απεργίες διαμαρτυρόμενοι στο σύνταγμα, οι καημένοι ηγέτες μας, σοκαρισμένοι από την βόμβα Χατζηδάκη, βροντοφώναξαν  --ΟΧΙ--τονίζοντας έτσι, το νόημα, της εθνικής επετείου, της απελευθέρωσης του τουριστικού μεταφορικού έργου. Διότι πλέον, εμείς από εδώ και πέρα ,θα πρέπει να φωνάζουμε και να ζητάμε την απελευθέρωση . Εμείς από εδώ και πέρα, θα δουλεύουμε με δεσμεύσεις . Εμείς από εδώ και πέρα, δεν θα μπορούμε να κάνουμε συμβάσεις έργου, με τα τουριστικά γραφεία. Εμείς από εδώ και πέρα, θα είμαστε οι δεσμευμένοι, από το κρατικό τιμολόγιο . Εμάς από εδώ και πέρα, θα κυνηγάνε όλοι οι μέχρι εχθές παράνομοι και τώρα πλέον  νόμιμοι  και θα ελέγχουν, με την βοήθεια της τέως απρόθυμης και νυν πρόθυμης, αστυνομίας ,(διότι παίζει ρόλο και ποιος καταγγέλλει ) για να δουν αν έχουμε σε λειτουργία, το ταξίμετρο, χωρις βέβαια να έχουμε το δικαίωμα, ως μεμονωμένοι αυτοαπασχολούμενοι ταξιτζήδες ,να συνάπτουμε συμβάσεις και άρα να αποφορολογούμε .Εμείς πλην των εταιριών που έγιναν με τον ν3109 . Πως το σκέφτηκε άραγε ο Χατζηδάκης να τις καλέσει κι αυτές στο γεύμα των λεόντων ;

·        Το τραπέζι το έστρωσε ο Χατζηδάκης

·        Το γεύμα περιλαμβάνει αυτοαπασχολούμενο ταξιτζή και ταλαίπωρο οδηγό

·        Το γεύμα προορίζεται για τους λέοντες* αλλά για να μην φωνάζουν οι ύαινες* και ξυπνήσει το γεύμα τις προσκαλούν και αυτές

·        Τρώνε το κρέας οι λέοντες και εξαφανίζουν το κουφάρι του κλάδου οι ύαινες

·        Έτσι το τραπέζι μένει καθαρό για τον επόμενο κλάδο .



<<Εγώ ότι είχα για να πω το είπα

Κα γαμώ του όζοντος την τρυπά . >>


Θα επανέλθω με προτάσεις, για τους αυτοαπασχολούμενους, δυστυχώς αν δεν ξυπνήσουμε θα μας φάνε . Υπάρχει χρόνος για να ξυπνήσουμε και να την γλιτώσουμε, έστω με λίγες δαγκωνιές . Χρειάζεται τόλμη ,όραμα  και προπαντός οργάνωση . Δυστυχώς για να παλέψεις με τέτοια αγρία θηρία ,πρέπει να γίνεις εσύ ποιο άγριο από αυτά.



          Με τιμή
Δεληάγγελος Νίκος

http://taxihalkidiki.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...