Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Αισχροκέρδεια στα ταξί κατήγγειλε ο διοικητής της Τροχαίας Κεφαλονιάς, Γρηγόρης Γκίνας..!

Περιστατικά αισχροκέρδειας από οδηγούς ταξί της Κεφαλονιάς, κατήγγειλε ο διοικητής της τροχαίας Κεφαλονιάς, Γρηγόρης Γκίνας σε συνέντευξή του στην ραδιοφωνική εκπομπή
του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου.
Όπως είπε ο κ. Γκίνας, ορισμένοι οδηγοί ταξί χρεώνουν ότι θέλουν χρησιμοποιώντας κυρίως δύο τρόπους:
α) Δεν χρησιμοποιούν ταξίμετρο, με αποτέλεσμα να χρεώνουν τη διαδρομή κατά το δοκούν και αναλόγως με το πως «κόβουν» τον πελάτη.
β) Χρησιμοποιούν ταξίμετρο, αλλά με διάφορες προφάσεις χρεώνουν στο τέλος περισσότερα απ' όσα αυτό γράφει.
Ο διοικητής κατήγγειλε επίσης ότι παρά τα όσα ισχυρίζονται οι πρόεδροι των δύο σωματείων ταξί της Κεφαλονιάς, οι οδηγοί αυτοί δεν περνούν από πειθαρχικό, με αποτέλεσμα να μένουν ατιμώρητοι.
Η τροχαία διενεργεί ελέγχους κατά την αποβίβαση των επιβατών προσπαθώντας να περιορίσει το πρόβλημα, ελέγχοντας τόσο για την χρήση του του ταξίμετρου όσο και για το αν το ποσό που πληρώνουν οι επιβάτες αντιστοιχεί με αυτό που έχει γράψει το ταξίμετρο. Παρόλα αυτά, ορισμένοι ταξιτζήδες συνεχίζουν να αισχροκερδούν, ζημιώνοντας τους τουρίστες αλλά και τη φήμη του νησιού και δυσφημίζοντας τον κλάδο.
Ο κ. Γκίνος επέμεινε στην ανάγκη οι επιβάτες που πέφτουν θύμα απάτης να καταγγέλλουν το γεγονός στην τροχαία συμπληρώνοντας μία απλή αίτηση. Ζήτησε μάλιστα να επιμένουν στη χρήση ταξιμέτρου από τους οδηγούς ταξί και αν αυτοί δεν συμμορφώνονται να παίρνουν τον αριθμό τους. Η αίτηση, όπως είπε ο διοικητής της τροχαίας, δεν απαιτεί παράβολο και διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.
Ο πρόεδρος των οδηγών ταξί, Π. Φωκάς, από την άλλη, εμφανίστηκε εξοργισμένος με τους συγκεκριμένους οδηγούς ταξί και απείλησε έμμεσα με παραίτηση γιατί όπως είπε στον κλάδο γίνεται «ο χαμός του χαμού». Όπως είπε ο κ. Φωκάς, κάθε χρόνο γίνονται προσπάθειες συνετισμού των συναδέρφων πριν την τουριστική σεζόν αλλά κάθε χρόνο γίνονται τα ίδια.

http://www.kefalonitikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...