Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Κατάθεση της πρότασης για τις πιάτσες ταξί στην Ερμούπολη..!

εναλλακτική πρόταση για τον ορισμό χώρων στάθμευσης ταξί στο κέντρο της Ερμούπολης, η οποία είχε ανακοινωθεί στην
«Κοινή Γνώμη» από το μέλος του Σωματείου Ιδιοκτητών Αγοραίων Οχημάτων, Βεντούρη Πρίντεζη, κατατέθηκε εγγράφως και προς τους αρμόδιους φορείς.

Η πρόταση, η οποία συνυπογράφεται από 11 μέλη του συλλόγου «Syros ΤΑΞΙ», κατατέθηκε τόσο προς τον αρμόδιο ως προς την τελική υπογραφή χωροθέτησης, Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, όσο και προς τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, με κοινοποίηση της, στα αρμόδια προς γνωμοδότηση όργανα, την Επιτροπή Συγκοινωνιών Δήμου Σύρου- Ερμούπολης και τη Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης.

Καθώς η εναλλακτική πρόταση, των μικρών και ευέλικτων χώρων στάθμευσης εντός της Ερμούπολης, είχε παρουσιαστεί εκτενώς από την «Κοινή Γνώμη», τώρα παρατίθεται το κείμενο της κατατεθείσας πρότασης.
«Κύριε Αντιπεριφερειάρχα, κύριε Δήμαρχε,
Σε συνέχεια των όσων έχουν διαδραματιστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, στην προσπάθεια εξεύρεσης ικανοποιητικού χώρου στάθμευσης των ταξί στην Ερμούπολη, θέλουμε να σας καταθέσουμε μια εναλλακτική πρόταση, τόσο για την εκτόνωση του προβλήματος, όσο και για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Πιο συγκεκριμένα προτείνουμε να οριστούν τρία σημεία στο Κέντρο της Ερμούπολης, όπου θα χρησιμοποιούνται ως χώροι στάσης - αφετηρίες των Ταξί (πιάτσες). {Οι χώροι εκτός Κέντρου παραμένουν.}

1. Στην πλατεία Μιαούλη στην σημερινή θέση, από το ύψος της εξέδρας της πλατείας έως το κατάστημα «Γερμανός» ή από το κατάστημα «Γερμανός» έως την Δημοτική βιβλιοθήκη, χώρος για 7-8 Ταξί.

2. Στην οδό Στ. Πρωίου, από την διασταύρωση με την οδό Χίου (Κεντρική Αγορά) έως τον φούρνο «Κίκιλη», χώρος για 5 Ταξί.

3. Στο λιμάνι Ερμούπολης, έναντι του προκαθορισμένου χώρου για τα Ταξί, καταλαμβάνωντας τις δύο εσοχές εμπρός και πίσω από το υπάρχον περίπτερο. Χώρος για 10-12 Ταξί.

Με την πρόταση μας αυτή, βελτιώνετε η παροχή των υπηρεσιών μας προς το επιβατικό κοινό και μειώνεται ο κυκλοφοριακός φόρτος που παρουσιάζεται μέχρι σήμερα, σε ένα και μοναδικό σημείο της Ερμούπολης.

Η πιθανή υιοθέτηση της πρότασης μας, μπορεί να εφαρμοστεί πιλοτικά, έως ότου διαπιστωθούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα από την λειτουργία των νέων αυτών χώρων η έως ότου προχωρήσουν οι ανάλογες εργασίες διαμόρφωσης ενιαίου χώρου αφετηρίας των Ταξί, στον χώρο του λιμανιού έναντι της Eurobank.

Σίγουρα θα παρουσιαστούν πιθανές αδυναμίες στην πλήρη τήρηση του Κ.Ο.Κ σε αυτούς τους νέους χώρους, πιστεύουμε όμως ότι θα είναι μικρότερης όχλησης από την σημερινή θέση, όπου δραστηριοποιείται η πλειοψηφία των ταξί της πόλης μας. Κρίνουμε επιβεβλημένη την συνεργασία όλων των Φορέων και Αρχών, ώστε συνεργαζόμενοι να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα.
Είμαστε στην διάθεση σας για την διαμόρφωση η και την εφαρμογή της πρότασης μας».

ΠΗΓΗ: http://www.koinignomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...