Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Άρθρο του: Θύμιου Λυμπερόπουλου, προέδρου της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α - Η συνέπεια της κυβέρνησης θα καταδείξει και το κύρος της..!

Η επιχείρηση «κοινωνικό κράτος» είναι το μεγαλύτερο στοιχείο της Ελληνικής κυβέρνησης. Δεν είναι μόνο ότι σ’ αυτό το σημείο βασίστηκε η προεκλογική εκστρατεία
του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία αποδείχτηκε έπεισε το εκλογικό σώμα, είναι περισσότερο η ανάγκη των πολιτών αυτής της χώρας να πάρουν βαθιές οικονομικές ανάσες.
Η συνέπεια της κυβέρνησης στις προεκλογικές της υποσχέσεις θα καταδείξει και το κύρος της. Για να το πετύχει θα πρέπει να συγκρουστεί, να τολμήσει, να διεκδικήσει. Οι συγκυρίες σαφώς και δεν την ευνοούν. Σήμερα οι πολιτικές ηγεσίες των χωρών που απαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την οικονομική κρίση, όχι μόνο δεν προστατεύουν τις μικρομεσαίες τάξεις, αντίθετα ενισχύουν με τις πολιτικές τους, διεθνή οικονομικά κυκλώματα που λυμαίνονται όλο τον πλανήτη.
Η διάθεση της κυβέρνησης, σ’ αυτό το πρώτο διάστημα που βρίσκεται στην εξουσία δεν αμφισβητείται. Θα πρέπει όμως να συνοδεύεται από αποτελεσματικότητα και παραγωγή δράσεων που θα χτίζουν μέρα με τη μέρα, νόμο με το νόμο, αυτό που επιθυμούμε όλοι, περισσότερο «κοινωνικό κράτος».
Όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, έτσι και εμείς κρατάμε στάση αναμονής και δίνουμε χρόνο στην κυβέρνηση να βρει το ρυθμό της για ν’ αρχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμα.
Σε πρώτες ανεπίσημες επαφές που έκανε το προεδρείο με κυβερνητικά στελέχη, έγινε αντιληπτό ότι πρόθεση τους είναι να βοηθήσουν με τις ενέργειές της και την πολιτική τους όλες τις κοινωνικές ομάδες που επλύγησαν από την οικονομική κρίση. Ο κλάδος των ταξί, έχει δεχτεί ισχυρό χτύπημα και οι απώλειες του είναι σημαντικές. Το μεταφορικό έργο έχει μειωθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60% και αυτό έχει τις παρενέργειές του σε ότι αφορά την συνέπεια των ιδιοκτητών ταξί στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος.
Καταστήσαμε σαφές στους συνομιλητές μας, ότι ο κλάδος μας βρίσκεται σε βαθιά οικονομική ύφεση και οι δυνατότητες πληρωμής ακόμα και των πιο χαμηλών φόρων πολλές φορές είναι αδύνατη.
Αναζητούμε λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, που αποτελεί εφιάλτη για την μεγαλύτερη μερίδα των επαγγελματιών του κλάδου μας. Εξηγήσαμε με παραδείγματα και με στοιχεία το μέγεθος του προβλήματος και ευελπιστούμε ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία, που θα μπορεί να υλοποιηθεί. Μια συμφωνία που θα ανακουφίσει χιλιάδες επαγγελματίες που αυτή τη στιγμή είναι εγκλωβισμένοι στα χρέη.
Μακάρι, η σημερινή να φανεί πιο αξιόπιστη από την προηγούμενη και να ανταποκριθεί στις ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας και των εργαζομένων που ζητούν το αυτονόητο. Να αποκτήσουν δηλαδή την ικανότητα να βρουν τις προϋποθέσεις για να μπορούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Το προεδρείο έχει ταξινομήσει τα βασικά προβλήματα του κλάδου μας και τις προτεινόμενες λύσεις και πολύ σύντομα θα κληθεί να τα συζητήσει και επίσημα με τους αρμόδιους υπουργούς. Προς το παρόν οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης βρίσκονται – δικαιολογημένα – εκτός συνόρων και ευχή όλων μας είναι να τα καταφέρει προς όφελος του Ελληνικού λαού.
Οι θυσίες που κάναμε τα τελευταία έξι χρόνια κάποια στιγμή θα πρέπει να πιάσουν τόπο. Να μπει τέρμα στην αφαίμαξη των εργαζομένων, να σταματήσει η υπερφορολόγηση και οι κοινωνικές αδικίες. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πέρα από αυτόν που δείχνει χρόνια τώρα η Ελληνική κοινωνία. Ακούστε μας και εφαρμόστε το. Δικαιοσύνη, κοινωνικό κράτος, ισονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...