Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΕΡΜΗΣ" - ΕΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΑΕΕ..!

ΕΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΑΕΕ

Σε κάθε επιβατικό αυτοκίνητο δημόσιας χρήσης τηρείται «ειδικό βιβλίο κυκλοφορίας ΤΑΧΙ» στο οποίο αναγράφονται όλα τα στοιχεία του ανά

πάσα στιγμή οδηγού, καθώς και ο φορέας ασφάλισής του.

Για την προμήθεια του ειδικού βιβλίου από τα υποκαταστήματα του ΟΑΕΕ απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

1.Ταυτότητα

2. Παλαιό βιβλιάριο ΤΣΑ

3. Αίτηση του ιδιοκτήτη του Δ.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας απαιτείται εξουσιοδότηση του ιδιοκτήτη που θα παραλάβει το ειδικό βιβλίο ή του νόμιμου εκπροσώπου τους.

4. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του Δ.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου, για το οποίο ζητείται το ειδικό βιβλίο.

5. Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986 στην οποία δηλώνονται (σε περίπτωση συνιδιοκτησίας απαιτείται μία Υπεύθυνη Δήλωση για τον καθένα):

α. Όλα τα Δ.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα (ΤΑΧΙ) που έχει στην ιδιοκτησία του.

β. Οι συνιδιοκτήτες εφόσον υπάρχουν

γ. Το ποσοστό της συνιδιοκτησίας του καθενός

δ. Ότι δεν έχει παραλάβει και δεν θα παραλάβει άλλο ειδικό βιβλίο από άλλο Περιφερειακό τμήμα του Οργανισμού για το ίδιο αυτοκίνητο.

Στην περίπτωση που δεν τηρείται ή επιδεικνύεται το «ειδικό βιβλίο κυκλοφορίας ΤΑΧΙ» ή δεν καταχωρείται σε αυτό ο οδηγός που απασχολείται κατά τον έλεγχο επιβάλλονται οι ακόλουθες κυρώσεις: α. Σε περίπτωση πλήρους κυριότητας του οχήματος από έναν ιδιοκτήτη ο οποίος οδηγεί αυτοπρόσωπα το όχημα, αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος για δεκαπέντε (15) ημέρες και χρηματικό πρόστιμο πεντακοσίων (500) €, β. στην περίπτωση συνιδιοκτητών με αυτοπρόσωπη οδήγηση του οχήματος, αφαίρεση διπλώματος οδήγησης του μη συνεπούς ιδιοκτήτη για ένα (1) μήνα και χρηματικό πρόστιμο πεντακοσίων (500)€ και γ. σε περίπτωση οδήγησης του οχήματος από μισθωτές, χρήστες, εκμεταλλευτές αφαίρεση του διπλώματος για ένα (1) μήνα και χρηματικό πρόστιμο πεντακοσίων (500) €. Σε περίπτωση υποτροπής εντός έτους η άδεια ή το δίπλωμα αντίστοιχα αφαιρείται για ένα (1) μήνα και το χρηματικό πρόστιμο ανέρχεται στα χίλια (1.000) €.


ΠΗΓΗ:http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...