Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Κατασχέσεις λόγω… Τελών Κυκλοφορίας..!

Όσοι δεν έχουν εξοφλήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας των οχημάτων τους για τα δύο τελευταία έτη, δεν αποκλείεται να δουν το όχημα τους να κατάσχεται από την Εφορία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, η Εφορία προσανατολίζεται ακόμα και στην κατάσχεση των οχημάτων για όσους χρωστούν τα Τέλη Κυκλοφορίας προηγούμενων ετών αλλά και την παρακράτηση άλλων εσόδων τους.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει φως της δημοσιότητες τις τελευταίες ημέρες, οι 44.500 περίπου κάτοχοι οχημάτων που δεν έχουν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας τους για τα δύο προηγούμενα χρόνια, σύντομα θα λάβουν ειδοποιητήρια –τα οποία έχουν ήδη σταλεί- με τα οποία θα καλούνται να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Στην περίπτωση που δεν το πράξουν, τότε η εφορία θα προβεί σε κατάσχεση των εν λόγω οχημάτων.

Προκειμένου να καλυφθούν τα χρέη από τα Τέλη Κυκλοφορίας των δύο προηγουμένων ετών, που μαζί με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα ανέρχονται σε ένα ποσό της τάξης των 13,7 εκ.  ευρώ περίπου, τα οχήματα που θα κατασχεθούν θα βγουν σε πλειστηριασμό για να καλυφθεί το χρέος του ιδιοκτήτη τους προς την Εφορία.

Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, εφόσον η εμπορική αξία του οχήματος είναι μικρότερη του ύψους της φορολογικής οφειλής, τότε θα διερευνηθούν πρόσθετες πηγές εσόδων, που μπορεί να έχει ο φορολογούμενος όπως εισοδήματα από ενοίκια ή άλλα περιουσιακά στοιχεία που είναι στο όνομα του (π.χ. ακίνητα κ.ά.).

http://www.autotritipro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...