Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΑΡΘΡΟ Του Βασίλη Μαραγάκη, ταμία του ΣΑΤΑ: Να στοχεύουμε –και όχι να μας το επιβάλλουν οι καταστάσεις- στο βήμα παραπάνω..!

Στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας είχα γράψει ότι, τα ραδιοταξί είναι αυτά που πρέπει να δείξουν το δρόμο  του μέλλοντος για το επάγγελμά μας. Από αυτά πρέπει και
επιβάλλεται να ξεκινά κάθε μορφή εκσυγχρονισμού, κάθε δραστηριότητα που ακουμπά στην τεχνολογία, κάθε διαδικασία που θα κάνει την μεταφορά  ανθρώπων πιο εύκολη, πιο γρήγορη, πιο ποιοτική.  

Τα ραδιοταξί έχουν τη δυνατότητα και την υποδομή να  ‘’βλέπουν πιο μακριά’’ , έχουν όσα χρειάζονται για να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας των μελών τους, έχουν όσα απαιτούνται για την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό. Αυτό που χρειάζεται είναι να αφήσουν πίσω τους πρακτικές του παρελθόντος και να τολμήσουν καινούρια πράγματα.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε η διοίκηση του ραδιοταξί ΑΘΗΝΑ 1 που αποφάσισε –σε γενική συνέλευση- την ομοιόμορφη ενδυμασία  (πουκάμισο, γραβάτα, υφασμάτινο παντελόνι) των οδηγών ταξί του δικτύου από τον Σεπτέμβριο. Όσο κι αν μας προξενεί απορία η συγκεκριμένη απόφαση, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση. Σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις οι οδηγοί ταξί έχουν συγκεκριμένη ενδυμασία εδώ και πολλά χρόνια. 
Εύχομαι η πρωτοβουλία του ΑΘΗΝΑ 1 να βρει μιμητές, όχι μόνο γιατί είναι μια κίνηση που αναβαθμίζει το επάγγελμά μας, αλλά γιατί με τέτοιες ενέργειες γινόμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Γνωρίζουμε όλοι,  ότι  στο πιο ποιοτικό κομμάτι του μεταφορικού μας έργου, αυτό που αφορά την μεταφορά τουριστών δεχόμαστε την μεγαλύτερη πίεση και τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Όσο προσθέτουμε στη δουλειά μας πλεονεκτήματα, τόσο πιο ανταγωνιστικοί θα γινόμαστε.
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με αυτή τη δουλειά, ότι τίποτα δεν είναι μόνιμο και σταθερό. Ο κόσμος αλλάζει και μαζί με αυτόν πρέπει να αλλάζουμε κι εμείς.  Να προσαρμοζόμαστε άμεσα στα νέα δεδομένα και να καλύπτουμε τις μεταφορικές ανάγκες όποιες κι αν είναι αυτές. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και πολλές φορές ανθρωπίνως δύσκολο να τις προλαβαίνουμε άμεσα. Οφείλουμε όμως να έχουμε τα αυτιά και τα μάτια μας ορθάνοικτα και κυρίως να στοχεύουμε –και όχι να μας το επιβάλλουν οι καταστάσεις- στο βήμα παραπάνω.
Σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις οι οδηγοί ταξί έχουν συγκεκριμένη ενδυμασία εδώ και πολλά χρόνια. Εύχομαι η πρωτοβουλία του ΑΘΗΝΑ 1 να βρει μιμητές, όχι μόνο γιατί είναι μια κίνηση που αναβαθμίζει το επάγγελμά μας, αλλά γιατί με τέτοιες ενέργειες γινόμαστε πιο ανταγωνιστικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...