Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Πάτρα: «Κλαίνε» οι επαγγελματίες ταξί - Η ύφεση τους έχει τσακίσει..!

"Ουρές" σε καθημερινή βάση σχηματίζουν τα ταξί στις "πιάτσες", στο κέντρο της πόλης


Η ύφεση της αγοράς έχει «χτυπήσει» για τα
καλά τους επαγγελματίες ταξί,οι περισσότερους από τους οποίους «κλαίνε» τα χρήματα που είχαν δώσει για να βγάλουν τις σχετικές άδειες.
«Κλαίνε», γιατί αυτό που εισπράττουν σε καθημερινή βάση, είναι ότι η επένδυση που είχαν κάνει, δίνοντας αξιοσέβαστα χρηματικά ποσά για να πάρουν την άδεια που χρειάζεται, με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι δύσκολο έως αδύνατον να καλυφτεί, έστω και μακροπρόθεσμα.
Οι εικόνες που επικρατούν άλλωστε στις «πιάτσες» των ταξί τα λένε όλα. Σε όλες σχεδόν τις «πιάτσες», στο κέντρο της πόλης, στην Αθανασίου Διάκου, στην Αγίου Νικολάου, στην Κολοκοτρώνη, στην Κορίνθου, στην πλατεία Γεωργίου και σε άλλα σημεία της Πάτρας, οι «ουρές» που σχηματίζονται από τα ταξί που περιμένουν να… σταυρώσουν κανά πελάτη, είναι τόσο μεγάλες που δεν χωράνε όλα σε μία σειρά.
Σε καθημερινή βάση, σχεδόν σε όλο το 24ώρο. Σε ένα επάγγελμα που κάποτε σου εξασφάλιζε ένα σίγουρο μεροκάματο, σε εποχές που ειδικότερα τις ώρες της κυκλοφοριακής αιχμής, με δυσκολία μπορούσε να βρει κανείς ταξί στην Πάτρα. Σήμερα οι περισσότεροι από αυτούς κάνουν τον σταυρό τους αν στο τέλος της ημέρας βγάλουν το μεροκάματο τους, συμπληρώνοντας παράλληλα τα έξοδα για τα καύσιμα τους.
Όπως οι ίδιοι αναφέρουν στις μεταξύ τους συζητήσεις, ρόλο σε όλο αυτό, πέρα από την οικονομική κρίση, έχει παίξει η εμφάνιση του Προαστιακού, αλλά και η αύξηση της μαζικής συγκοινωνίας, μέσω των δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ.Ένα ακόμα επάγγελμα που έχει «χτυπηθεί» και «χτυπιέται» βάναυσα στα χρόνια της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...