Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Λεονταρίτη για το θέμα των ταξί..!

Θέμα: Κατ’ εξαίρεση χορήγηση αδειών ΕΔΧ (ταξί) σε νησιά της ΠΝΑ, στα οποία δεν υφίστανται ΕΔΧ (ταξί)

Κύριε πρόεδρε,
Κύριοι συνάδελφοι,

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4070/2012, η Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών Κυκλάδων εξέδωσε τη με αριθ. 19721/1355/06-02-2015 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση νέας άδειας ΕΔΧ για τον νομό Κυκλάδων.

Ο μέγιστος αριθμός αδειών κυκλοφορίας ΕΔΧ αυτοκινήτων ανά έδρα βρίσκεται από τον ακόλουθο μαθηματικό τύπο Α= ((Π+Πν)/1000)*Σi. (όπου Π είναι ο
μόνιμος πληθυσμός της έδρας σύμφωνα με την τελευταία απογραφή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και όπου Πν είναι το σύνολο των διανυκτερεύσεων στην έδρα κατά τα τρία τελευταία έτη πριν τον υπολογισμό, το οποίο είναι διαθέσιμο από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, δια τον αριθμό 1095=(365Χ3)). Με το με αριθ. 8841/727/20-01-2015 έγγραφο της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Κυκλάδων ζητήθηκαν τα προβλεπόμενα στοιχεία από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, τα οποία και αναμένουμε. 

Από τα στοιχεία που θα μας χορηγήσει η Στατιστική Αρχή και την εφαρμογή του μαθηματικού τύπου, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην προκύψει ανάγκη χορήγησης άδειας ΕΔΧ (ταξί) σε μικρά νησιά του νομού Κυκλάδων, στα οποία μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα ταξί. Τα νησιά αυτά είναι η Αντίπαρος, η Ανάφη, η Σίκινος, η Θηρασιά, η Δονούσα, η Ηρακλειά, η Σχοινούσα και το Κουφονήσι.

Παρακαλούμε το Σώμα όπως ζητήσει από το υπουργείο Μεταφορών την κατ’ εξαίρεση χορήγηση αδειών Ε∆Χ (ταξί) στα νησιά στα οποία δεν υφίστανται Ε∆Χ (ταξί).
                                 

Ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

          ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...