Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Λέσχη Bilderberg - «Ναι, εμείς κυβερνάμε τον κόσμο με τη δύναμη του χρήματος...» (Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011)

  Ήταν Τρίτη, 15 του Νοέμβρη 2011, δύο ημέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου και μία ημέρα πριν η νέα κυβέρνηση «εθνικής ολιγωρίας» λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τα 5/6 της Βουλής.

   Εκείνο το βράδυ, υπό τη σκιάν αυτών των πολύ σημαντικών γεγονότων, ένας πασίγνωστος δημοσιογράφος έπαιρνε
συνέντευξη από έναν επίσης πολύ γνωστό πολιτικό αρχηγό...:

Σημαντικό πρόσωπο 1: «Και εγώ έχω περάσει από τη λέσχη Bilderberg...».

Σημαντικό πρόσωπο 2: «Εγώ είμαι αντίθετος μ' αυτές τις λέσχες. Αλλά δεν κατηγορώ όλους όσους περνάνε από 'κεί ότι είναι πράκτορες... Λένε και για τον Παπαδήμο. Δεν ξέρω. Αλλά... αν είναι, μακάρι να τον βοηθήσουν και να μην τον αφήσουν να πτωχεύσει τη χώρα».

Ο κος Καρατζαφέρης (Σημαντικό πρόσωπο 2) δεν ήξερε αν είναι μέλος ο κος Παπαδήμος της λέσχης Bilderberg. Ας του πούμε, λοιπόν, ότι είναι. Ο κος Παπαχελάς (Σημαντικό πρόσωπο 1), από την άλλη, πολύ στωικά επιβεβαίωσε αυτό που ήδη γνωρίζαμε, πως δηλαδή και αυτός είναι. Τι σημαίνει, όμως, αυτό που πολύ απλά δήλωσε ο δημοσιογράφος (ας το τονίσουμε αυτό) κος Παπαχελάς... «και εγώ έχω περάσει από εκεί»;

«Η κλίκα αυτή έχει μετατραπεί σε ένα είδος παγκόσμιας κυβέρνησης, που ελέγχει όχι μόνο τη διεθνή πολιτική και οικονομία, αλλά ακόμη και τον πολιτισμό...». Τάδε έφη σε άρθρο του ο Φιντέλ Κάστρο, πριν από έναν χρόνο περίπου. Και συνέχισε: «Ο πλανήτης μας οδηγείται προς την υποδούλωση και τη δικτατορία. Η λέσχη αυτή έχει πλέον αποκαλυφθεί και εκατομμύρια κόσμου γνωρίζουν το ποιοι πραγματικά τους κυβερνάνε!».

Σύμφωνα με το antinews.gr, ο Κάστρο μιλάει για ένα σχέδιο «εγκατάστασης μιας παγκόσμιας κυβέρνησης χωρίς σύνορα, που δεν θα δίνει λόγο σε κανέναν...». Αναφέρει ακόμη την άποψη ότι «η σοσιαλιστική φιλοσοφική σχολή της Φραγκφούρτης συνεργάστηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του '50 με την οικογένεια Rockefeller, έτσι ώστε να στρωθεί ο δρόμος για την επικράτηση της μουσικής ροκ, μέσω της οποίας θα ελέγχονται οι μάζες, καθώς αυτή τις αποπροσανατολίζει από τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις κοινωνικές αδικίες». Τα κύρια ΜΜΕ του πλανήτη αντέδρασαν –όπως αναμενόταν– στα λεγόμενα του Κουβανού επαναστάτη, επαναλαμβάνοντας σε όλους τους τόνους ότι η λέσχη Bilderberg είναι απλά μια ανεπίσημη «μάζωξη», χωρίς καμιά εξουσία και χωρίς να καθορίζει πολιτικές.

...Μια «ανεπίσημη μάζωξη»! Ας θεωρήσουμε πως πράγματι τα μέλη της λέσχης, που όλως τυχαίως είναι τραπεζίτες, πολιτικοί και μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων, απλώς μαζεύονται να τα πούνε... Τότε, γιατί σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρώην γεν. γραμματέας του ΝΑΤΟ, Willy Claes, ανέφερε πως οι συμμετέχοντες στις μυστικές συγκεντρώσεις είναι υποχρεωμένοι να επιβάλουν τη συμφωνηθείσα πολιτική της Bilderberg, στο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται και όπου έχουν επιρροή; Μήπως αυτός είναι και ο λόγος που όταν υπάρχει κάποια συναίνεση πολιτικής σε συνάντηση της λέσχης, όπως το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, η εισβολή στο Ιράκ, το ποιοι πολιτικοί θα τεθούν υποψήφιοι για αξιώματα κ.λπ., τότε βλέπουμε πως η πολιτική αυτή εφαρμόζεται σύντομα, άμεσα και εντελώς πραγματικά;

Πολλές οι κυβερνήσεις του κόσμου που «πηγαίνουν» πεσκέσι στη λέσχη Bilderberg τις τύχες των λαών τους! Πολλοί οι πολιτικοί που «πηγαίνουν» και ζητούν οδηγίες/διαταγές. Και όλα αυτά επιβεβαιώνονται από την πλέον αδιαμφισβήτητη πηγή. Με δηλώσεις του, ένας από τους πλέον μεγαλόσχημους της λέσχης ονόματι Zbigniew Brzezinski (Πολωνοαμερικανός δημοσιογράφος που μετεξελίχθηκε σε Σύμβουλο Ασφαλείας των ΗΠΑ επί του Δημοκρατικού Κάρτερ!) παραδέχτηκε πως η «νέα παγκόσμια πολιτική αφύπνιση» εκτροχιάζει τα σχέδια για τη νέα παγκόσμια τάξη, δηλαδή πως οι λαοί έχουν αρχίσει να «ξυπνάνε», και αυτό διόλου δεν συμπορεύεται με τα σχέδια για μία παγκόσμια διακυβέρνηση ή, διαφορετικά, μία παγκόσμια δικτατορική Νέα Τάξη πραγμάτων!

Δουλεύουν για το... καλό μας!

«Είναι υπερβολικό, αλλά όχι τελείως άδικο να λένε ότι η λέσχη μοχθεί για μια παγκόσμια κυβέρνηση. Εμείς στην Bilderberg πιστέψαμε ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε στο μέλλον πολεμώντας χωρίς λόγο ο ένας τον άλλο, σκοτώνοντας κόσμο κι οδηγώντας εκατομμύρια στην προσφυγιά. Πιστέψαμε ότι μία κοινότητα σε ολόκληρο τον κόσμο θα ήταν καλό πράγμα». Λόρδος Χήλυ – μέλος της λέσχης.

