Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ζήτωσαν οι κωλοτουμπίτσες (Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011)

Γράφει ο Γ. Καλαμίτσης
ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ τη Γιουροβίζιον, στην οποία ο Σάκης Ρουβάς έκλεισε την εμφάνισή του με μια ανάποδη κωλοτούμπα; Το έκανε με στόχο να εντυπωσιάσει και να κερδίσει τον διαγωνισμό. Η κωλοτούμπα αυτή δεν ήταν εντελώς επιτυχημένη, του έφερε, όμως, μερικό κέρδος. Δεν κέρδισε, αλλά ήρθε τρίτος.

Θυμόσαστε τον στίχο του Βάρναλη που λέει «Πού είσαι νιότη, που ’δειχνες πως θα γινόμουν άλλος!»; Ο Βάρναλης αναφερόταν σε κάποιους που η ζωή ήταν εκείνη που τους κράτησε πίσω και δεν έγιναν εκείνο που θα μπορούσαν να έχουν γίνει. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που επέλεξαν να αλλάξουν τη ρότα της ζωής τους, για να γίνουν κάποιοι άλλοι.
Είναι οι «Ρουβάδες» που διάλεξαν την κωλοτούμπα, με μοναδικό στόχο κάποιο κέρδος.

Πάρτε το παράδειγμα του νεαρού, ο οποίος, αφού προσχώρησε στη Νεολαία του δικτάτορα Παπαδόπουλου κι αφού τον έβλεπαν να κυκλοφορεί με ένα τσεκούρι, για να επιτίθεται στους αντιφρονούντες, όταν κατάλαβε πως δεν υπάρχει κέρδος στη Φασιστική Δεξιά, μετακόμισε στην Ακρα Δεξιά. Και τώρα που η ψώρα απέκτησε μια «μελανζέ» αντισυνταγματική κυβέρνηση, ο πρώην ΕΠΕΝίτης νεαρός έγινε και υπουργός στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Παπαδήμου. Εκανε μια κωλοτούμπα που θα αποφέρει κέρδη.

Αλλά κι ο ίδιος ο κύριος Παπαδήμος, κωλοτουμπίστας απεδείχθη! Στις 23 Οκτωβρίου δήλωνε πως το «κούρεμα» του 50% θα μείωνε το συνολικό χρέος της χώρας κατά περίπου 20% και θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνο για την οικονομία μας. Σε είκοσι ημέρες είχε κάνει την υπέροχη κωλοτούμπα και ορκιζόταν πρωθυπουργός, με μοναδική υποχρέωση να στηρίξει το «κούρεμα» του 50% και ό,τι αυτό θα φέρει.

Τον κύριο Παπαδήμο στήριξαν τρεις, μεταξύ τον οποίων και ο μεγαλύτερος κωλοτουμπίστας όλων των εποχών: ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ! Οι κωλοτούμπες του είχαν την εξής σειρά: Ξεκίνησε από τη Λαϊκή Δεξιά, δημιούργησε κόμμα της Ακρας Δεξιάς, όπου και βρήκαν στέγη τα ακροδεξιά στοιχεία, ψήφισε το Μνημόνιο, τάχθηκε κατά του Μνημονίου, στηρίζει την κυβέρνηση που θα υπογράψει το δεύτερο Μνημόνιο, έλεγε στη Βουλή «παραδίδουμε το τραπεζικό σύστημα της χώρας στην Τριλάτεραλ» και στηρίζει τώρα κυβέρνηση υπό το μέλος της Τριλάτεραλ!

Μια κωλοτούμπα του Ρουβά, τον έβγαλε τρίτον. Αν στείλουμε τον Καρατζαφέρη στη Γιουροβίζιον, θα τον αδικήσουμε. Να τον στείλουμε σε αγώνες ενόργανης γυμναστικής και να δείτε πώς θα ξεπεράσει σε βαθμολογία τον Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...