Το τρίτο μνημόνιο είναι ένα ακόμη λάθος. Όπως ήταν το πρώτο, όπως ήταν και το δεύτερο. Οι προεκλογικές δηλώσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης του δημόσιο
χρέους, περί στροφής στην ανάπτυξη αποδείχτηκαν …προεκλογικές
χρέους, περί στροφής στην ανάπτυξη αποδείχτηκαν …προεκλογικές
Πέρασαν έστω και με οριακή πλειοψηφία τα νέα οικονομικά μέτρα. Την ίδια ώρα που χιλιάδες άνθρωποι – ανάμεσά τους κι εμείς- ήταν έξω από το κοινοβούλιο και προσπαθούσαν να πείσουν την κυβέρνηση να μην δώσει ένα ακόμη χτύπημα στην ελληνική κοινωνία, κάποιοι μέσα στη Βουλή κρυφογελούσαν για την επιτυχία τους. Γιατί κανείς από αυτούς δεν έχασε τη δουλειά του, γιατί κανείς από αυτούς δεν είναι χρεωμένος στις τράπεζες, γιατί κανείς από αυτούς δεν ανησυχεί για το αύριο. Όλοι λίγο πολύ έχουν λύσει τα προβλήματά τους.
Εδώ ακριβώς είναι και το πρόβλημα. Κανείς από αυτούς δεν εκπροσωπεί την ελληνική κοινωνία και τα προβλήματά της. Αυτοί που κινούνται εντός Βουλής ζουν στο δικό τους μαγικό κόσμο. Με ασκήσεις επί χάρτου οι οποίες αποδείχτηκαν, όλες μα όλες, λαθεμένες, καταφέρνουν να οδηγούν σε αποσύνθεση τον ελληνικό λαό. Το τρίτο μνημόνιο είναι ένα ακόμη λάθος. Όπως ήταν το πρώτο, όπως ήταν και το δεύτερο.
Οι προεκλογικές δηλώσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης του δημόσιο χρέους, περί στροφής στην ανάπτυξη αποδείχτηκαν …προεκλογικές. Εκτός κι αν ανάπτυξη θεωρούνται πλέον, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ο καλπασμός της ανεργίας, η συντήρηση της ύφεσης, το λουκέτο των επιχειρήσεων και η μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό. Η συνταγή που υιοθέτησε και η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδειχθεί αποτυχημένη. Τώρα για ποιο λόγο ακολουθήθηκε, είναι μια άλλη ιστορία… Μια ιστορία που έχει και κερδισμένους (ελάχιστους) και χαμένους(τον ελληνικό λαό).
Τα όσα ψηφίστηκαν μαζί με αυτό το μνημόνιο, αποτελούν πρόκληση και ντροπή. Όσοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλούν και να επηρεάζουν την τρόικα φόρτωσαν το μνημόνιο με διατάξεις που τους εξυπηρετούσαν. Αυτό ακριβώς έγινε και στη δική μας περίπτωση. Ο τουριστικός κλάδος με επικεφαλής τον Ανδρεάδη του ΣΕΤΕ, ετοίμασε το σχέδιο νόμου, το επέβαλε στην κυβέρνηση και με την κομματική πειθαρχία ψηφίστηκε. Είναι χαρακτηριστικό ότι σαν κλάδος ενημερωθήκαμε από το υπουργείο για το σχέδιο νόμου την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, λίγες ημέρες πριν από την ψήφισή του. Από εκείνη τη στιγμή, επιδοθήκαμε σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη. Με την πλειοψηφία των βουλευτών που μιλήσαμε, αποδείχτηκε ότι διαφωνούσαν με τη συγκεκριμένη διάταξη, προσπάθησαν να την αποτρέψουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Η καταψήφισή του μεμονωμένα δεν ήταν δυνατή, αφού όλος ο νόμος ήταν ενιαίος.
Σε καμιά περίπτωση όμως δεν τα παρατάμε. Η δική μας μάχη συνεχίζεται. Είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν, εμείς θα επιβιώσουμε. Στις υπουργικές αποφάσεις που θα εκδοθούν προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος, θα πρέπει να μπουν ασφαλιστικές δικλίδες και κανόνες όπως ισχύουν και για μας. Θα προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και θα βγούμε ακόμη πιο δυνατοί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψε την άποψή σου...