Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ούτε κούρσα για τα ταξί το καλοκαίρι Καταστροφή για τον κλάδο..!

Μείωση που ξεπερνά το 90 % καταγράφεται στον κλάδο των ταξί για την θερινή περίοδο, όπου παραδοσιακά παρατηρούνταν ανοδικές τάσεις σε σχέση με
την υπόλοιπη σεζόν. 


Η τεράστια οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα μειωμένη τουριστική κίνηση, έχουν επιδράσει καταλυτικά στον κλάδο, στην πιο κρίσιμη ίσως καμπή του. 

Τα προβλήματα ωστόσο δεν σταματούν στη μειωμένη κίνηση, αφού σε τεράστιο ζήτημα αναδεικνύεται και η παράνομη μετακίνηση επισκεπτών της πόλης. 

Σύμφωνα με το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Ηρακλείου, το πιο πρόσφατο γεγονός παράνομης μετακίνησης σημειώθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες, όταν αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες, μετέφερε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, επισκέπτες ρωσικής καταγωγής, από ξενοδοχείο του νομού Λασιθίου. 

Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος για όλα τα περιστατικά έχει λάβει γνώση η αστυνομία και προχωρά στις απαιτούμενες ενέργειες για την πάταξη του φαινομένου. 

Αεροδρόμιο 

Την ιδιαίτερα αρνητική κατάσταση στον τουρισμό της Κρήτης, αναδεικνύει η τεράστια πτώση της κίνησης των ταξί στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». 

Η πτώση στην κίνηση καταγράφεται πάνω από το 50 % στα «ελεύθερα ταξί», ενώ ο μέσος όρος ημερήσιων διαδρομών, δύσκολα ξεπερνά τις 4 ανά οδηγό, προσφέροντας του ένα ημερομίσθιο της τάξης των 30 περίπου ευρώ. 

«Καθημερινά από το αεροδρόμιο περνούν 500 περίπου ταξί» αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λευτέρης Πετράκης, ο οποίος και προσθέτει: «Συνήθως ο κάθε οδηγός μπορεί να πραγματοποιήσει 3 έως 4 δρομολόγια των 8 ευρώ για μια διαδρομή ως το κέντρο. Αν είναι τυχερός κι έχει και κάποιο δρομολόγιο λίγο πιο μακριά, ίσως ανεβάσει τον τζίρο του. Όμως αυτό συμβαίνει αναλογικά μία φορά την εβδομάδα. Γίνεται κατανοητό λοιπόν, πως αν σ’ αυτά τα χρήματα υπολογιστούν τα έξοδα και το πετρέλαιο, μιλάμε για ποσά τα οποία είναι μηδαμινά, ειδικά για το καλοκαίρι». 

Μετασταθμεύσεις 

Θέμα ημερών είναι η υλοποίηση των μεταφορών ταξί, από την ενδοχώρα του νομού σε τουριστικές περιοχές. 

Για το λόγο αυτό, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να γίνει η κατανομή των μορίων στους διάφορους ιδιοκτήτες ταξί. 

Με βάση τον προγραμματισμό, αλλά και την πορεία εξέλιξης των διαδικασιών, προβλέπεται ότι το αργότερο μέσα στο μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τις μετασταθμεύσεις. 

Ταξί – βαν 

Πολύ σύντομα αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους και τα πολυθέσια ταξί, τύπου βαν στο Ηράκλειο. 

Αυτό που απομένει είναι να βγει στον αέρα η σχετική προκήρυξη ώστε να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Υπενθυμίζεται πως στο Ηράκλειο προβλέπεται να έρθουν 10 τέτοιου τύπου ταξί, τα οποία και θα είναι μοναδικά για ολόκληρη την Κρήτη. 
http://www.patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...