Και συνεχίζει: «Η λέσχη είναι ένας τρόπος να φέρουμε κοντά πολιτικούς, βιομήχανους, τραπεζίτες, δημοσιογράφους. Η πολιτική οφείλει να αφορά και όσους δεν είναι πολιτικοί. Τονίζουμε τις προθέσεις μας φέρνοντας κοντά νέους εμφανώς ανερχόμενους πολιτικούς, με τραπεζίτες και βιομήχανους που μπορούν να τους βοηθήσουν με τη σοφία τους. Αυξάνονται έτσι οι πιθανότητες μιας ευαισθητοποιημένης παγκόσμιας πολιτικής». Και συνεχίζει, τονίζοντας τον σεβασμό της Οργάνωσης στις αρχές της δημοκρατίας, απορρίπτοντας κάθετα τα περί συνωμοσίας: «Δεν είναι συνωμοσία. Αυτός είναι ο κόσμος. Έτσι γίνονται τα πράγματα. Και δικαιολογημένα» καταλήγει.

Ας δούμε τώρα πώς όλα αυτά μορφοποιούνται στο πρόσωπο του νέου μας πρωθυπουργού: Φυσικός, με μεταπτυχιακά στην Ηλεκτρολογία - Μηχανολογία, έκανε το διδακτορικό του στα Οικονομικά. Το 1980 εργάστηκε ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, στη Βοστώνη. Αργότερα ήρθε στην Ελλάδα, όπου ανέλαβε θέση οικονομικού συμβούλου της Τράπεζας της Ελλάδος, μετά έγινε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και, αμέσως μετά τη βεβιασμένη και με ψευδή στοιχεία ένταξη της χώρας μας στο ευρώ, πήρε προαγωγή (από πού άραγε;) και διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέση την οποία κατείχε μέχρι τους πρώτους μήνες του 2010. Και πλέον, πρωθυπουργός της Ελλάδας, σε μια από τις πλέον κρίσιμες στιγμές στην Ιστορία της. Στην περίοδο που θα κρίνει αν θα γίνουμε «ευρωπαϊκό» προτεκτοράτο (και αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο) ή θα πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας – με τα λάθη, τα στραβά και τα καλά μας! Ιδού, λοιπόν, εμφανέστατο το παράδειγμα, του πώς ένας ακαδημαϊκός γίνεται πρωτοκλασάτος τραπεζίτης και μετά –πολύ εύκολα, ως καλεσμένος μάλιστα– μεταπηδά και στην πολιτική και μάλιστα στο πλέον νευραλγικό πόστο. Αυτό του πρωθυπουργού!

Η δικηγόρος και συγγραφέας, Χριστιάννα Λούπα, σε έρευνά της για τη Λέσχη Bilderberg, αναφέρει σε άρθρο των Times του Λονδίνου, το 1977, σύμφωνα με το οποίο: «Η λέσχη Bilderberg είναι μια συνωμοτικά οργανωμένη κλίκα των πλουσιότερων ατόμων, με τη μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική ισχύ και επίδραση στη Δύση, που συναντιούνται τακτικά υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και σχεδιάζουν τις εξελίξεις που, αργότερα, διαπιστώνεται ότι συμβαίνουν». Σήμερα μπορούμε σχεδόν με βεβαιότητα (αν και δεν επιτρέπουν ευρέως σε δημοσιογράφους να είναι παρόντες στις συνεδριάσεις τους, αν και τα πρακτικά και η αντζέντα της κάθε διάσκεψης κάποια στιγμή κοινοποιούνται στον Τύπο) ότι πρόκειται για μία συνάντηση των πιο ισχυρών οικονομικών και πολιτικών παραγόντων της Γης.

Δεν θυσιάζουν παρθένες, ούτε κάνουν μυστικιστικές τελετές, ωστόσο αποφασίζουν για το μέλλον του πλανήτη και πραγματοποιούν τις αποφάσεις τους αυτές. Η δύναμη, μάλιστα, της Οργάνωσης είναι τόσο τεράστια, αφού άτομα μάλλον άγνωστα, που συχνά καλούνται στις διασκέψεις της, πολύ σύντομα βρίσκονται να καταλαμβάνουν καίρια αξιώματα.

Πυραμίδα

Σύμφωνα, μάλιστα, με το «Πληροφοριακό Δελτίο» της Bilderberg του 2002 (που διατίθεται από το γραφείο της στο Leiden της Ολλανδίας), όπως τα έχει παρουσιάσει ο Κλεάνθης Γρίβας, Δρ. Ψυχιατρικής του ΑΠΘ και συγγραφέας, η «λέσχη» είναι οργανωμένη πυραμιδικά σε τρία επίπεδα, με τέτοιον τρόπο ώστε όλη η εξουσία να εκπορεύεται από και να επικεντρώνεται στην κορυφή της πυραμίδας:

ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΩΤΟ: Στην κορυφή της οργανωτικής πυραμίδας βρίσκεται η Συμβουλευτική Επιτροπή ή «Εσωτερικός Κύκλος» (που αντιστοιχεί με το «Πολιτικό Γραφείο» των κομμουνιστικών κομμάτων). Αποτελείται από τους αυτοδιορισμένους εκπροσώπους ορισμένων οικονομικών αυτοκρατοριών, από τους οποίους επιλέγονται τα μέλη του δεύτερου οργανωτικού επιπέδου (της Διοικητικής ή Διαχειριστικής Επιτροπής ή «Εξωτερικού Κύκλου»). Το 2002, ο Εσωτερικός Κύκλος απαρτιζόταν από τους: Giovanni Agnelli ΙΤΑΛΙΑ, Eric Roll of Ipsden ΒΡΕΤΑΝΙΑ, David Rockefeller ΗΠΑ, Otto Wolff von Amerongen ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Αμέσως μετά, βρίσκεται η Διοικητική ή Διαχειριστική Επιτροπή ή Διοικητική Επιτροπή ή «Εξωτερικός Κύκλος» (που αντιστοιχεί με την «Κεντρική Επιτροπή» των κομμουνιστικών κομμάτων). Τα μέλη της επιλέγονται από τον «Εσωτερικό Κύκλο». Το 2002, τα μέλη της «Διαχειριστικής Επιτροπής» ανέρχονταν σε 35 (στα οποία περιλαμβάνονται και τα 4 μέλη της «Συμβουλευτικής Επιτροπής») και προέρχονταν από τις εξής χώρες: ΗΠΑ (8) - Γερμανία (4) - Βρετανία (3) - Ιταλία (3) - Γαλλία (2) - Ελβετία (2)

Και από 1 από τις εξής χώρες: Αυστρία - Βέλγιο - Δανία - ΕΛΛΑΔΑ - Ιρλανδία - Ισπανία - Καναδάς - Νορβηγία - Ολλανδία - Πορτογαλία - Σουηδία - Τουρκία - Φινλανδία

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι μόνοι Έλληνες που συμμετείχαν στη «Διαχειριστική Επιτροπή» της Bilderberg είναι οι: Κώστας Καρράς, πρόεδρος της εταιρείας Πόρτο Καρράς, και Γεώργιος Δαβίδ, πρόεδρος της εταιρείας Coca-Colla.

ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΡΙΤΟ: Στη βάση της οργανωτικής κλίμακας βρίσκονται οι «Προσκαλεσμένοι» στις ετήσιες συνόδους της λέσχης, οι οποίοι επιλέγονται από τη «Διαχειριστική Επιτροπή», ανάλογα με τις σκοπιμότητες που πρέπει να εξυπηρετηθούν σε κάθε χρονική στιγμή σε διάφορες χώρες. Οι «προσκαλεσμένοι» (που αντιστοιχούν με την «Οργάνωση Βάσης» των κομμουνιστικών κομμάτων):

• Αναλαμβάνουν να «διαχύσουν» τον προσανατολισμό και τις αποφάσεις της Bilderberg στο πολιτικό και οικονομικό τους περιβάλλον και στην κοινή γνώμη της χώρας τους.

• Διαθέτουν επιρροή ή παίζουν ή προορίζονται να παίξουν κάποιο σημαντικό ρόλο στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Συνεπώς, για ευνόητους λόγους, είναι εξόχως αναγκαία και χρήσιμη η συστηματική παρακολούθηση και αποτίμηση της δημόσιας συμπεριφοράς και της εξέλιξης των μελών της Bilderberg στην εσωτερική πολιτική σκηνή κάθε χώρας.

Σκοποί της λέσχης

Σκοπός της Bilderberg είναι να συντονίζει τις δράσεις των κατόχων της οικονομικής ισχύος στη Β. Αμερική και την Ευρώπη, με τέτοιον τρόπο ώστε να διασφαλίζεται αφενός ο κοινός στόχος τους (δηλαδή, η εδραίωση των συμφερόντων τους και ο έλεγχος των πληθυσμών) και, αφετέρου, η εναρμόνιση της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής κάθε χώρας με τους σχεδιασμούς του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC) των ΗΠΑ. Αξίζει να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (Council of Foreign Relations, CFR), είναι ο πιο ισχυρός ιδιωτικός οργανισμός στις ΗΠΑ, ο οποίος εκδίδει το περιοδικό Foreign Affairs. Είναι ένας εξω-συνταγματικός πόλος ισχύος, ο οποίος καθορίζει, σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα, την εκάστοτε ηγετική ομάδα και το βασικό προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και τη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Στην τελευταία κινηματογραφική επιτυχία Wall Street του σπουδαίου σκηνοθέτη Oliver Stone, ο πρωταγωνιστής Michael Douglas λέει: «Αν όσοι είμαστε σε αυτή την αίθουσα πάψουμε να υπάρχουμε, δεν θα υπάρχει μέλλον για κανέναν εκεί έξω!». Το ιδιαίτερο σε αυτή τη δήλωση ήταν πως όσοι υπήρχαν στην αίθουσα ήταν μόνο στελέχη χρηματοπιστωτικών οίκων και εταιρειών και ουδείς πολιτικός! Πρόκειται για μια μεγάλη αλήθεια, που ο Stone τόλμησε να προβάλει μέσω της ταινίας του ή μήπως η μεγαλύτερη αλήθεια, καθώς σύμφωνα με την τακτική της «περιστρεφόμενης πόρτας» οικονομικά στελέχη γίνονται πολιτικοί και μοιράζονται τις τύχες μας, όπως ακριβώς έχει συμβεί και με τον κο Παπαδήμο;... Η συνέχεια επί της οθόνης... της πορείας της μικρής μας χώρας.



Οι λέσχες που κυβερνούν τον κόσμο!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Είναι έξυπνοι και ικανοί αυτοί που μας κυβερνούν στο εσωτερικό της χώρας; Είναι έξυπνοι και ικανοί αυτοί που στο εξωτερικό πιέζουν για να έχουμε μια κυβέρνηση Παπαδήμου με την εμπιστοσύνη 255 βουλευτών σε σύνολο 300; Τα ερωτήματα είναι προφανώς ρητορικά. Και έξυπνοι και ικανοί είναι, και αυτό φαίνεται από τη διαχείριση των προσωπικών τους υποθέσεων, των οικονομικών τους κ.λπ. Δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Τα ερωτήματα έχουν την ακριβώς αντίθετη απάντηση, όταν συσχετισθούν με τη διαχείριση των ελληνικών οικονομικών υποθέσεων, αλλά και του παγκόσμιου πλούτου. «Θα μείνουν πολλοί άφωνοι, αν δημοσιευτούν οι λίστες με τους φοροφυγάδες» είπε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών και ένας από τους πολλούς αντιπροέδρους της πολύ πλούσιας σε μέλη κυβέρνησής μας, Βαγγέλης Βενιζέλος.

Ελβετία

«Οι Έλληνες πρέπει να ξεσηκωθούν για τους λογαριασμούς των συμπατριωτών τους στην Ελβετία» είπε στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα στο Μega ο Έλληνας μεν, βουλευτής της Ελβετίας δε, Ζησιάδης. Επομένως, στοιχεία για τη μεγάλη κλοπή του δημοσίου πλούτου χωρών με μεγάλο πρόβλημα, όπως η Ελλάδα, υπάρχουν. Γιατί δεν συλλαμβάνονται και γιατί γενικά δεν υπάρχουν κυρώσεις; «Διότι τα μέλη των κυβερνήσεων είναι γομάρια» όπως είπε ο σημερινός... υπουργός της κυβέρνησης και συνάδελφος των «γομαριών», Αστέρης Ροντούλης.

