Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΒΙΝΤΕΟ: Οι οδηγοί ταξί στην Κολομβία διαμαρτύρονται κατά της Uber..!

Δεκαπέντε χιλιάδες οδηγοί ταξί στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας, Medellin, κατέβηκαν σε απεργία για να διαμαρτυρηθούν για την άφιξη της Uber καθώς και για άλλες
πειρατικές μορφές στις επιβατικές μεταφορές. Λένε ότι η εταιρεία που έχει έδρα το San Francisco δεν ακολουθεί τους νόμους που διέπουν τον κλάδο των ταξί της χώρας.

Η απόφαση για διαμαρτυρία ενάντια σε δραστηριότητες που υπονομεύουν τις υπηρεσίες ταξί εξαπλώθηκε και σε άλλες περιοχές της χώρας όπως την Bogota και την Barranquilla.


Στα μέσα Ιουλίου, το Υπουργείο Μεταφορών της Κολομβίας απέσυρε προηγούμενη απόφαση του και χαρακτήρισε την Uber στην Κολομβία ως παράνομη, ωστόσο αργότερα με νεότερη ανακοίνωση του ανέφερε ότι στο τέλος του Ιουλίου θα εκδοθεί ένα διάταγμα που θα ρυθμίζει υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών τέτοιου τύπου, σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό Semana της Κολομβίας.

«Θα υπάρξουν αρκετές διαφορετικές συνθήκες των υπηρεσιών και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για τους τύπους των οχημάτων και των οδηγών και για το λόγο αυτό θα έχουν ένα ειδικό συντελεστή" δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών Nicolas Estupinan.

Οι οδηγοί ταξί στην Κολομβία είναι έξαλλοι βλέποντας να απειλείται η βιωσιμότητα τους. Είναι πλέον ορατή και αναπόφευκτη η μείωση της απασχόλησης στον κλάδο των ταξί.

«Το μόνο που περιμένουμε τώρα είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών Nicolas Estupinan να συγκαλέσει μια συνάντηση με το σωματείο μας και επίσημα να μας αναφέρει το διάταγμα που θα ευνοεί την Uber», δήλωσε ο general manager των ταξί Uldaric Pena.

Οι διαμαρτυρόμενοι οδηγοί ταξί επισημαίνουν επίσης το ακριβό αντίτημο για τη διέλευση των οχημάτων τους από το σταθμό διοδίων στο βόρειο Medellin στο δρόμο τους προς και από το αεροδρόμιο καθώς και το θέμα της πειρατίας στις επιβατικές μεταφορές όπου διάφορα αυτοκίνητα αγνώστων πραγματοποιούν διαδρομές. Αυτές οι παράνομες δραστηριότητες μεταφοράς είναι πανταχού παρών σε όλες τις μεγάλες πόλεις όπως το Medellin, την Cali και την Bogota.

Οδηγοί ταξί σε διάφορα σημεία στην πόλη της Bogota, καθώς και γύρω από το αεροδρόμιο El Dorado, προσπάθησαν να μπλοκάρουν τους μεγάλους οδικούς άξονες από νωρίς το πρωί. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των ταξί στην Bogota, Javier Monroy Velandia, σύμφωνα με την El Tiempo, είπε ότι η απεργία ήταν σε εξέλιξη όχι μόνο λόγω της Uber αλλά για κάθε μορφής πειρατεία που ταλανίζει τον κλάδο των ταξί.

Στην Barranquilla, οι οδηγοί ταξί διαμαρτυρήθηκαν και για την πρόσφατη εκτίμηση του δημάρχου για τον αριθμό των ταξί της πόλης χωρίς να του είναι γνωστά τα ακριβή στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των ταξί που λειτουργούν σήμερα.

Δείτε το παρακάτω βίντεο από το cctv-america.com:


ΠΗΓΗ: http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...