Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Κορυφώθηκε το καρναβάλι της Πάτρας- Όλες οι φωτογραφίες, τα γκρουπ και τα ...απρόοπτα.

Η μεγάλη γιορτή της Πάτρας έφτασε στο τέλος της, με την ολοκλήρωση της παρέλασης, που σκόρπισε χρώμα, κέφι, χορό και φαντασία στους δρόμους της πόλης, ξεκουρντίζοντας την καθημερινότητα και δίνοντας ένα ισχυρό...αντικαταθλιπτικό στις δύσκολες μέρες μας. Η Πάτρα έδωσε την δική της απάντηση στα μέτρα, το μνημόνιο και την θλίψη.
Περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές έδωσαν το δικό τους δυναμικό παρών παρουσιάζοντας ορισμένες από τις πιο πρωτότυπες στολές των τελευταίων χρόνων, ενώ η πολιτική σάτιρα με αφορμή την οικονομία έδωσε μερικές απο τις πιο απολαυστικές εκδοχές της τόσο σε ό,τι αφορά τα πληρώματα, όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με τα άρματα του Καρναβαλικού Συνεργίου του Δήμου που για άλλη μια φορά έδωσε.... ρέστα.
Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής ήταν η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της φαντασίας, της δημιουργίας, της νεανικής ορμής και της έμπνευσης, που πλημμυρίζουν σαν χείμαρρος τους δρόμους κινητοποιώντας την πόλη όλη και θέτοντάς την σε ξέφρενους ρυθμούς.
Ανεξάντλητη πηγή της καρναβαλικής έμπνευσης των πληρωμάτων στάθηκαν η οικονομική κρίση και τα δεινά της, που αντιμετωπίστηκαν με το αφοπλιστικό, σατιρικό, σκωπτικό, χιουμοριστικό και συχνά καυστικό και ανατρεπτικό τρόπο αποκαλύπτοντας μέσα από το αμίμητο καρναβαλικό δαιμόνιο πολλές και διαφορετικές εκδοχές των όσων ζούμε. Έτσι η σημερινή παρέλαση στο μεγαλύτερο μέρος της είχε χρώμα ευρώ και ενίοτε δραχμής,κατέβασε … τη Μέρκελ και τους λοιπούς ευρωπαίους και ντόπιους εταίρους στο δρόμο, ενώ δεν έλειψαν και πλήθος άλλων ευρηματικών ιδεών με ευρύτατη θεματολογία.
Στην κορυφή της παρέλασης όπως πάντα τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου Πατρέων-σατιρικά και καλλιτεχνικά-, σμιλεμένα και εμψυχωμένα με την αγάπη, τη φροντίδα, το μεράκι, τη δεξιοτεχνία, τη φαντασία και το πάθος των καλλιτεχνών του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου.
Τα άρματα παρέλασαν με την ακόλουθη σειρά:
-«Καρνάβαλος» Πέτρος Βρυώνης
-«Βασίλισσα» Πέτρος Βρυώνης
-«Η Πειρατεία στο Ίντερνετ» Νίκος Λιβάνης-Νεκτάριος Σαρηγιάννης
-«Το τέρας της Τρόικα» Δημήτρης Ντζουμάνης
-«Η εξάρτηση της Ελλάδας» Πέτρος Βρυώνης
-«Ταμείο Αποψίλοσης» Δημήτρης Ντζουμάνης
-«Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα» Νίκος Λιβάνης-Νεκτάριος Σαρηγιάννης
-Σκαλωτό
-«Μίνι Καρνάβαλος» (παιδικό άρμα) Νίκος Λιβάνης
-«Κάστρο με δράκο» από το Καρναβάλι των Παιδιών Παντελής Χατζόπουλος
-«Φιγούρες του Παραμυθιού: Ο Γίγαντας και η Κοκκινοσκουφίτσα» από το Καρναβάλι των Παιδιών Παντελής Χατζόπουλος
-«Φιγούρες του Παραμυθιού: Ο Λύκος τα Γουρουνάκια και τα Δέντρα» από το Καρναβάλι των Παιδιών Παντελής Χατζόπουλος
-«Πίτερ Παν» από το Καρναβάλι των Παιδιών Νίκος Λιβάνης
-Κούνελος
-Σκαλωτό
-Μουσικό Άρμα Πέτρος Βρυώνης
Στο τέλος της παρέλασης τρία άρματα με τον απαραίτητο σοκολατοπόλεμο γλύκαναν τον κόσμο κλείνοντας με ιδανικό γιορταστικό τρόπο τις παρελάσεις.
ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ
Μια ομάδα 150 Αγανακτισμένων προπορεύτηκε της καρναβαλικής πομπής κρατώντας πλακάτ και πανό και φορώντας μάσκες στο πρόσωπο. Τους διαδηλωτές συνόδευε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Περνώντας μπροστά απο την εξέδρα των επισήμων καταχειροκροτήθηκαν απο τους παριστάμενους και τους πολίτες που περιμένουν να παρακολουθήσουν την παρέλαση.
Είχε προγηθεί ένταση επικρατεί στην αρχή της παρέλασης, στο σημείο εκκίνησης στην οδό Παπαφλέσσα, όταν η ομάδα επιχείρησε να μπει στην αρχή της παρέλασης κρατώντας πλακάτ και ένα πανό με το σύνθημα "αντίσταση λαέ".
Στα αξιοσημείωτα της σημερινής μέρας, η απουσία απο την εξέδρα των επισήμων, των περισσότερων πολιτικών προσωπων του νομού. Φοβού τους Αγανακτισμένους και στο καρναβάλι.






























































































































































































































































































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...