Αυτό που συνεχώς προβάλλουν ως επίτευγμα της εποχής και οι ξένοι που κυβερνούν την Ελλάδα (Αμερικανοί, Γερμανοί, ΔΝΤ και Τρισεδοντράγκιδες) είναι ότι ζούμε στην εποχή της απόλυτης διαφάνειας μέσω του διαδικτύου και γενικά των συσκευών που μπορούν ανά πάσα στιγμή να δείξουν αν γεννάει ένα... μυρμήγκι σε έναν κήπο στα νησιά Βανουάτου του Ειρηνικού. Υποστηρίζουν ότι αυτή είναι η μέγιστη πρόοδος, καθώς δεν μπορούν να ξεφεύγουν πια εγκληματίες και οι αρχές ασφαλείας μέσω αυτών των δυνατοτήτων μπορούν να μπλοκάρουν κάθε έγκλημα. Και μια φωτογραφία ανηλίκου να κατεβάσει κάποιος σε μια φαβέλα του Ρίο Ντε Τζανέιρο ή σε μικρό χωριό στον Αρκτικό Κύκλο θα τον ανακαλύψουν αμέσως. Επαίρεται το παγκόσμιο σύστημα ότι κατάφερε να παγκοσμιοποιήσει την οικονομία για να μπορεί να την ελέγχει προς όφελος των κοινωνιών. Πώς μπορούν να συνυπάρχουν αυτές οι δύο αντίθετες πλευρές; Πώς μπορούν να επαίρονται ότι πιάνουν και μυρμήγκι και την ίδια στιγμή να μας λένε ότι δεν μπορούν να πιάσουν τον ελληνικό πλούτο στο εξωτερικό και στο εσωτερικό; Πώς να πιστέψουμε πως κάνουν ό,τι μπορούν οι ικανοί στο εσωτερικό της χώρας μας, αλλά δεν γνωρίζουν άλλον με χρήματα πέραν των 52 που δήλωσαν αξιοπρεπές πλούσιο εισόδημα και πέραν των 6 που δήλωσαν πάνω από 600.000; Πώς να τους πιστέψουμε όταν μόνο στα Γιάννενα δύο γιατροί έχουν καταθέσεις 50 και 35 εκατομμυρίων ευρώ και ένας νεαρός γυναικολόγος στην κοντινή μας επαρχία 5 εκατομμύρια ευρώ; Πώς να τους πιστέψουμε όταν βλέπουμε τουλάχιστον καμιά δεκαριά πολιτικούς και άλλους τόσους δημοσιογράφους που σίγουρα έχουν μερικά εκατομμύρια ευρώ και ανάλογα ζουν; Πώς να πιστέψουμε ότι οι ξένοι δεν μπορούν και δεν γνωρίζουν αυτά που ανακάλυψε ο Παύλος Τσίμας, ελεύθερος τώρα από παρέες τύπου Χριστοφοράκου;

Χαράτσια

Πώς να μην εξαγριωθούν και να μην ξεσηκωθούν οι φτωχοί Έλληνες, όταν πιέζουν οι ξένοι να πληρώσει χαράτσι άεργος με μηδενικά εισοδήματα και παριστάνουν ότι δεν γνωρίζουν τα, κατά το «Spiegel», 600 δις που είναι κατατεθειμένα στην Ελβετία από Έλληνες; Είναι λογικό να κυνηγούν με τόσο πάθος το 1 δις από χαράτσια στην Ελλάδα, ποσό αναγκαίο για την επιβίωση της χώρας, και να μη σκέφτηκαν ότι αυτό το βρίσκουν πολύ εύκολα από τα κλεμμένα στο εξωτερικό; Γιατί δεν ασχολούνται με αυτό το ζήτημα που είναι τόσο σοβαρό, ώστε να πρέπει να ξεσηκωθούν οι Έλληνες; Ποια άλλη εξήγηση μένει από την έκνομη συμπεριφορά αυτών των πολύ ικανών και έξυπνων; Και αν τόσες έκνομες συμπεριφορές μένουν ατιμώρητες στην κορυφή, είναι συνωμοσιολογία να υποθέτει κανείς ότι συνωμότησαν στο τι θα κάνουν;

Μπορεί να είναι υπερβολές και να είναι μια χαρά και ηθικά στοιχεία αυτοί που τα ξέρουν όλα αυτά και μετέχουν και σε λέσχες όπως η Bilderberg και η Τrilateral κ.λπ. Μπορεί να υπάρχει κι άλλη εξήγηση. Το «Π» δημοσιεύει τις λίστες αυτές των πολύ ικανών και έξυπνων, ώστε να καλούνται σε γεύματα ενημέρωσης κ.λπ. σε αυτές τις εκδηλώσεις. Μπορείτε να κρίνετε αν είναι πράξη για έπαινο ή πράξη για οργή και αγανάκτηση. Ιδού, λοιπόν, οι λίστες στο πρώτο μέρος τους με όλα τα ονόματα όσων κλήθηκαν στις εργασίες των λεσχών αυτών. Το αν είναι και μέλη των λεσχών, δεν το γνωρίζουμε, αλλά δεν έχει και καμία σημασία.

Συνάντηση Λέσχης Bilderberg στην πόλη Sitges, Ισπανία 3 Ιουνίου 2010

Η τελική λίστα με τους συμμετέχοντες:

Honorary Chairman

BEL Davignon, Etienne Vice Chairman, Suez-Tractebel

DEU Ackermann, Josef Chairman of the Management Board and the Group Executive Committee, Deutsche Bank AG

GBR Agius, Marcus Chairman, Barclays Bank PLC

ESP Alierta, Cesar Chairman and CEO, Telefónica

INT Almunia, Joaquin Commissioner, European Commission

USA Altman, Roger C. Chairman, Evercore Partners Inc.

USA Arrison, Sonia Author and policy analyst

SWE Backstrom, Urban Director General, Confederation of Swedish Enterprise

PRT Balsemao, Francisco Pinto Chairman and CEO, IMPRESA, S.G.P.S.; Former Prime Minister

ITA Bernabè, Franco CEO, Telecom Italia S.p.A.

SWE Bildt, Carl Minister of Foreign Affairs

FIN Blafield, Antti Senior Editorial Writer, Helsingin Sanomat

ESP Botin, Ana P. Executive Chairman, Banesto

NOR Brandtzæg, Svein Richard CEO, Norsk Hydro ASA

AUT Bronner, Oscar Publisher and Editor, Der Standard

TUR Çakir, Ruşen Journalist

CAN Campbell, Gordon Premier of British Columbia

ESP Carvajal Urquijo, Jaime Managing Director, Advent International

FRA Castries, Henri de Chairman of the Management Board and CEO, AXA

ESP Cebrian, Juan Luis CEO, PRISA

ESP Cisneros, Gustavo A. Chairman and CEO, Cisneros Group of Companies

CAN Clark, W. Edmund President and CEO, TD Bank Financial Group

USA Collins, Timothy C. Senior Managing Director and CEO, Ripplewood Holdings, LLC

ITA Conti, Fulvio CEO and General Manager, Enel SpA

GRC David, George A. Chairman, Coca-Cola H.B.C. S.A.

