Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Έγγραφο του Επιμελητηρίου Λακωνίας προς τον ΟΑΕΕ για την απώλεια δικαιώματος επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία..!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ.


Ταχ. Διεύθυνση : Ξανθάκη 3, 23 200 Γύθειο
Τηλέφωνο : 2733022279, 2733029006

Fax : 2733022008
e-mail : gytheioc@otenet.gr
Website : www.lcci.gr

Γύθειο 23 Ιανουαρίου 2013
Αριθ. Πρωτ. 307/Φ.2702


Προς:
Διοικητή ΟΑΕΕ
κα Γ. Κωτίδου
Αθήνα


Σύμφωνα με την εγκύκλιο 42/2013 οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ απέκτησαν το δικαίωμα της επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

Το μέτρο αυτό βοηθά τόσο τους επιχειρηματίες να ανταπεξέλθουν στο συνεχώς αυξανόμενο κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων - σε συνδυασμό με τη μείωση των εσόδων τους λόγω κρίσης - όσο και τον οργανισμό ως προς την είσπραξη των οφειλών των ασφαλισμένων, μιας και όλοι γνωρίζουμε πως στις δύσκολες οικονομικές περιστάσεις που διανύει η χώρα και η επιχειρηματικότητα, με τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των επιχειρήσεων που κλείνουν, τα έσοδα των ασφαλιστικών φορέων συνεχώς μειώνονται.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος ορίζει πως το δικαίωμα αυτό χάνεται και μάλιστα δεν μπορεί να ασκηθεί ξανά εάν ο ασφαλισμένος δεν καταβάλει ή καταβάλει εκπρόθεσμα εισφορές ή δόσεις. Ίσως να πρόκειται για μια δικλείδα ασφαλείας για την είσπραξη εσόδων του οργανισμού, παρόλ’ αυτά θεωρούμε πως θα έπρεπε να δοθεί μια ευκαιρία στους οφειλέτες για τους εξής λόγους:

1. Δεν έχει πραγματοποιηθεί πλήρης και ουσιαστική ενημέρωση των ασφαλισμένων για το θέμα.

2. Η εξόφληση οφειλών σε κάποιες συγκεκριμένες προθεσμίες, όπως πχ στο τέλος του χρόνου, δεν είναι εύκολα πραγματοποιήσιμη τόσο από άποψη οικονομικών δυνατοτήτων των ασφαλισμένων λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, όσο και από την πληθώρα του κόσμου που σχηματίζει ουρές στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ προκειμένου να εξοφλήσει διάφορους λογαριασμούς.

3. Η καθυστέρηση ολίγων ημερών δεν μπορεί να στερεί ένα τόσο σοβαρό δικαίωμα στους ασφαλισμένους.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε όπως επανεξεταστεί από τον Οργανισμό σας η συ-γκεκριμένη παράγραφος της εγκυκλίου και δοθεί το περιθώριο στους ασφαλισμένους να ασκήσουν το εν λόγω δικαίωμα είτε με νέα αίτηση είτε δίνοντας ένα χρονικό περιθώριο στις ληξιπρόθεσμες οφειλές να εξοφληθούν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΔΗΣ


Για λήψη του εγγράφου πατήστε στο Download

http://spartitaxi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...