Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΦΩΤΟ - Ημαθία: Το πρώτο «Λευκό ταξί» για ΑμΕΑ στους δρόμους της Βέροιας..!

Το «Λευκό Ταξί» είναι ένα ταξί, ένα ειδικά διασκευασμένο όχημα τύπου mini bus, το οποίο χρησιμοποιείται για να μεταφέρε
ι άτομα με κινητικές δυσκολίες.
Το «Λευκό Ταξί» πλέον κυκλοφορεί και στους δρόμους της πόλης της Βέροιας και εξυπηρετεί πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μετακίνησή τους λόγω κινητικών δυσκολιών.
Πρόκειται για ένα εξαθέσιο (πέντε θέσεις και μια του οδηγού) ταξί, χρώματος λευκό, το οποίο είναι απαραίτητο για την ασφαλή μεταφορά ατόμων που βρίσκονται σε αναπηρικό καροτσάκι.
Το «Λευκό Ταξί» έχει δυο θέσεις μπροστά και τρεις θέσεις πίσω, ώστε να μπορούν να είναι παρόντες στην μετακίνηση και οι συνοδοί των ΑμΕΑ. Πίσω από τις θέσεις, διαθέτει ειδικό αναπηρικό καροτσάκι.
Το αναπηρικό καροτσάκι, κατεβαίνει στο έδαφος μέσω ειδικού μηχανισμού – ειδική ράμπα για να μπορέσει να καθίσει ο πελάτης.
Το «Λευκό Ταξί» ανήκει στον Συν.Π.Ε. Ραδιοταξί Βέροιας. Δεν έχει ταξίμετρο, ούτε συγκεκριμένη ταρίφα. Είναι ειδικής μίσθωσης. Ο διακανονισμός γίνεται κατόπιν συμφωνίας, ανάλογα με τον προορισμό του εκάστοτε πελάτη. Μπορεί να παρέχει υπηρεσίες σε οποιονδήποτε άνθρωπο που λόγω ασθένειας δεν μπορεί να περπατήσει.
Ο κ. Περηφανόπουλος Θωμάς, Πρόεδρος του ΣΥΝ.Π.Ε. Ταξί Βέροιας, μας μίλησε για το νέο όχημα για ΑμΕΑ που κυκλοφορεί στην πόλη από σήμερα.
«Είναι ένα όνειρο, δυο ετών περίπου που υλοποιείται σήμερα, μετά από προσπάθεια όλων των συναδέλφων. Είναι ένα αυτοκίνητο ταξί μεταφοράς ΑμΕΑ μαζί με συνοδούς, ειδικής μίσθωσης. Θεωρώ ότι είναι το κόσμημα του Συνεταιρισμού μας πλέον. Θέλω να ευχαριστήσω τις προηγούμενες διοικήσεις που θεμελιώσανε την ιδέα και την υλοποίησε η τωρινή διοίκηση. Επίσης να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζίδη για την αμέριστη συμπαράσταση, καθώς επίσης και το Τμήμα Συγκοινωνιών με τον Διευθυντή και τον Προϊστάμενό του και όλα τα παιδιά, τους μηχανολόγους και το Τμήμα Αδειών για την αμέριστη συμπαράσταση και όλων των συναδέλφων που μαζί καταφέραμε αυτό το επίτευγμα. Ο πελάτης μπορεί να έχει πρόσβαση με δικό μας καροτσάκι στον χώρο του, στο διαμέρισμά του, στην πόρτα του, στο γραφείο του και από εκεί, να μεταφερθεί στον προορισμό του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...