DNK Eldrup, Anders CEO, DONG Energy

ITA Elkann, John Chairman, Fiat S.p.A.

DEU Enders, Thomas CEO, Airbus SAS

ESP Entrecanales, Jose M. Chairman, Acciona

DNK Federspiel, Ulrik Vice President Global Affairs, Haldor Topsøe A/S

USA Feldstein, Martin S. George F. Baker Professor of Economics, Harvard University

USA Ferguson, Niall Laurence A. Tisch Professor of History, Harvard University

AUT Fischer, Heinz Federal President

IRL Gallagher, Paul Attorney General

USA Gates, William H. Co-chair, Bill & Melinda Gates Foundation and Chairman, Microsoft Corporation

USA Gordon, Philip H. Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs

USA Graham, Donald E. Chairman and CEO, The Washington Post Company

INT Gucht, Karel de Commissioner, European Commission

TUR Gurel, Z. Damla Special Adviser to the President on EU Affairs

NLD Halberstadt, Victor Professor of Economics, Leiden University; Former Honorary Secretary General of Bilderberg Meetings

USA Holbrooke, Richard C. Special Representative for Afghanistan and Pakistan

NLD Hommen, Jan H.M. Chairman, ING Group

USA Hormats, Robert D. Under Secretary for Economic, Energy and Agricultural Affairs

BEL Huyghebaert, Jan Chairman of the Board of Directors, KBC Group

USA Johnson, James A. Vice Chairman, Perseus, LLC

FIN Katainen, Jyrki Minister of Finance

USA Keane, John M. Senior Partner, SCP Partners

GBR Kerr, John Member, House of Lords; Deputy Chairman, Royal Dutch Shell plc.

USA Kissinger, Henry A. Chairman, Kissinger Associates, Inc.

USA Kleinfeld, Klaus Chairman and CEO, Alcoa

TUR Koç, Mustafa V. Chairman, Koç Holding A.Ş.

USA Kravis, Henry R. Founding Partner, Kohlberg Kravis Roberts & Co.

USA Kravis, Marie-Josee Senior Fellow, Hudson Institute, Inc.

INT Kroes, Neelie Commissioner, European Commission

USA Lander, Eric S. President and Director, Broad Institute of Harvard and MIT

FRA Lauvergeon, Anne Chairman of the Executive Board, AREVA

ESP León Gross, Bernardino Secretary General, Office of the Prime Minister

DEU Loscher, Peter Chairman of the Board of Management, Siemens AG

NOR Magnus, Birger Chairman, Storebrand ASA

CAN Mansbridge, Peter Chief Correspondent, Canadian Broadcasting Corporation

USA Mathews, Jessica T. President, Carnegie Endowment for International Peace

CAN McKenna, Frank Deputy Chair, TD Bank Financial Group

GBR Micklethwait, John Editor-in-Chief, The Economist

FRA Montbrial, Thierry de President, French Institute for International Relations

ITA Monti, Mario President, Universita Commerciale Luigi Bocconi

INT Moyo, Dambisa F. Economist and Author

USA Mundie, Craig J. Chief Research and Strategy Officer, Microsoft Corporation

NOR Myklebust, Egil Former Chairman of the Board of Directors SAS, Norsk Hydro ASA

USA Naim, Moises Editor-in-Chief, Foreign Policy

NLD Netherlands, H.M. the Queen of the

ESP Nin Genova, Juan Maria President and CEO, La Caixa

DNK Nyrup Rasmussen, Poul Former Prime Minister

GBR Oldham, John National Clinical Lead for Quality and Productivity

FIN Ollila, Jorma Chairman, Royal Dutch Shell plc

USA Orszag, Peter R. Director, Office of Management and Budget

TUR Ozilhan, Tuncay Chairman, Anadolu Group

ITA Padoa-Schioppa, Tommaso Former Minister of Finance; President of Notre Europe

GRC Papaconstantinou, George Minister of Finance

USA Parker, Sean Managing Partner, Founders Fund

USA Pearl, Frank H. Chairman and CEO, Perseus, LLC

USA Perle, Richard N. Resident Fellow, American Enterprise Institute for Public Policy Research

ESP Polanco, Ignacio Chairman, Grupo PRISA

CAN Prichard, J. Robert S. President and CEO, Metrolinx

FRA Ramanantsoa, Bernard Dean, HEC Paris Group

PRT Rangel, Paulo Member, European Parliament

CAN Reisman, Heather M. Chair and CEO, Indigo Books & Music Inc.

SWE Renstrom, Lars President and CEO, Alfa Laval

NLD Rinnooy Kan, Alexander H.G. Chairman, Social and Economic Council of the Netherlands (SER)

ITA Rocca, Gianfelice Chairman, Techint

ESP Rodriguez Inciarte, Matias Executive Vice Chairman, Grupo Santander

USA Rose, Charlie Producer, Rose Communications

USA Rubin, Robert E. Co-Chairman, Council on Foreign Relations; Former Secretary of the Treasury

TUR Sabanci Dinçer, Suzan Chairman, Akbank

ITA Scaroni, Paolo CEO, Eni S.p.A.

USA Schmidt, Eric CEO and Chairman of the Board, Google

AUT Scholten, Rudolf Member of the Board of Executive Directors, Oesterreichische Kontrollbank AG

DEU Scholz, Olaf Vice Chairman, SPD

INT Sheeran, Josette Executive Director, United Nations World Food Programme

INT Solana Madariaga, Javier Former Secretary General, Council of the European Union

ESP Spain, H.M. the Queen of

USA Steinberg, James B. Deputy Secretary of State

INT Stigson, Bjorn President, World Business Council for Sustainable Development

USA Summers, Lawrence H. Director, National Economic Council

IRL Sutherland, Peter D. Chairman, Goldman Sachs International

GBR Taylor, J. Martin Chairman, Syngenta International AG

PRT Teixeira dos Santos, Fernando Minister of State and Finance

USA Thiel, Peter A. President, Clarium Capital Management, LLC

GRC Tsoukalis, Loukas President, ELIAMEP

INT Tumpel-Gugerell, Gertrude Member of the Executive Board, European Central Bank

