Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Αυστραλία: Ο Πελοποννήσιος πρώην οδηγός ταξί που εξαιτίας μιας... σεξουαλικής παρενόχλησης έγινε Αντιπρόεδρος της Βουλής..!

Ο ομογενής Στιβ Γεωργανάς, είναι ο νέος δεύτερος αντιπρόεδρος της αυστραλιανής βουλής. Ο κ. Γεωργανάς, ο πρώτος ελληνικής καταγωγής
Αυστραλός πολιτικός που καταλαμβάνει το συγκεκριμένο αξίωμα, εξελέγη στη θέση αυτή με ψήφους 73-71. Ο κ. Γεωργανάς υπήρξε οδηγός ταξί πριν εμπλακεί με την πολιτική. Εκλέγεται βουλευτής με το Εργατικό Κόμμα στην έδρα Χάϊντμαρς της Νότιας Αυστραλίας από το 2004, όπως γράφει η εφημερίδα "Νέος Κόσμος".
Τόσο πριν την εκλογή του, αλλά ιδιαίτερα κατά τη βουλευτική του θητεία, ασχολείται ιδιαίτερα με θέματα που αφορούν την ομογένεια, την Ελλάδα και την Κύπρο και επισκέπτεται συχνά τις δυο χώρες.
Η εκλογή του κ. Γεωργανά έγινε δυνατή μετά την παραίτηση του προέδρου της αυστραλιανής βουλής, Πίτερ Σλίπερ.
Την προεδρική θέση κατέλαβε η Αν Μπερκ και τη θέση του πρώτου αντιπροέδρου ο Μπρους Σκοτ του αντιπολιτευόμενου Φιλελεύθερου Κόμματος.
«Αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή και προνόμιο η εκλογή μου στη συγκεκριμένη θέση» είπε χθες στο «Νέο Κόσμο» ο κ. Γεωργανάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του κ. Γεωργανά κατάγεται από την Καλαμάτα και η μάνα του από τη Μεγαλόπολη.
Όπως είναι γνωστό, ο κ. Σλίπερ παραιτήθηκε από τη θέση του εν μέσω ενός πρωτοφανούς σεξουαλικού σκανδάλου την Τρίτη.  Λίγες ώρες νωρίτερα είχε καταψηφιστεί με διαφορά μιας ψήφου πρόταση μομφής που είχε καταθέσει σε βάρος του η αντιπολίτευση.
Αιτία, δύο άκρως προσβλητικά μηνύματα που έστειλε ο Σλίπερ σε πρώην συνεργάτη του, στα οποία μεταξύ άλλων αναφερόταν στα γυναικεία γεννητικά όργανα ως «μύδια χωρίς κέλυφος» και στην ομογενή βουλευτή της αντιπολίτευσης, Σοφία Μιραμπέλα-Πανοπούλου, την οποία χαρακτήριζε «αδαή τσαπατσούλα».
Τα σχόλια θεωρήθηκαν χυδαία και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής μισογύνης. Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη, ειδικά από τις γυναίκες, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει στις κατηγορίες του συνεργάτη του Τζέιμς Άσμπι για σεξουαλική παρενόχληση. Σε κάθε περίπτωση, η αυστραλή πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ -που επικρίθηκε έντονα για την επιλογή Σλίπερ- ευχήθηκε «σε προσωπικό επίπεδο, το καλύτερο για εκείνον και την οικογένειά του».
Η κ. Γκίλαρντ δέχθηκε σκληρή κριτική για την επιλογή της αυτή και αρκετοί υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να προσφύγει στις κάλπες για να δοθεί η ευκαιρία στο λαό να εκλέξει νέα κυβέρνηση που θα διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία.
Στο μεταξύ, η αντιπολίτευση του Συνασπισμού Φιλελευθέρων-Εθνικών, απέδωσε σε «λάθος» το γεγονός ότι ζήτησε την ψήφο του ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή, Κρέιγκ Τόμσον.
Ο αρχηγός του Συνασπισμού, Τόνι Άμποτ, έχει υποστηρίξει πολλές φορές ότι καμιά παράταξη δεν πρέπει να στηρίζεται στην ψήφο του.


http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...