Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Περιφέρεια Αττικής: Συζήτηση για τη μεταφορά μαθητών στην πρόσφατη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου..!

Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός:

  • Η μεταφορά των μαθητών αποτελεί για εμάς θέμα πρώτης προτεραιότητας.
  • Είναι αδιανόητο να μην έχει δώσει η Κεντρική Διοίκηση μια οριστική λύση.
  • Ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) συναντηθήκαμε πρόσφατα με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Γ. Μιχελάκη, θέσαμε εγκαίρως το θέμα και συμφωνήσαμε να δοθεί η απαραίτητη παράταση των συμβάσεων, την οποία αναμένουμε στις αρχές Σεπτεμβρίου.
  • Δεν μπορεί με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς οι μαθητές και οι οικογένειές τους να είναι όμηροι της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας.
Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών συζητήθηκε στο πλαίσιο της 27ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά από αίτημα της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» για εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση.

Στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννη Σγουρός, τόνισε σχετικά:

«Η μεταφορά των μαθητών αποτελεί για εμάς θέμα πρώτης προτεραιότητας και είναι αδιανόητο να μην έχει δώσει η Κεντρική Διοίκηση μια οριστική λύση. Ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) συναντηθήκαμε πρόσφατα με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Γ. Μιχελάκη, θέσαμε εγκαίρως το θέμα και συμφώνησε να δοθεί η απαραίτητη παράταση των συμβάσεων, την οποία αναμένουμε από το Υπουργείο στις αρχές Σεπτεμβρίου. Επίσης, ως ΕΝΠΕ έχουμε ζητήσει να συναντηθούμε άμεσα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα για το ίδιο θέμα.

Πέρσι η μεταφορά των μαθητών στοίχισε 25 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ φέτος το ποσό αυτό υπολογίζουμε ότι θα ανέλθει στα 47 εκατομμύρια Ευρώ αφού με τη νέα ΚΥΑ μπαίνει και η διαδημοτική μεταφορά των μαθητών. Σε αυτά τα χρήματα θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τα 4,5 εκατομμύρια Ευρώ που χρωστά από πέρσι το Υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια Αττικής.

Ζητάμε να μας δοθούν τα χρήματα στο σύνολό τους για τη μεταφορά των παιδιών. Όπου μπορούμε θα κάνουμε οικονομία, όχι όμως εις βάρος της ασφάλειας των μαθητών και του οικογενειακού προϋπολογισμού που πιέζεται όλο και πιο πολύ και δεν αντέχει να επιβαρυνθεί άλλο.

Υπενθυμίζω ότι πέρσι η Περιφέρεια Αττικής, μπροστά στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί, διέθεσε 3 εκατομμύρια Ευρώ από δικούς της πόρους, ώστε να γίνουν κανονικά τα δρομολόγια των μαθητών και να μην υπάρξουν ακυρώσεις.

Πρέπει επιτέλους να δώσει η Κεντρική Διοίκηση μια οριστική λύση. Δεν μπορεί με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς οι μαθητές και οι οικογένειές τους να είναι όμηροι της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας».

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι κατέθεσαν και σχετικό υπόμνημα. Στο υπόμνημά τους έθεσαν σειρά ερωτημάτων που αφορούν στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση και ζήτησαν, μεταξύ άλλων, να καλύψει η Περιφέρεια Αττικής όλα τα δρομολόγια που ήδη υπάρχουν χωρίς καμία κατάργηση και να καλυφθεί η ανάγκη για μεταφορά μαθητών, όπου προκύπτουν νέα δρομολόγια. Τέλος, με δήλωσή της η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που ζήτησε να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, στηρίζει τα αιτήματα της Ομοσπονδίας, τα οποία θεωρεί δίκαια και λογικά.


ΠΗΓΗ:http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...