USA Varney, Christine A. Assistant Attorney General for Antitrust

CHE Vasella, Daniel L. Chairman, Novartis AG

USA Volcker, Paul A. Chairman, Economic Recovery Advisory Board

CHE Voser, Peter CEO, Royal Dutch Shell plc

FIN Wahlroos, Bjorn Chairman, Sampo plc

CHE Waldvogel, Francis A. Chairman, Novartis Venture Fund

SWE Wallenberg, Jacob Chairman, Investor AB

NLD Wellink, Nout President, De Nederlandsche Bank

USA West, F.J. Bing Author

GBR Williams, Shirley Member, House of Lords

USA Wolfensohn, James D. Chairman, Wolfensohn & Company, LLC

ESP Zapatero, Jose Luis Rodriguez Prime Minister

DEU Zetsche, Dieter Chairman, Daimler AG

INT Zoellick, Robert B. President, The World Bank Group

Rapporteurs

GBR Bredow, Vendeline von Business Correspondent, The Economist

GBR Wooldridge, Adrian D. Business Correspondent, The Economist

Steering Committee (Επιτροπή Διακυβέρνησης)

Chairman

Henri de Castries, Chairman and CEO, AXA

DEU

Ackermann, Josef

Chairman of the Management Board and the Group Executive Committee, Deutsche Bank AG

GBR

Agius, Marcus

Chairman, Barclays PLC

USA

Altman, Roger C.

Chairman, Evercore Partners Inc.

PRT

Balsemao, Francisco Pinto

Chairman and CEO, IMPRESA, S.G.P.S.; Former Prime Minister

ITA

Bernabè, Franco

CEO, Telecom Italia S.p.A.

ESP

Cebrian, Juan Luis

CEO, PRISA

CAN

Clark, W. Edmund

President and CEO, TD Bank Financial Group

GBR

Clarke, Kenneth

Member of Parliament

BEL

Davignon, Etienne

Minister of State

DEU

Enders, Thomas

CEO, Airbus SAS

DNK

Federspiel, Ulrik

Vice President, Global Affairs, Haldor Topsøe A/S

NLD

Halberstadt, Victor

Professor of Public Economics, Leiden University

USA

Johnson, James A.

Vice Chairman, Perseus, LLC

GBR

Kerr, John

Member, House of Lords; Deputy Chairman, Royal Dutch Shell plc;

USA

Kleinfeld, Klaus

Chairman and CEO, Alcoa

TUR

Koç, Mustafa V.

Chairman, Koç Holding A.S.

USA

Kravis, Marie-Josee

Senior Fellow, Hudson Institute

USA

Mathews, Jessica T.

President, Carnegie Endowment for International Peace

FRA

Montbrial, Thierry de

President, French Institute for International Relations (IFRI)

ITA

Monti, Mario

President, Universita Commerciale Luigi Bocconi

USA

Mundie, Craig J.

Chief Research and Strategy Officer, Microsoft Corporation

NOR

Myklebust, Egil

Former Chairman of the Board of Directors SAS, Norsk Hydro ASA

DEU

Nass, Matthias

Chief International Correspondent, Die Zeit

FIN

Ollila, Jorma

Chairman, Royal Dutch Shell plc

USA

Perle, Richard N.

Resident Fellow, American Enterprise Institute for Public Policy Research

CAN

Reisman, Heather

Chair and CEO, Indigo Books & Music Inc.

AUT

Scholten, Rudolf

Member of the Board of Executive Directors, Oesterreichische Kontrollbank AG

IRL

Sutherland, Peter D.

Chairman, Goldman Sachs International

USA

Thiel, Peter A.

President, Clarium Capital Management, LLC

GRC

Tsoukalis, Loukas

President, ELIAMEP

CHE

Vasella, Daniel L.

Chairman, Novartis AG

SWE

Wallenberg, Jacob

Chairman, Investor AB

Member Advisory Group

USA

David Rockefeller

Συνάντηση Λέσχης Bilderberg στo St. Moritz, Ελβετία 9-12 Ιουνίου 2011

ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Chairmen

NLD

Bernhard of the Netherlands

GBR

Alec Home of the Hirsel

DEU

Walter Scheel

GBR

Eric Roll of Ipsden

GBR

Peter Carrington

BEL

Etienne Davignon

Honorary Secretaries General

USA

John S. Coleman

BEL

Paul van Zeeland

GBR

Joseph H. Retinger

USA

Joseph E. Johnson

NLD

Arnold Th. Lamping (Deputy)

NLD

Ernst H. van der Beugel

USA

William P. Bundy

USA

Paul B. Finney

USA

Theodore L. Eliot, Jr.

USA

Casimir A. Yost

NLD

Victor Halberstadt

GBR

J. Martin Taylor

Members

ITA

Agnelli, Giovanni

ITA

Agnelli, Umberto

GBR

Airey, Terence

USA

Allaire, Paul A.

DNK

Andersen, Tage

AUT

Androsch, Hannes

GRC

Arliotis, Charles C.

USA

Ball, George W.

SWE

Barnevik, Percy

FRA

Baumgartner, Wilfrid S.

USA

Bennett, Jack F.

GBR

Bennett, Sir Frederic M.

INT/DEU

Bertram, Christoph

TUR

Beyazit, Selahattin

TUR

Birgi, Nuri

CAN

Black, Conrad M.

CHE

Boveri, Walter E.

USA

Brady, Nicholas F.

GRC

Carras, Costa

ESP

Carvajal Urquijo, Jaime

USA

Cary, Frank T.

GBR

Cavendish-Bentinck, Victor F.W.

DNK

Christiansen, Hakon

ITA

Cittadini Cesi, Gian G.

USA

Collado, Emilio

FRA

Collomb, Bertrand

USA

Corzine, Jon S.

USA

Dam, Kenneth W.

GRC

David, George A.

USA

Dean, Arthur H.

DNK

Deleuran, Aage

NLD

Duisenberg, Willem F.

USA

Donilon, Thomas E.

CAN

Duncan, James S.

DNK

Eldrup, Anders

USA

Finley, Murray H.

GBR

Frame, Alistair

GBR

Franks, Oliver

CAN

Frum, David

GBR

Gaitskell, Hugh T.N.

USA

Gerstner, Louis V.

USA

Getchell, Charles

CAN

Griffin, Anthony G.S.

GBR

Gubbins, Colin

SWE

Gustafsson, Sten

ICE

Hallgrimsson, Geir

USA

Hauge, Gabriel

NOR

Hauge, Jens

GBR

Healey, Denis W.

USA

Heinz, Henry J.

DEU

Herrhausen, Alfred

NOR

Hoegh, Leif

NOR

Hoegh, Westye

USA

Holbrooke, Richard C.

USA

Hubbard, Allan B.

AUT

Igler, Hans

FIN

Iloniemi, Jaakko

AUT

Jankowitsch, Peter

BEL

Janssen, Daniel E.

USA

Jordan, Jr., Vernon E.

