Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Πάτρα: Eπιστρέφουν κορύνες και παρκόμετρα - Δωρεάν οι πρώτες δύο ώρες στάθμευσης..!

Θα παραδοθούν στον Δήμο δύο λεωφορεία, τα οποία θα εκτελούν δωρεάν δρομολόγια

Απάντηση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης σε ότι αφορά το αλωμένο
κέντρο επιδιώκει να δώσει η δημοτική αρχή.
Οπως πληροφορείται η «Πελοπόννησος» αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παραδοθούν στον Δήμο δύο λεωφορεία, τα οποία θα εκτελούν δωρεάν δρομολόγια από τον χώρο στάθμευσης «Γιώργος Καλεντζώτης» στο λιμάνι προς το κέντρο, με στάσεις σε διάφορα σημεία.
Μιλώντας στην «ΠτΔ» ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, σημειώνει ότι η εξέλιξη αυτή αναμένεται να βοηθήσει στην αλλαγή των συνθηκών που επικρατούν στο κέντρο αυτή την περίοδο και αποτελεί την ουσιαστική λύση για τα φαινόμενα του διπλοπαρκαρίσματος.
Ουσιαστικά η δημοτική αρχή κινείται στις αρχικές της διακηρύξεις, δηλαδή την εκμετάλλευση των περιφερειακών χώρων στάθμευσης, την ώρα που η πλειονότητα των οδηγών παρκάρει τα ΙΧ της κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, με κεντρικό «άξονα» τον μόλο Αγίου Νικολάου, του οποίου, κατά τα λοιπά, ζητάμε την απελευθέρωση.
Το παράπονο του δημάρχου, πάντως, είναι ότι δεν έχει δοθεί στον Δήμο και ο χώρος του πάρκινγκ στην Αγίου Διονυσίου, που ανήκει στον ΟΣΕ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν και όσοι οδηγοί έρχονται από τη συγκεκριμένη είσοδο προς το κέντρο. Ενα ακόμα ζήτημα ανακολουθίας της Πολιτείας, που προφανώς σχετίζεται, επίσης, με τη διάθεση της δημόσιας περιουσίας για επίδοξους (και άφαντους) επενδυτές, αν και στην περίπτωση του ΟΣΕ, το πράγμα είναι κουβάρι: Διοικητικό καθεστώς, χάραξη γραμμής, χρηματοδοτήσεις...
Κατά τον δήμαρχο, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια ακόμη γραμμή δωρεάν μετακίνησης με λεωφορείο και από το συγκεκριμένο σημείο.
Επιπρόσθετα, στους σχεδιασμούς του Δήμου είναι η επαναφορά της ελεγχόμενης στάθμευσης με τελείως όμως διαφορετική φιλοσοφία. Ειδικότερα, θα δίνεται η δυνατότητα στους οδηγούς να σταθμεύουν μέχρι δύο ώρες στο κέντρο δωρεάν και από εκεί και πέρα, όσοι οδηγοί επιθυμούν να παρκάρουν για ακόμη περισσότερη ώρα, θα είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν. Ο Δήμος βρίσκεται σε φάση διαβουλεύσεων με άλλη εταιρεία διαχείρισης της ελεγχόμενης στάθμευσης, προκειμένου να διαπιστώσει τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου. Ο έλεγχος του χρόνου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνεται με ηλεκτρονικές κάρτες, αντίστοιχες με εκείνες της Αθήνας.
Παράλληλα, στον σχεδιασμό προβλέπεται η επαναφορά των κορύνων σε όσους δρόμους έχει παρατηρηθεί αύξηση του διπλοπαρκαρίσματος. Στους στόχους του Δήμου είναι η συνεργασία και με το Αστικό ΚΤΕΛ, προκειμένου να δρομολογηθούν λεωφορεία, που έναντι ενιαίου εισιτηρίου θα δίνουν τη δυνατότητα μετακίνησης πολιτών απο τη μια άκρη της πόλης στην άλλη.
Ο Δήμος καλεί μάλιστα το Αστικό ΚΤΕΛ της Πάτρας να προχωρήσει σε επανασχεδιασμό των διαδρομών. Ο Δήμος, επίσης, θεωρεί ότι εάν παραμείνουν τις ώρες αιχμής πέντε αστυνομικοί στο κέντρο, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το κυκλοφοριακό και το διπλοπαρκάρισμα, που αναμένεται να μειωθεί ακόμη και κατά 70%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...