Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Ταξιτζήδες όλων των χωρών ενωθείτε..!

Απεργία και στην Ισπανία εναντίον Uber και Cabity

Οι ταξιτζήδες της Ισπανίας
πραγματοποίησαν εθνική απεργία και μεγάλη διαδήλωση στη Μαδρίτη για να διαμαρτυρηθούν για την εισβολή των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό από τις πλατφόρμες Uber και Cabity, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους συναδέλφους τους της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Αργεντινής, της Κολομβίας και δεκάδων άλλων χωρών. Στη Βαρκελώνη, τα ταξί λειτούργησαν ειδικά και μόνο για μεταφορές σε δημόσια νοσοκομεία, στήριξη σε άτομα με κοινωνικές ανάγκες και ΑμεΑ.

Τα συνδικάτα των ταξί καταγγέλλουν για «αθέμιτο ανταγωνισμό» τις δύο πλατφόρμες, καθώς και τις φορολογικές και νομοθετικές διευκολύνσεις προς αυτές, εκτιμώντας ότι δεν αποτελούν μορφές «συνεργατικής οικονομίας», όπως θέλουν να εμφανίζονται, αλλά σκληρές εισβολές πολυεθνικών στον τομέα των μεταφορών.

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και βουλευτές του Unidos Podemos υποδέχθηκαν τους εκπροσώπους των ταξί έξω από τη Βουλή, ενώ την απεργία και τις κινητοποιήσεις στήριξαν και τα ισπανικά κινήματα εναντίον των συμφωνιών TTIP και CETA. Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων ταξί ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στο επόμενο διάστημα. Η Uber στο προηγούμενο διάστημα είχε ζημιές 3 δισ. ευρώ, αλλά εξακολουθεί να στοιχηματίζει στην απορρύθμιση του τομέα, κατήγγειλαν τα συνδικάτα των ταξί.

ΠΗΓΗ: http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...