NLD

Karsten, C. Frits

TUR

Kirac, Suna

USA

Kissinger, Henry A.

GBR

Knight, Andrew

INT

Kohnstamm, Max

DEU

Kopper, Hilmar

NLD

Korteweg, Pieter

AUT

Kothbauer, Max

CHE

Krauer, Alex

FRA

Ladreit de Lacharriere, Marc

BEL

Lambert, Leon J.G.

FRA

Levy-Lang, Andre

USA

Lord, Winston

SWE

Lundvall, Bjorn

CHE

Lutolf, Franz J.

CAN

Macdonald, Donald S.

USA

MacLaury, Bruce K.

USA

Mathias, Charles McC.

GBR

Maudling, Reginald

NLD

Meynen, Johannes

USA

Mitchell, George J.

USA

Moyers, Bill D.

USA

Murphy, Robert D.

DNK

Norlund, Nils

NLD

Oort, Conrad J.

ITA

Padoa-Schioppa, Tomasso

USA

Perkins, James A.

GRC

Pesmazoglu, John S.

ITA

Prodi, Romano

CHE

Pury, David de

USA

Ridgway, Rozanne L.

USA

Rockefeller, David

USA

Rockefeller, Sharon Percy

ESP

Rodriguez Inciarte, Matias

GBR

Roll of Ipsden, Eric

FRA

Rothschild, Edmond de

ITA

Ruggiero, Renato

NLD

Rijkens, Paul

GBR

Sainsbury, John

ITA

Saraceno, Pasquale

DEU

Schrempp, Jurgen E.

INT

Schwab, Klaus

DNK

Seidenfaden, Toger

FRA

Seilliere, Ernest-Antoine

USA

Sheinkman, Jack

ITA

Silvestri, Stefano

GBR

Smith, John

BEL

Snoy et d'Oppuers, Jean C.

DEU

Sommer, Theo

USA

Stone, Shepard

USA

Summers, Lawrence H.

GBR

Taverne, Dick

USA

Taylor, Arthur R.

GBR

Taylor, J. Martin

DNK

Terkelsen, Terkel M.

NOR

Tidemand, Otto Grieg

CHE

Umbricht, Victor H.

ITA

Valetta, Vittorio

AUT

Vranitzky, Franz

SWE

Wallenberg, Marcus

NOR

Werring, Niels

USA

Whitehead, John C.

USA

Whitman, Marina von Neumann

USA

Williams, Joseph H.

USA

Williams, Lynn R.

DEU

Wischnewski, Hans-Jurgen

USA

Wolfensohn, James D.

DEU

Wolff von Amerongen, Otto

INT/USA

Wolfowitz, Paul

ITA

Zannoni, Paolo

Η τελική λίστα με τους συμμετέχοντες:

Chairman

BEL

Davignon, Etienne

Minister of State

DEU

Ackermann, Josef

Chairman of the Management Board and the Group Executive Committee, Deutsche Bank AG

GBR

Agius, Marcus

Chairman, Barclays PLC

USA

Alexander, Keith B.

Commander, USCYBERCOM; Director, National Security Agency

INT

Almunia, Joaquín

Vice President, European Commission; Commissioner for Competition

USA

Altman, Roger C.

Chairman, Evercore Partners Inc.

FIN

Apunen, Matti

Director, Finnish Business and Policy Forum EVA

PRT

Balsemao, Francisco Pinto

Chairman and CEO, IMPRESA, S.G.P.S.; Former Prime Minister

FRA

Baverez, Nicolas

Partner, Gibson, Dunn & Crutcher LLP

FRA

Bazire, Nicolas

Managing Director, Groupe Arnault /LVMH

ITA

Bernabe, Franco

CEO, Telecom Italia SpA

USA

Bezos, Jeff

Founder and CEO, Amazon.com

SWE

Bildt, Carl

Minister of Foreign Affairs

SWE

Bjorling, Ewa

Minister for Trade

NLD

Bolland, Marc J.

Chief Executive, Marks and Spencer Group plc

CHE

Brabeck-Letmathe, Peter

Chairman, Nestle S.A.

AUT

Bronner, Oscar

CEO and Publisher, Standard Medien AG

CAN

Carney, Mark J.

Governor, Bank of Canada

FRA

Castries, Henri de

Chairman and CEO, AXA

ESP

Cebrián, Juan Luis

CEO, PRISA

NLD

Chavannes, Marc E.

Political Columnist, NRC Handelsblad; Professor of Journalism, University of Groningen

TUR

Ciliv, Sureyya

CEO, Turkcell Iletisim Hizmetleri A.S.

CAN

Clark, Edmund

President and CEO, TD Bank Financial Group

BEL

Coene, Luc

Governor, National Bank of Belgium

USA

Collins, Timothy C.

CEO, Ripplewood Holdings, LLC

ESP

Cospedal, María Dolores de

Secretary General, Partido Popular

INT

Daele, Frans van

Chief of Staff to the President of the European Council

GRC

David, George A.

Chairman, Coca-Cola H.B.C. S.A.

DNK

Eldrup, Anders

CEO, DONG Energy

ITA

Elkann, John

Chairman, Fiat S.p.A.

DEU

Enders, Thomas

CEO, Airbus SAS

AUT

Faymann, Werner

Federal Chancellor

DNK

Federspiel, Ulrik

Vice President, Global Affairs, Haldor Topsoe A/S

USA

Feldstein, Martin S.

George F. Baker Professor of Economics, Harvard University

PRT

Ferreira Alves, Clara

CEO, Claref LDA; writer

GBR

Flint, Douglas J.

Group Chairman, HSBC Holdings plc

CHN

Fu, Ying

Vice Minister of Foreign Affairs

IRL

Gallagher, Paul

Senior Counsel; Former Attorney General

CHE

Groth, Hans

Senior Director, Healthcare Policy & Market Access, Oncology Business Unit, Pfizer Europe

TUR

Gulek Domac, Tayyibe

Former Minister of State

NLD

Halberstadt, Victor

Professor of Economics, Leiden University; Former Honorary Secretary General of Bilderberg Meetings

GRC

Hardouvelis, Gikas A.

Chief Economist and Head of Research, Eurobank EFG

USA

Hoffman, Reid

Co-founder and Executive Chairman, LinkedIn

CHN

Huang, Yiping

Professor of Economics, China Center for Economic Research, Peking University

USA

Hughes, Chris R.

Co-founder, Facebook

USA

Jacobs, Kenneth M.

Chairman & CEO, Lazard

CHE

Janom Steiner, Barbara

Head of the Department of Justice, Security and Health, Canton Grisons

FIN

Johansson, Ole

Chairman, Confederation of the Finnish Industries EK

USA

Johnson, James A.

