Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Άθρο του Κώστα Δήμου, Γενικού Γραμματέα της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α..!

Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη αλλά θέλω να πιστεύω αναστρέψιμη. Σε αυτό στοχεύουμε και με αυτή τη λογική σχεδιάζουμε τα επιχειρήματά μας και τις διεκδικήσεις μας ως
κλάδος και ως προεδρείο.

Κάθε μέρα και μια μάχη, κάθε μέρα κι ένα βήμα μπροστά.
Είχα γράψει στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας, ότι δεν έχουμε μαγικές συνταγές και έτοιμες λύσεις για κάθε πρόβλημα. 

Πίστευα και ακόμα πιστεύω  ότι κάθε μέρα πρέπει να δίνουμε και μια ξεχωριστή μάχη, διαφορετική από αυτή που είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Τώρα, μιλάμε για μάχη επιβίωσης. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και οφείλουμε να την αποδεχτούμε είτε μας αρέσει είτε όχι.

Σε αυτό το πνεύμα πρέπει να κινηθούμε και ως κλάδος. Ιεραρχώντας τα προβλήματα, πρέπει να σταθούμε σε κείνα που εξυπηρετούν άμεσα την επιβίωσή μας ως επαγγελματίες. Οι εποχές είναι δύσκολες και κανείς δεν μας εγγυάται ότι δεν θα γίνουν ακόμη δυσκολότερες. 

Το μεταφορικό μας έργο συρρικνώνεται, όχι μόνο γιατί αυξήθηκε ο ανταγωνισμός, αλλά γιατί ο απλός πολίτης, αυτός που ανέκαθεν αποτελούσε τον πιο τακτικό μας πελάτη, αδυνατεί να πληρώσει το κόμιστρο για ταξί. Οι περισσότεροι (από τους πρώην πελάτες μας)  ή έχουν χάσει τη δουλειά τους, ή το εισόδημά τους υπέστη τέτοια μείωση που δεν μπορούν  να ανταποκριθούν οικονομικά ούτε καν για τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες.

Άμεση λοιπόν προτεραιότητα για μας είναι η διατήρηση  της επαγγελματικής μας ταυτότητας. Είμαστε μεταφορείς προσώπων και σε αυτό θέλουμε και πρέπει να έχουμε τον πρώτο λόγο. Πρέπει λοιπόν να φροντίσουμε να ολοκληρωθούν οι εγκύκλιοι που αφορούν την εφαρμογή του Ν 4070 και να εκδοθεί η νέα ΚΥΑ  που θα ρυθμίζει όσο πιο ευνοϊκά-για το ταξί- γίνεται τους όρους και τις προϋποθέσεις εκμίσθωσης επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων με οδηγό από τουριστικά γραφεία, γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και εταιρείες και συνεταιρισμούς Επιβατηγών Δημοσίας Χρήσης Αυτοκινήτων. 

Η ευνοϊκή ρύθμιση αυτών των δύο θεμάτων μπορεί να εξασφαλίσει έως ένα βαθμό την σταθερότητα  που τόσο ανάγκη έχει ο κλάδος μας. Δεν θα λύσει όλα τα προβλήματά μας αλλά θα μας επιτρέψει να κάνουμε έναν πιο ασφαλή προγραμματισμό για τη δουλειά μας.
Είμαστε πάντα σε εγρήγορση  και  ετοιμότητα. Ιεραρχούμε τα ζητήματα και κάνουμε στοχευμένες κινήσεις. 

Η εποχή που διανύουμε και η κατάσταση που υπάρχει στη χώρα με τον κόσμο άνεργο και την κοινωνία να υποφέρει είναι γεγονότα που δεν μας αφήνου ασυγκίνητους. Δυστυχώς για τον κλάδο ένα μεγάλο κομμάτι συνδικαλιστικών στελεχών φαίνεται ότι ζει σε άλλη χώρα και το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να σπείρει σε πιο μεγάλο βαθμό την απελπισία και την απόγνωση στο συνάδελφο. 
Σφίγγουμε τα δόντια, διεκδικούμε τρέχουμε σε υπηρεσίες και υπουργεία , παλεύουμε με όσες δυνάμεις έχουμε . 

Συνάδελφοί μου , η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και τη βιώνουμε κάθε μέρα , αλλά θέλω να πιστεύω αναστρέψιμη. Σε αυτό στοχεύουμε και με αυτή τη λογική σχεδιάζουμε τα επιχειρήματά μας και τις διεκδικήσεις μας ως κλάδος και ως προεδρείο. Κάθε μέρα και μια μάχη, κάθε μέρα κι ένα βήμα μπροστά.

http://www.satataxi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...