Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Απελευθερώνονται ταξί και φαρμακεία στην Ιταλία..!


Περίπου πέντε χιλιάδες νέα φαρμακεία πρόκειται να ανοίξουν στην Ιταλία, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει ένα για κάθε 3.300 κατοίκους....


Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, η επιτροπή της γερουσίας καλείται να οριστικοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μόντι, για την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς.
 
Σε ό,τι αφορά τα ταξί και την αναμενόμενη αύξηση του αριθμού των αδειών, καθοριστική θα είναι η γνωμοδότηση των δημάρχων, που θα πρέπει να συνοδεύεται από τα συμπεράσματα της ειδικής Δημόσιας Αρχής για τις Μεταφορές.

Το γεγονός ότι η καταγραφή του αριθμού και των επιπλέον αναγκών για ταξί ανατίθεται στους δήμους, επισημαίνουν σχολιαστές, αποτελεί ένδειξη διαλλακτικότητας της κυβέρνησης Μόντι, που επιχειρεί να περιορίσει την ανοικτή σύγκρουση με τους αυτοκινητιστές ταξί μετά τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες του προηγούμενου μήνα.
 

Το κύριο ζητούμενο είναι «να μειωθεί το κόστος για τους ιδιοκτήτες των ταξί, ώστε να πέσουν και οι τιμές για τους πολίτες.
 
Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι και η δημιουργία νέων, επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, όπως θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα, η σύσταση εταιριών, από αυτοκινητιστές ταξί που να δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα και να είναι σε θέση να προσφέρουν δουλειά σε νέους συναδέλφους τους».
Στα μέτρα απελευθέρωσης της αγοράς περιλαμβάνεται η δυνατότητα για τους νέους να δημιουργούν νέες επιχειρήσεις με την καταβολή ενός ευρώ και την δωρεάν αρωγή συμβολαιογράφου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...