Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΡΟΔΟΣ: Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί διαμαρτυρόμενοι για τα ανοιχτά λεωφορεία..!

Πολύωρη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο γραφείο του δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου με
τη διοίκηση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου. 

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι στάσεις των ανοιχτών τουριστικών λεωφορείων με το πρόβλημα να επικεντρώνεται στην πιάτσα του λιμανιού όπου δημιουργείται έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Οι ιδιοκτήτες ταξί προανήγγειλαν κινητοποιήσεις εν μέσω της τουριστικής σεζόν ως διαμαρτυρία για τα υπάρχοντα προβλήματα.


Πολύωρη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο γραφείο του δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου με τη διοίκηση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι στάσεις των ανοιχτών τουριστικών λεωφορείων με το πρόβλημα να επικεντρώνεται στην πιάτσα του λιμανιού όπου δημιουργείται έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Οι ιδιοκτήτες ταξί προανήγγειλαν κινητοποιήσεις εν μέσω της τουριστικής σεζόν ως διαμαρτυρία για τα υπάρχοντα προβλήματα.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μιχάλης Μαστόρου δήλωσε: «Συναντηθήκαμε τον δήμαρχο για το γνωστό ζήτημα των ανοιχτών λεωφορείων. Ακόμη δεν έχει λυθεί το θέμα, αφού εκκρεμεί η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό των στάσεων των ανοιχτών τουριστικών λεωφορείων. Εδώ και τέσσερα χρόνια τα τουριστικά λεωφορεία σταματάνε στο λιμάνι όπου υπάρχει έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση… και να μην μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας ούτε εμείς αλλά ούτε και οι επιχειρηματίες.

Πέρυσι οι επιχειρηματίες μας είχαν προτείνει να σταθμεύουμε πίσω από το πρακτορείο της κ. Ψυλλάκη. Αυτό το κάναμε φέτος πιλοτικά, όμως οι τεχνικές υπηρεσίες μας κάλεσαν να μας πουν ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι επικίνδυνο.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής είναι να σταθμεύει προσωρινά το λεωφορείο στη γωνία της Ακτής Σαχτούρη, εμείς όπως έχουμε επιφυλάξεις, γιατί τίποτε δεν είναι μονιμότερο του προσωρινού. Θα συνεδριάσει το διοικητικό μας συμβούλιο για να πάρουμε αποφάσεις. Πάντως δεν αποκλείουμε κινητοποιήσεις εν μέσω της σεζόν.

Είναι πολλά και σοβαρά τα προβλήματα που υπάρχουν… Τα τουριστικά λεωφορεία δεν κάνουν απλά στάση στο λιμάνι, αλλά σταθμεύουν έως και 30 λεπτά για να επιβιβάσουν κόσμο… Επίσης το τοπικό συμβούλιο της Λίνδου πήρε απόφαση να σταθμεύουν μόνο μέχρι δύο ταξί στην Πλατεία. Αυτό θα δημιουργήσει τεχνητή έλλειψη ταξί. Ζητήσαμε να μας δώσουν έστω ακόμη δύο θέσεις για να εξυπηρετείται ο κόσμος».

 Ο πρώην πρόεδρος του συνδέσμου κ. Θεοδόσης Καστανίδης δεν έκρυψε την απογοήτευσή του μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο λέγοντας: «Μπορείτε να δείτε στα πρόσωπά μας την απογοήτευση. Μετά από τέσσερα χρόνια αναφορών από εμάς στο δήμο το αποτέλεσμα είναι να γίνεται δεκτό το αίτημα των ιδιοκτητών των ανοιχτών λεωφορείων για να σταθμεύουν εκεί όπου ήθελαν οι ίδιοι. Αυτό σημαίνει ότι θα καταστραφούν οι ταξιτζήδες του λιμανιού… Τώρα που θα γίνουν κάποια έργα, εμάς μας βγάζουν από το λιμάνι και μας πάνε στους Αγγέλους, πίσω από τον τοίχο. 

Εμείς θα είμαστε πίσω από το λιμάνι και ακριβώς απέναντι θα είναι τα ανοιχτά λεωφορεία. Θα συνεδριάσει άμεσα το διοικητικό μας συμβούλιο για να πάρει αποφάσεις. Πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν θα συμφωνήσουν οι συνάδελφοι με αυτά που μας επιβάλλει ο δήμος. Δεν αποκλείεται λοιπόν να πάμε σε κινητοποιήσεις, οι οποίες δεν γνωρίζω τι μορφή μπορούν να έχουν».

ΠΗΓΗ: http://www.drasisnews.gr/etimi-gia-kinitopiisis-idioktites-taxi-diamartiromeni-gia-anichta-leoforia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...