Vice Chairman, Perseus, LLC

USA

Jordan, Jr., Vernon E.

Senior Managing Director, Lazard Freres & Co. LLC

USA

Keane, John M.

Senior Partner, SCP Partners; General, US Army, Retired

GBR

Kerr, John

Member, House of Lords; Deputy Chairman, Royal Dutch Shell plc

USA

Kissinger, Henry A.

Chairman, Kissinger Associates, Inc.

USA

Kleinfeld, Klaus

Chairman and CEO, Alcoa

TUR

Koc, Mustafa V.

Chairman, Koc Holding A.S.

USA

Kravis, Henry R.

Co-Chairman and co-CEO, Kohlberg Kravis Roberts & Co.

USA

Kravis, Marie-Josee

Senior Fellow, Hudson Institute, Inc.

INT

Kroes, Neelie

Vice President, European Commission; Commissioner for Digital Agenda

CHE

Kudelski, Andre

Chairman and CEO, Kudelski Group SA

GBR

Lambert, Richard

Independent Non-Executive Director, Ernst & Young

INT

Lamy, Pascal

Director General, World Trade Organization

ESP

León Gross, Bernardino

Secretary General of the Spanish Presidency

CHE

Leuthard, Doris

Federal Councillor

FRA

Levy, Maurice

Chairman and CEO, Publicis Groupe S.A.

BEL

Leysen, Thomas

Chairman, Umicore

USA

Li, Cheng

Senior Fellow and Director of Research, John L. Thornton China Center, Brookings Institution

DEU

Loscher, Peter

President and CEO, Siemens AG

GBR

Mandelson, Peter

Member, House of Lords; Chairman, Global Counsel

IRL

McDowell, Michael

Senior Counsel, Law Library; Former Deputy Prime Minister

CAN

McKenna, Frank

Deputy Chair, TD Bank Financial Group

GBR

Micklethwait, John

Editor-in-Chief, The Economist

FRA

Montbrial, Thierry de

President, French Institute for International Relations

ITA

Monti, Mario

President, Universita Commerciale Luigi Bocconi

RUS

Mordashov, Alexey A.

CEO, Severstal

USA

Mundie, Craig J.

Chief Research and Strategy Officer, Microsoft Corporation

NOR

Myklebust, Egil

Former Chairman of the Board of Directors SAS, Norsk Hydro ASA

DEU

Nass, Matthias

Chief International Correspondent, Die Zeit

NLD

Netherlands, H.M. the Queen of the

ESP

Nin Genova, Juan María

President and CEO, La Caixa

PRT

Nogueira Leite, António

Member of the Board, Jose de Mello Investimentos, SGPS, SA

NOR

Norway, H.R.H. Crown Prince Haakon of

FIN

Ollila, Jorma

Chairman, Royal Dutch Shell plc

CAN

Orbinksi, James

Professor of Medicine and Political Science, University of Toronto

USA

Orszag, Peter R.

Vice Chairman, Citigroup Global Markets, Inc.

GBR

Osborne, George

Chancellor of the Exchequer

NOR

Ottersen, Ole Petter

Rector, University of Oslo

GRC

Papaconstantinou, George

Minister of Finance

TUR

Pekin, Şefika

Founding Partner, Pekin & Bayar Law Firm

FIN

Pentikäinen, Mikael

Publisher and Senior Editor-in-Chief, Helsingin Sanomat

USA

Perle, Richard N.

Resident Fellow, American Enterprise Institute for Public Policy Research

CAN

Prichard, J. Robert S.

Chair, Torys LLP

CAN

Reisman, Heather

Chair and CEO, Indigo Books & Music Inc.

USA

Rockefeller, David

Former Chairman, Chase Manhattan Bank

INT

Rompuy, Herman van

President, European Council

USA

Rose, Charlie

Executive Editor and Anchor, Charlie Rose

NLD

Rosenthal, Uri

Minister of Foreign Affairs

AUT

Rothensteiner, Walter

Chairman of the Board, Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG

FRA

Roy, Olivier

Professor of Social and Political Theory, European University Institute

USA

Rubin, Robert E.

Co-Chairman, Council on Foreign Relations; Former Secretary of the Treasury

ITA

Scaroni, Paolo

CEO, Eni S.p.A.

CHE

Schmid, Martin

President, Government of the Canton Grisons

USA

Schmidt, Eric

Executive Chairman, Google Inc.

AUT

Scholten, Rudolf

Member of the Board of Executive Directors, Oesterreichische Kontrollbank AG

DNK

Schutze, Peter

Member of the Executive Management, Nordea Bank AB

CHE

Schweiger, Rolf

Member of the Swiss Council of States

INT

Sheeran, Josette

Executive Director, United Nations World Food Programme

CHE

Soiron, Rolf

Chairman of the Board, Holcim Ltd., Lonza Ltd.

INT

Solana Madariaga, Javier

President, ESADEgeo Center for Global Economy and Geopolitics

NOR

Solberg, Erna

Leader of the Conservative Party

ESP

Spain, H.M. the Queen of

USA

Steinberg, James B.

Deputy Secretary of State

DEU

Steinbruck, Peer

Member of the Bundestag; Former Minister of Finance

GBR

Stewart, Rory

Member of Parliament

IRL

Sutherland, Peter D.

Chairman, Goldman Sachs International

GBR

Taylor, J. Martin

Chairman, Syngenta International AG

USA

Thiel, Peter A.

President, Clarium Capital Management, LLC

ITA

Tremonti, Giulio

Minister of Economy and Finance

INT

Trichet, Jean-Claude

President, European Central Bank

GRC

Tsoukalis, Loukas

President, ELIAMEP

USA

Varney, Christine A.

Assistant Attorney General for Antitrust

CHE

Vasella, Daniel L.

Chairman, Novartis AG

USA

Vaupel, James W.

Founding Director, Max Planck Institute for Demographic Research

SWE

Wallenberg, Jacob

Chairman, Investor AB

USA

Warsh, Kevin

Former Governor, Federal Reserve Board

NLD

Winter, Jaap W.

Partner, De Brauw Blackstone Westbroek

CHE

Witmer, Jurg

Chairman, Givaudan SA and Clariant AG

USA

Wolfensohn, James D.

Chairman, Wolfensohn & Company, LLC

INT

Zoellick, Robert B.

President, The World Bank Group

Rapporteurs

GBR

Bredow, Vendeline von

Business Correspondent, The Economist

GBR

Wooldridge, Adrian D.

Foreign Correspondent, The Economist

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...