Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Αυστραλία: Ανησυχούν οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί..!

Με αθρόα συμμετοχή ιδιοκτητών και οδηγών ταξί, πραγματοποιήθηκε το φόρουμ που διοργάνωσε η πολιτειακή κυβέρνηση την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα στο Όκλι


Με αθρόα συμμετοχή ιδιοκτητών και οδηγών ταξί, πραγματοποιήθηκε το φόρουμ που διοργάνωσε η πολιτειακή κυβέρνηση έπειτα από πιέσεις του Taxi Cab Owners and Drivers of Victoria Association Inc., την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα στο Όκλι. 
Είχε προηγηθεί εκστρατεία ενημέρωσης των βουλευτών Frankston, Carrum, Mordialloc, Oakleigh, Bentleigh, Cranbοurne και Clayton.
Το φόρουμ συντόνισε ο ελληνικής καταγωγής γερουσιαστής, Φιλ Δαλιδάκης, ενώ στοιχεία για τον κλάδο των ταξί παρουσίασε εκπρόσωπος του Taxi Services Commission of Victoria. Παρόντες στο φόρουμ ήταν και οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές, Σταν Δημόπουλος και Νίκος Στάικος. 
Στόχος του φόρουμ ήταν να εκφραστούν οι απόψεις και τα αιτήματα του κλάδου έτσι ώστε η κυβέρνηση να ενημερωθεί από «πρώτο χέρι» για τα αιτήματα αυτά. Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, οι περισσότεροι εκ των παρευρισκόμενων είναι μέλη του προαναφερόμενου σωματείου, εξέφρασαν εκ νέου τη δυσαρέσκειά τους για την κατάντια του κλάδου και ζήτησαν από την κυβέρνηση να επαναφέρει τον κλάδο στην πρότερη κατάσταση καθώς οι ίδιοι ως αντιπολίτευση καταψήφισαν όλες τις προτεινόμενες αλλαγές της κυβέρνησης Νάπθαϊν. 
Απευθυνόμενη στο φόρουμ, η κ. Φιλιώ Γιαντσίδου απαίτησε από την κυβέρνηση να τροποποιήσει το νομοσχέδιο αφαιρώντας τις αλλαγές της προηγούμενης κυβέρνησης.
Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης υποσχέθηκαν να μεταβιβάσουν στην αρμόδια υπουργό και, κατ' επέκταση, στην κυβέρνηση, τα αιτήματα του κλάδου έτσι ώστε να διαμορφωθεί η κυβερνητική πολιτική για το θέμα.
Εν τω μεταξύ, η κυρίαρχη αίσθηση που επικράτησε ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν αυτή της απογοήτευσης καθώς περίμεναν συγκεκριμένες δεσμεύσεις υπέρ των δικαίων αιτημάτων του κλάδου. Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκάλεσε αναφορά στη διεθνή εταιρεία Uber και στο γεγονός ότι σε κάποιες χώρες είναι νόμιμα εγγεγραμμένη. Αξίζει να αναφερθεί πως εκπρόσωποι του σωματείου Taxi Cab Owners and Drivers of Victoria Association Inc. θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με την υπουργό Συγκοινωνιών, κ. Jacinta Allan την Τετάρτη, 8 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...