Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Σε απεργία κατήλθαν οι οδηγοί ταξί της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου..!

Σε δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν σήμερα το πρωί 60 ιδιοκτήτες οδηγοί αστικών ταξί της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου. Κατευθύνθηκαν από τον Πρωταρά και την
Αγία Νάπα, προς το Επαρχιακό Γραφείο Εργασίας και το Επαρχιακό Γραφείο του Τμήματος Οδικών Μεταφορών στη Δερύνεια, με αίτημα  την επίλυση των προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο κλάδος [250 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ταξί,100 οδηγοί] στη ελεύθερη Επαρχία.
Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα, όπως ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Αστικών Ταξί κ. Γ. Καίλης,  είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός που γίνεται σε βάρος των αστικών ταξί από τα αστικά λεωφορεία Παραλιμνίου- Πρωταρά- Αγίας Νάπας. «Με ταρίφα ένα Ευρώ τους παίρνουν τους πελάτες, ντόπιους και ξένους σε αντίθεση με το Νόμο περί Ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα οι οδηγοί ταξί να φυτοζωούν κυριολεκτικά, να μη βγάζουν ένα μεροκάματο και να μη μπορούν να πάρουν τρόφιμα στο σπίτι, ανέφερε.
Ο Γ. Καιλής δήλωσε ότι οι οδηγοί ταξί απαιτούν να εφαρμόζεται ορθολογιστική πολιτική για τα δημόσιο λεωφορεία και να εξυπηρετούν και τις υπόλοιπες κοινότητες της ελεύθερης Επαρχίας και όχι μόνο. Οι οδηγοί έδωσαν προθεσμία μίας εβδομάδας στα Υπουργεία Συγκοινωνιών και Έργων, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την επίλυση της διαφοράς, διαφορετικά θα καταθέσουν αίτηση στο Ε.Γ. Εργασίας να τους εγγράψουν άνεργους, θα κλείσουν τις διόδους στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και τα Λιμάνια τώρα που συμπίπτει και η περίοδος της Ευρωπαϊκής Προεδρίας για την Κύπρο. Ένα από τα βασικά προβλήματα των ταξιτζήδων είναι και  η πληρωμή των Κοινωνικών Ασφαλίσεων των οδηγών κατά τη χειμερινή περίοδο.


http://alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...