Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ: Δελτίο τύπου (04/07/12)..!


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε

Αράτου 21, 1ος όροφος, Τ.Κ. 262 21 ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ:2610-274.047 FAX:2610-275.778

Αρ. αρχείου: Φ018/Β1/13                                                                              
Πάτρα  3/7/2012
Αρ. πρωτoκ: 256/2012

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας απέστειλε στον Δήμαρχο Πατρέων το παρακάτω έγγραφο. 

ΠΡΟΣ
ΔΗΜAΡΧΟ  ΠΑΤΡΕΩΝ
κ. Γιάννη Δημαρά

     ΘΕΜΑ: Επικείμενη πεζοδρόμηση τμήματος παλαιού λιμένα Πατρών

            Κύριε Δήμαρχε

                        Με έκπληξή μας πληροφορούμαστε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με το ζήτημα της διέλευσης των φορτηγών μέσα από το παλιό λιμάνι καθώς και την πρόθεση της Δημοτικής αρχής για πεζοδρόμηση τμήματος αυτού από το ύψος της Γούναρη μέχρι το μώλο της  Αγ.Νικολάου.
 Μάλιστα μαθαίνουμε ότι για το λόγο αυτό η διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου συναντάται σήμερα με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Σ.Ε.Β. και διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός ότι δεν κληθήκαμε σαν Ομοσπονδία να λάβουμε μέρος στη συνάντηση, τη στιγμή που όπως γνωρίζετε έχουμε στη δύναμή μας 70 Α΄/θμια Σωματεία όλων των κλάδων των Ε.Β.Ε. Μεταξύ δε αυτών είναι και αρκετά Σωματεία μεταφορέων προσώπων όπως τα Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, τα  αστικά  λεωφορεία  αλλά και αγαθών όπως τα Ε.Δ.Χ, φορτηγά , οι εταιρείες τροφοδοσίας των καραβιών, κλάδοι οι οποίοι δραστηριοποιούνται μέσα στο χώρο του λιμανιού. 
 Δεν είμαστε  αρνητικοί στην προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας της πόλης μας αλλά θεωρούμε ότι αποφάσεις για τέτοια σοβαρά ζητήματα θα πρέπει να λαμβάνονται μετά από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και μετά από κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων που θα ρυθμίζουν επιμέρους θέματα όπως την κυκλοφορία όλων των παραπάνω οχημάτων και τον κίνδυνο που υπάρχει για επιβάρυνση του ήδη υπάρχοντος κυκλοφοριακού προβλήματος από την διέλευση αυτών μέσω των οδών Όθωνος Αμαλίας και Αγ. Ανδρέου. 
Άλλες επιμέρους παράμετροι που πρέπει να ρυθμιστούν είναι η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, τι θα γίνει με το σταθμό ΤΑΞΙ που υπάρχει στο χώρο καθώς και με τις εργασίες φορτοεκφόρτωσης  των φορτηγών οχημάτων κλπ.
Τη στιγμή που δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη εμπορικό τμήμα στο νέο λιμάνι και  αυτό παραμένει στο χώρο του παλιού λιμανιού όπου εκεί δένουν τα εμπορικά πλοία, δεν μπορούμε να μιλάμε για πλήρη πεζοδρόμηση του τμήματος αυτού, αφού πρώτα θα πρέπει να έχει βρεθεί λύση για τη λειτουργία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πλέον περαιτέρω περιθώρια συρρίκνωσης της ελάχιστης επιχειρηματικής δραστηριότητας  της περιοχής μας που έχει απομείνει ακόμη όρθια και έχει επιβιώσει από την κρίση.
                     Για την Ο. Ε. Β. Ε. Σ. Ν. Α.
         -Ο-                                               -Ο-
     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  Σκέντζος Παναγιώτης    Δημήτρης Νικολακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...