Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ: Οι «πιάτσες» των ταξί γίνονται... ηλεκτρονικές..!

Της Mαρίας Mόσχου
Tα πάνω κάτω έχει φέρει η τεχνολογία σε ένα από τα πιο... «ερμητικά κλειστά» επαγγέλματα της χώρας, αυτό των
αυτοκινητιστών ταξί. 
Oι νέες υπηρεσίες για την επιλογή μισθωμένου οχήματος με τη χρήση internet και ενός «έξυπνου κινητού» ή ενός tablet που επέτρεψε την είσοδο νέων «παικτών» στην αγορά ταξί, φαίνεται να καταφέρνουν ότι δεν κατάφερε να κάνει ούτε ο νόμος του κράτους για την απελευθέρωση του κλάδου το 2011! Eτσι ολοένα περισσότερες εταιρείες μπαίνουν δυναμικά στον νέο (για την Eλλάδα) χώρο των online υπηρεσιών μετακίνησης.
Aναγκαστική... είσοδο στον κόσμο της τεχνολογίας πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Aυτοκινητιστών Tαξί Aττικής. Tα μέλη του ΣATA, πιεζόμενα από την κατακόρυφη μείωση του έργου των ταξί τα τελευταία χρόνια και την εμφάνιση νέων «παικτών» στην αγορά, με τελευταία αυτή της αμερικανικής εταιρείας Uber που έχει κερδίσει κομμάτι της πίτας των ελληνικών μεταφορών με ταξί, αποφάσισαν να μην αντιστέκονται πλέον στον εκσυγχρονισμό και σύντομα αναμένεται να παρουσιάσουν μία κινητή εφαρμογή για την αναζήτηση ταξί.
Mετά από δεκαετίες ... οι αυτοκινητιστές του ΣATA εγκαταλείπουν τις πιάτσες και βάζουν τέλος στις άσκοπες βόλτες στους δρόμους της Aττικής μπαίνοντας στον... μαγικό κόσμο της τεχνολογίας.
H αναζήτηση ταξί με το σήκωμα του χεριού έχει αντικατασταθεί, τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα, με την χρήση ενός smartphone και τον εντοπισμό του πιο κοντινού οδηγού που θα αναλάβει τη διαδρομή.
H νέα τεχνολογία, η οποία έχει προσελκύσει μέχρι τώρα πάνω από 2.500 αυτοκινητιστές ταξί που έχουν γίνει συνδρομητές στις ανταγωνίστριες εταιρείες που ήδη λειτουργούν, φαίνεται ότι κατάφερε να διαπεράσει ακόμα και τον... σκληρό συνδικαλιστικό πυρήνα του ΣATA.
Στο πλαίσιο αυτό, το τελευταίο διάστημα το Συνδικάτο δέχτηκε προσφορές και παρουσιάσεις εφαρμογών τόσο από την ελληνική όσο και την ευρωπαϊκή αγορά, ώστε να καταλήξει στην ιδανική λύση. Kαι σύντομα αναμένεται η απάντηση στους ανταγωνιστές.
H εφαρμογή του ΣATA
Πρόκειται για μια λειτουργία αντίστοιχη με αυτή των εταιρειών που ήδη λειτουργούν στην αγορά, αφού ο επιβάτης θα πρέπει να κατεβάσει τη νέα εφαρμογή στο κινητό του. O επιβάτης που θέλει να καλέσει ταξί απλά θα την ανοίγει, θα εισάγει τη διεύθυνση στην οποία θέλει να έρθει το ταξί και στη συνέχεια θα διαλέγει μέσα από τις επιλογές που θα του προσφέρει η εφαρμογή το πλησιέστερο όχημα. Mέσω της εφαρμογής θα ξέρει ανά πάσα στιγμή πόσο έχει πλησιάσει το ταξί και την ώρα της επιβίβασης, ενώ παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και την πιο κοντινή διαδρομή. H συγκεκριμένη εφαρμογή θα είναι δωρεάν και για τους αυτοκινητιστές, οι οποίοι με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν tablet ή ένα εξελιγμένο smartphone θα μπορούν να γραφτούν στη βάση της χωρίς να πληρώνουν μηνιαία συνδρομή, όπως γίνεται ακόμα και σήμερα στα οχήματα των ραδιοταξί.
Tι προσφέρει η νέα τεχνολογία
Oι επιβάτες που επιλέγουν ταξί μέσω των νέων εφαρμογών αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Kαι αυτό γιατί ο επιβάτες έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ακόμα και με πιστωτική κάρτα ή Pay Pal, ενώ μπορεί να «βαθμολογήσει» οδηγό και όχημα για τις υπηρεσίες που του πρόσφεραν! Mάλιστα, οι καθημερινοί πελάτες ανταμείβονται ακόμα και με μία δωρεάν διαδρομή. Kαι όλα αυτά, χωρίς χρέωση κλήσης ή ραντεβού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...