Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Οδηγοί ταξί με πτυχία και στις ΗΠΑ..!

Περισσότερα προσόντα από όσα πραγματικά απαιτούνται για τη θέση στην οποία απασχολούνται διαθέτουν οι μισοί αμερικανοί απόφοιτοι κολεγίων, σύμφωνα με τα στοιχεία
έρευνας που διεξήγε μη κερδοσκοπικό ινστιτούτο.

Ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Οχάιο που διεξήγε την έρευνα για λογαριασμό του Κέντρου για ένα Προσιτό και Παραγωγικό Κολέγιο (CCAP) υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια τάση που θα συνεχιστεί και την επόμενη δεκαετία και θεωρείται μάλλον φυσιολογική εξέλιξη καθώς ο αριθμός των αμερικανών με ανώτερη εκπαίδευση αυξήθηκε κατά 25% τη δεκαετία 2002-2012. Ραγδαία ήταν και η αύξηση στο ποσοστό όσων έλαβαν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο-στο 45% και 43% αντίστοιχα.
Μελετώντας τα στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας για το 2010 η έρευνα συμπεραίνει ότι το πρόβλημα είναι πως περίπου 41.7 εκατομμύρια εργαζόμενοι με πτυχίο διεκδικούσαν 28.6 εκατομμύρια θέσεις που απαιτούσαν τα ανάλογα προσόντα.
Εξηγείται λοιπόν με αυτό τον τρόπο-καταλήγει η έρευνα-γιατί το 15% των οδηγών ταξί το 2010 είχαν πτυχίο έναντι 1% το 1970 ενώ επισημαίνει τον κίνδυνο πολλοί εργαζόμενοι να αισθάνονται απογοήτευση από τον τομέα εργασίας τους θεωρώντας ότι είναι υποδεέστερος των προσόντων τους.

http://www.satataxi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...