Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Κατά Αρναουτάκη ο Δήμος Χερσονήσου για τις άδειες των ταξί..!

Αλλαγή στο τοπίο που διαμορφώνεται στη Χερσόνησο σε σχέση με τα τρίτροχα (γουρούνες), αλλά και διαφοροποιήσεις των αποφάσεων της Περιφέρειας για τις
μετασταθμεύσεις των επαρχιακών ταξί, επιχειρεί ο Δήμος Χερσονήσου.

Τα συγκεκριμένα ζητήματα τέθηκαν «επί τάπητος» σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, παρουσία πολιτών, δημοτών και εκπροσώπων επαγγελματικών αυτοκινήτων. 

Ο δήμος αποφάσισε πως πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα τέλος στο ζήτημα με τα τρίτροχα (γουρούνες) που ταλανίζει επί χρόνια τη Χερσόνησο, αλλά και να αλλάξει το νέο πλαίσιο που έθεσε η Περιφέρεια σε σχέση με τις μετασταθμεύσεις των επαρχιακών ταξί. 

Ειδικά για το θέμα των ταξί μάλιστα, ο δήμαρχος και αντιπροσωπεία πολιτών πρόκειται να μεταβούν σήμερα στην Περιφέρεια, ζητώντας ακρόαση από τον περιφερειάρχη ή τον αντιπεριφερειάρχη. 

«Έχουμε σκοπό να προσβάλουμε τις αποφάσεις της Περιφέρειας, διότι με τις ρυθμίσεις για τις μετασταθμεύσεις εκτοπίστηκαν από τη Χερσόνησο όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι και οι δημότες του Δήμου, ενώ ήρθαν άλλοι επαγγελματίες του χώρου από διαφορετικά σημεία του νομού» αναφέρει με δηλώσεις του στην «Π» ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης για να προσθέσει: 

«Γι’ αυτό το λόγο σήμερα πρόκειται να πραγματοποιήσουμε διαμαρτυρία στην Περιφέρεια Κρήτης, προβάλλοντας την αντίδραση μας σε σχέση με τις αποφάσεις. Θεωρούμε πως ο τρόπος με τον ελήφθησαν οι αποφάσεις δεν είναι νόμιμος και οι επιλογές έγιναν με αδιαφανή κριτήρια». 

Γουρούνες 

Λύση στο θέμα με τα τρίτροχα (γουρούνες) επιχειρεί να δώσει ταυτόχρονα ο δήμος Χερσονήσου. 

Ο Δήμαρχος είναι αποφασισμένος να βάλει τάξη στην περιοχή, αλλά και να εξαλείψει τα φαινόμενα των πολλαπλών ατυχημάτων που οφείλονται στη χρήση των τρίτροχων ή τετράτροχων οχημάτων. 

Στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής, αποφασίστηκε να ανακληθούν όλες οι σύμφωνες γνώμες για όλες τις άδειες που έχουν εκδοθεί, αλλά και η ανάκληση όλων των υπουργικών αποφάσεων που επιτρέπουν την κυκλοφορία τρίτροχων ή τετράτροχων γουρουνών στην περιοχή. 

Ο δήμος παράλληλα αποφάσισε τη θέσπιση ειδικών όρων και την χωροθέτηση συγκεκριμένων κλειστών δομών, όπου εφόσον επιθυμούν κάποιοι να κάνουν χρήση των γουρουνών, αλλά σε χώρο ασφαλή. 

Ο δήμος παράλληλα προχωρά στη θέσπιση νέου αναλογικού τύπου για τις επιχειρήσεις ενοικιάσεων, σύμφωνα με τον οποίο κάθε επιχείρηση θα μπορεί να έχει έως 20 μοτοσυκλέτες και 4 τρίτροχα ή τετράτροχα οχήματα. Πλαφόν βάζει παράλληλα ο δήμος Χερσονήσου στον ανώτατο αριθμό επιτρεπόμενης κυκλοφορίας των τρίτροχων, τον οποίο προσδιορίζει σε έως 200 μοτοσυκλέτες πάνω από 50 κυβικά και σε έως 400 κάτω από 50 κυβικά, για το σύνολο του Καποδιστριακού δήμου. Ο δήμος επιπρόσθετα πρόκειται να απαγορεύσει την κίνηση των τρίτροχων σε όλους τους παραδοσιακούς οικισμούς, όπου θα επιτρέπονται μόνο μοτοσυκλέτες κανονικού τύπου και αυτοκίνητα. 


http://www.patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...