Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ούτε ένας ένοχος για τα δομημένα ομόλογα..!


Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 16 κατηγορούμενοι στην πρώτη δίκη για αγορά μη δομημένων ομολόγων από ασφαλιστικά ταμεία, την περίοδο 2001 έως και 2007.
Η δίκη, που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, αφορούσε την αγορά σταθερών ομολόγων από τις διοικήσεις έξι ασφαλιστικών ταμείων με κατηγορούμενους στην υπόθεση έντεκα στελέχη διοικήσεων των επίμαχων ταμείων, καθώς και εκπροσώπους τεσσάρων χρηματιστηριακών εταιρειών που ενεπλάκησαν στις αγοραπωλησίες.
Δικογραφία για την υπόθεση σχηματίστηκε μετά την δημοσιοποίηση του λεγόμενου «σκανδάλου των δομημένων ομολόγων», που αφορούσε την περίοδο του 2007, και την επέκταση της εισαγγελικής έρευνας που διενεργήθηκε για αυτό και σε προγενέστερες αγοραπωλησίες ομολόγων ασφαλιστικών ταμείων.
Η κατηγορία για τους έντεκα κρατικούς αξιωματούχους αφορούσε το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, ενώ οι εκπρόσωποι των χρηματιστηριακών λογοδότησαν για ηθική αυτουργία στην απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Τα επίμαχα ταμεία είναι τα : Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Κοινής Διανομής Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων, Ταμείο Σύνταξης και Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Γεωργικών Οργανώσεων, Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων και Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων.
Οι εμπλεκόμενες χρηματιστηριακές εταιρίες στην υπόθεση είναι οι «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών», της οποίας οι εκπρόσωποι Γ. Αποστολίδης, Σ. Πρινιωτάκης και Θ. Πρινιωτάκης είναι βασικοί κατηγορούμενοι και στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων, «ΑΡΤΙΟΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών», «ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών» και «ΤΡΩΥΛΟΣ Κυπριακή Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών».

Κανείς ένοχος…Περίεργο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...