Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Για τα λευκά ψηφοδέλτια στις εκλογές κάνει λόγο αναγνώστης.


Αυτό ίσχυε μέχρι το 2006: "Αν το σύνολο τον λευκών ψηφοδελτίων είναι 51%, τότε όλοι οι υποψήφιοι χάνουν το δικαίωμα υποψηφιότητας τους και δεν μπορούν να ξαναβάλουν υποψηφιότητα."... Εδώ πρέπει να γίνει μια σημαντική διόρθωση: Για να προστατευθούν τα καθικάκια, άλλαξαν τον νόμο περί λευκών ψηφοδελτίων με τον νόμο 3434/2006. Έκτοτε και με αντισυνταγματικό τρόπο τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρούνται και είναι άκυρα!!!

Ο μόνος τρόπος για να αποκαθηλωθούν τα λαμόγια λοιπόν παραμένει η έγκυρη ψήφος σε άσχετο κόμμα/υποψήφιο (άσχετο σε ότι αφορά τη δημοτικότητά του, αποκτηθείσα μέσω των γνωστών καναλιών διαφήμισης πολιτικών προσώπων και κομμάτων). Αν θα έχετε παρατηρήσει τα ψηφοδέλτια είναι πάρα πολλά. Συνεπώς, απλά διαλέγετε ένα στην τύχη ένα και το ρίχνετε (φυσικά να μην ανήκει σε κανένα μαζικά διαφημιζόμενο κόμμα). Και αυτό διότι για να εισέλθει ένα κόμμα (ή ένας υποψήφιος) στη Βουλή θα πρέπει να λάβει το 3% των έγκυρων ψηφοδελτίων. 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν τα ψηφοδέλτια είναι σύνολο 200 και τα 100 είναι λευκά ή/και άκυρα, σημαίνει ότι για να εισέλθει ο υποψήφιος στη Βουλή θα πρέπει να λάβει 3 ψήφους!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...