Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΧΑΝΙΑ: Μεγάλο ενδιαφέρον για απόκτηση άδειας ταξί..!

Εκατοντάδες ήταν οι αιτήσεις για την απόκτηση άδειας ταξί και οχήματος ειδικής μίσθωσης (μικρού λεωφορείου) που κατατέθηκαν από Χανιώτες στην Π.Ε
. Χανίων. 

Η κατάθεση των αιτήσεων ολοκληρώθηκε χθες, αλλά σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολο Βουλγαράκης λιγοστές θα είναι αυτές που θα εγκριθούν, αφού ήδη οι υπάρχοντες αριθμοί ταξί ξεπερνούν κατά πολύ τα πληθυσμιακά όρια που έχουν οριστεί ανά περιοχή. Τα στοιχεία θα σταλλούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην Περιφέρεια καθώς ο περιφερειάρχης είναι αυτός που θα ορίσει τον ακριβή αριθμό των ταξί ανά περιοχή ανάλογα με τα πληθυσμιακά κριτήρια. 

«Το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο, αλλά προσωπικά έλεγα στους ανθρώπους ότι άδικα κάνουν την αίτηση, γιατί ήδη έχουμε 69 ταξί παραπάνω. Για να γίνουν δεκτές όλες αυτές οι αιτήσεις θα πρέπει να διπλασιαστεί ο αριθμός των κατοίκων των Χανίων και κάτι τέτοιο όπως είναι αντιληπτό δεν μπορεί να γίνει» δήλωσε στα “Χ.Ν.” ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Βουλγαράκης.

Ειδικότερα οι αιτήσεις σε ορισμένες περιοχές που αφορούν ταξί, μικρά λεωφορεία και ταξί ΑμεΑ έχουν ως εξής:
• ΧΑΝΙΑ: 12 άδειες για ταξί, 17 άδειες για ειδικής μίσθωσης μικρό λεωφορείο, 1 για ταξί ΑμεΑ.
• ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: 70 άδειες για ταξί, 19 άδειες για ειδικής μίσθωσης μικρά λεωφορεία.
• ΚΑΝΤΑΝΟΣ – ΣΕΛΙΝΟ: 37 άδειες για ταξί, 16 άδειες για ειδικής μίσθωσης μικρά λεωφορεία και 2 για ΑμεΑ.
• ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ: 11 άδειες για ταξί, 8 άδειες για ειδικής μίσθωσης μικρά λεωφορεία.
• ΑΛΜΥΡΙΔΑ: 3 άδειες για ταξί, 4 άδειες για ειδικής μίσθωσης μικρά λεωφορεία.
• ΣΦΑΚΙΑ: 7 άδειες για ταξί, 7 άδειες για ειδικής μίσθωσης μικρά λεωφορεία, 3 άδειες ανανέωσης για μικρά λεωφορεία. Μεγάλος αριθμός αιτήσεων έχουν γίνει ξεχωριστά ανά χωριό (Κουρνάς, Κάστελος, Καλύβες κ.α.)
«Για να κάνει αίτηση ο κάθε ενδιαφερόμενος έδωσε ένα ποσό 5.000 ευρώ περίπου. Αν δεν γίνει δεκτή η αίτησή του θα πάρει πίσω τα 4.000 ευρώ και τα υπόλοιπα θα μείνουν στο κράτος. Καταλαβαίνω το ενδιαφέρον του κόσμου να θέλει να πάρει μία άδεια για να δουλέψει, αλλά η αλήθεια είναι πως υπάρχουν ελάχιστες δυνατότητες να εγκριθούν κάποιες απ’ αυτές» τονίζει ο κ. Βουλγαράκης.


ΠΗΓΗ: http://www.haniotika-nea.gr/megalo-endiaferon-gia-apoktisi-adias-taxi/#ixzz3WYm7iSbT 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...