Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Όλες οι προθεσμίες για τις φορολογικές δηλώσεις.

Παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικων δηλώσεων όπως προβλέπεται σε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου. Ειδικά για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ορίζεται ως και τις 15 Ιουνίου.
Αναλυτικά όλες οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων:


1. Μέχρι και τις 30/4/2012 για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των ΟΕ, ΕΕ, κοινωνιών, κοινοπραξιών κλπ, καθώς και όλων των νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανεξάρτητα της κατηγορίας βιβλίων του ΚΒΣ που τηρούν. 


2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των ΑΕ, ΕΠΕ δεν μεταβάλλεται και θα υποβληθούν κανονικά στις 10/5/2012. Ειδικά για τις ΑΕ η ημερομηνία υποβολής κλιμακώνεται, ως γνωστόν, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους. 


3. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος όλων των υπόλοιπων υπόχρεων φυσικών προσώπων (ατομικών επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών, γεωργικών εισοδημάτων, μισθωτών κλπ), ορίζεται μέχρι και τις 15/6/2012.


4. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής με ηλεκτρονικό τρόπο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2012 (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων ορίζεται η 31/7/2012.


Το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει στη σχετικη ανακοίνωσή του οτι η εκτύπωση όλων των εντύπων, οι οδηγίες προς τις ΔΟΥ και η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων μέσω του TAXISnet εξελίσσονται στους προβλεπόμενους χρόνους σε σχέση με τις οριζόμενες προθεσμίες και σημειώνεται ότι αντίστοιχα είχαν εξελιχθεί και τον προηγούμενο χρόνο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...