Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Άρθρο του Θύμιου Λυμπερόπουλου, προέδρου της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α: Η ενιαία εφαρμογή κλήσης και διαχείρισης ταξί υπό την ομπρέλα του ΣΑΤΑ είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙ..!

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον κλάδο των ταξί, είναι τέτοιες, που μας αναγκάζουν να πάρουμε άμεσα μέτρα
προστασίας της δουλειάς μας. 
Σε όλο τον κόσμο, οι ταξιτζήδες βρίσκονται σε θέση μάχης και προσπαθούν να προστατέψουν το επάγγελμά τους από την καταιγίδα της uber και παρόμοιων εταιριών. Με σύμμαχο τη νομοθεσία και τις δικαστικές αρχές προσπαθούν να περιορίσουν τη ζημιά και να βάλουν υγιείς και σταθερές βάσεις για το μέλλον.
Στην Ελλάδα, η είσοδος των ιδιωτών  σε συνδυασμό με την άρνηση των ραδιοταξί να συνενωθούν και να παλέψουν τον εσωτερικό  ανταγωνισμό, καθιστούν αναγκαία την συσπείρωση όλων των ταξιτζήδων της Αθήνας, είτε είναι ενταγμένοι σε ραδιοδίκτυα είτε όχι.  Κανένα ραδιοταξί, κανένας ταξιτζής δεν μπορεί μεμονωμένα να παλέψει την καρτελοποίηση που επιχειρούν τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Αυτή την πρωτοβουλία – να σταματήσουμε τα ιδιωτικά συμφέροντα και να μην γίνουμε οδηγοί με μισθούς Πακιστάν -  αναλαμβάνει το Συνδικάτο μας και καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Θεωρούμε ότι ο μοναδικός τρόπος να προστατέψουμε  τη δουλειά μας, είναι η μαζική συσπείρωση και η μαζική συμμετοχή όλων, σε μια ενιαία εφαρμογή κλήσης και διαχείρισης ταξί υπό την ομπρέλα του ΣΑΤΑ. Οι ιδιωτικές εταιρίες γιγαντώθηκαν χρησιμοποιώντας εμάς και τα αυτοκίνητά  μας. Χωρίς ταξιτζήδες και χωρίς ταξί δεν έχουν καμιά δύναμη. 
Έχουμε λοιπόν όλα τα μέσα για να κρατήσουμε τη δουλειά μας και γιατί όχι να την κάνουμε ακόμη πιο αποδοτική ,ακόμη καλύτερη. Από μας εξαρτάται το αύριο του ταξιτζή. Από μας εξαρτάται η επιβίωση του επαγγέλματος. Από όλους μας.
Ζητάμε λοιπόν την έμπρακτη στήριξη  όλων σας  σε αυτό το εγχείρημα,  που αποσκοπεί, όχι στον κατακερματισμό των ραδιοταξί, αλλά ΜΟΝΟ στην προστασία του κλάδου από την επέλαση των ιδιωτών και στην διατήρηση του μεταφορικού έργου ΜΟΝΟ από μας. Ας καταλάβουν όλοι ότι η απόφαση αυτή είναι κλαδική. Είναι απόφαση για την σωτηρία του κλάδου. 
Δεν αφορά τα ραδιοταξί, δεν κρύβει συμφέροντα, δεν είναι επιχείρηση. Όποιες ενστάσεις ή αντιρήσεις εμφανίζονται , εξυπηρετούν μόνο μικροσυμφέροντα και αγνοούν τις πραγματικές ανάγκες του ταξιτζή  και τους υπαρκτούς κινδύνους (ιδιωτικές εταιρίες) που κάθε μέρα γίνονται και μεγαλύτεροι.

Συνάδελφοι, 

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΜΕΙΣ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΓΩ. ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΚΛΑΨΟΥΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ.
ΕΙΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΩΣ ΚΛΑΔΟΣ  ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ,  ΕΙΤΕ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΡΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΜΑΣ ΕΡΓΟ.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ  ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ.

Το ΣΑΤΑ θα κάνει το αυτονόητο. Θα προσπαθήσει να ενώσει όλο τον κλάδο για να αντιμετωπίσει όσο πιο απετελασματικά γίνεται τον ανταγωνισμό. Χωρίς τη δική σας στήριξη όμως,  κάθε προσπάθεια είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Ας καταλάβουν όλοι ότι η επιβίωση του ταξί έχει μεγαλύτερη αξία από την διατήρηση μιας καρέκλας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...