Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Αμετανόητος για τα ταξί ο Ραγκούσης, (Δείτε το βίντεο) κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ (Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011)

  Για νέα εποχή στην οποία μπήκε η χώρα με την κυβέρνηση συνεργασίας, έκανε λόγο ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στην εκπομπή ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΝΕΤ, προσθέτοντας πως όλοι πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πετύχει στην αποστολή της.
  Τόνισε δε ότι «το ΠΑΣΟΚ και σήμερα είναι ο βασικός παράγοντας σταθερότητας για την παραμονή της χώρας στο ευρώ». Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, ερωτηθείς για τις
διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν στο ΠΑΣΟΚ, μετά την παραίτηση Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, δήλωσε ότι αυτές θα πρέπει να κινηθούν όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες στη χώρα.

Ο κ. Ραγκούσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το κλίμα που επικράτησε στο Υπουργικό συμβούλιο, λέγοντας πως υπήρξε σύνεση και σοβαρότητα απ' όλους. «Η συναίνεση είναι αποτέλεσμα ουσιαστικής ανάγκης της χώρας», είπε.

  Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, τόνισε ότι κυρίως στηρίζεται στο Μεσοπρόθεσμο και έχει ως στόχο να προσφέρει για πρώτη φορά πλεονάσματα στα δημοσιονομικά. «Για πρώτη φορά το κράτος καλείται θα ξοδέψει λιγότερα απ΄ όσα εισπράττει», είπε ο κ. Ραγκούσης, σημειώνοντας ότι το 2009 το κράτος ξόδεψε παραπάνω 24 δισ. από τα έσοδα του. Το έλλειμμα μειώθηκε το 2010 στα 10-11 δισ. το 2011 μειώθηκε ακόμα περισσότερο, στα 4 δισ., ενώ το 2008 ξεκίνησε η ύφεση, η οποία κυμάνθηκε στο 3,5%».

  Ο κ. Ραγκούσης δεν απέφυγε να μιλήσει για καθυστέρηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες οδήγησαν στην αύξηση της ύφεσης, ενώ όπως ανέφερε, «όπου αυτές προχώρησαν είχαμε θεαματικά αποτελέσματα».

  Σε αυτό το σημείο καταλόγισε ευθύνες και στην αντιπολίτευση γιατί όπως είπε με τη στάση της εμπόδιζε την προώθησή τους.

  Ερωτηθείς για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε: «το κράτος δεν μπορεί να κόβει μισθούς και συντάξεις και να μην ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα. Πρέπει να μπουν κανόνες και φυσικά είναι και τι έχει δεσμευτεί η χώρα να κάνει απέναντι στην Τρόικα». 



  Παράλληλα εξέφρασε το φόβο ότι κανείς δεν έχει συνειδητοποιήσει, ακόμα και τώρα, στο σύνολο του και σε βάθος το πρόβλημα της χώρας.

 Κληθείς να σχολιάσει το θέμα του δημοψηφίσματος, επισήμανε ότι πρόκειται για «μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία, όχι όμως με ερωτήματα που ήδη έχουν απαντηθεί. Είχαμε ψηφίσει το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, είχαμε συμφωνήσει στις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, οπότε ένα δημοψήφισμα με αυτό το περιεχόμενο δεν είχε νόημα».

  Για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι εάν ο Γιώργος Παπανδρέου ανοίξει τώρα τις διαδικασίες διαδοχής του δεν θα ήταν προς το συμφέρον της χώρας. «Εάν δεν πάρουμε την 6η δόση, δεν ψηφιστούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, ο προϋπολογισμός και όλα τ' άλλα, δεν πρέπει να υπάρξουν τέτοιες διαδικασίες μέσα στο κόμμα», είπε ο κ. Ραγκούσης, επισημαίνοντας ότι οι διαδικασίες πρέπει να κινηθούν όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες και το συμφέρον της χώρας.

  Υπογράμμισε ωστόσο, ότι αλλαγές πρέπει να υπάρξουν μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ, ώστε να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών και να μην συρρικνωθεί. «Άλλο το άνοιγμα των διαδικασιών και άλλο πράγμα είναι η σιωπή απέναντι σε όσα συμβαίνουν. Εξάλλου, δεν είναι θέμα προσώπου. Εάν αλλάξει το πρόσωπο του πρωθυπουργού και δεν αλλάξουν πράγματα μέσα στο ΠΑΣΟΚ τότε η συρρίκνωση του είναι βέβαιη και η προσφορά του στη χώρα θα είναι περιορισμένη. Αυτή τη στιγμή υπάρχει βαθύτατο ρήγμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης του κόσμου προς το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να πάμε σ΄ ένα σύγχρονο ΠΑΣΟΚ που θα περιλαμβάνει ακόμα και διαφορετική ιδεολογική συγκρότηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...