Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

«Άρωμα» από τους «πυρήνες της φωτιάς» πίσω από την βόμβα στο Μετρό.


Η πρώτη ανάλυση του αυτοσχεδίου ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού από ειδικούς πυροτεχνουργούς στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, παραπέμπει στην οργάνωση «Συνομωσία πυρήνων της φωτιάς».
Η συνδεσμολογία και η κατασκευή της βόμβας «φωτογραφίζει– ως ένα σημείο – την οργάνωση καθώς με τέτοιου είδους εμπρηστικούς μηχανισμούς χτύπησαν στη Θεσσαλονίκη το 2009, μόνο που εκεί η πυροδότηση είχε γίνει με φυτίλι ενώ στη συσκευασία δώρου που βρέθηκε στο συρμό του Μετρό στο Αιγάλεω, υπήρχε ρολόι..
Πάντως οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πιθανότατα έχουμε να κάνουμε με μιμητές ή συμπαθούντες της συγκεκριμένης οργάνωσης και αυτό που τους προβληματίζει ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά σε ένα τέτοιου τύπου τρομοκρατικό χτύπημα δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα προκειμένου να αποκλειστεί το σημείο και να μην υπάρξουν θύματα,
Είναι το κομβικό σημείο που επικεντρώνονται οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν την οργάνωση που απόγευμα Σαββάτου ήθελε να τινάζει στον αέρα το μετρό.
Την ίδια ώρα αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν όλα τα βίντεο που έχουν καταγράψει οι κάμερες του μετρό. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ολόκληρο δίκτυο σε όλους στους σταθμούς και στο Αιγάλεω, όπου εκτιμάται ότι άφησε τη βόμβα (ο εμπρηστικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μια νάιλον σακούλα) ο άγνωστος ή οι άγνωστοι. Μέχρι στιγμής η πρώτη ματιά των βίντεο δεν έδειξε αξιοποιήσιμο υλικό... Όμως τα dvd είναι πάρα πολλά και χρειάζεται αναλυτική και προσεκτική προσέγγιση, γεγονός που απαιτεί χρόνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...