Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Αλλάζει το «καθεστώς» των ΤΑΞΙ στη Δ.Κ. Λούρου..!

Σε πρόσφατη δημόσια συνεδρίασή του το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Λούρου του Δήμου Πρέβεζας, μετά από διαλογική
συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει να οριστεί ως έδρα των ΤΑΞΙ της Δημοτικής Κοινότητας, η έδρα του Δήμου Πρέβεζας και στην Δημοτική Κοινότητα Λούρου να παραμείνει το ανάλογο ποσοστό, για να μπορεί να καλύψει τις τοπικές ανάγκες των κατοίκων (μια πιάτσα ΤΑΞΙ).
Με έγγραφό της προς το Συμβούλιο της Δ.Κ. Λούρου, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου, προτείνει να ισχύσει μια έδρα που περιλαμβάνει Λούρο-Στεφάνη και περιμετρική ζώνη που ορίζεται νότια έως τη διασταύρωση του Ζέφυρου, βόρεια και δυτικά πριν την κοινότητα Σφηνωτού και βόρειοανατολικά έως και το όριο της Στεφάνης.
Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νίκος Πανταζής με την Υπηρεσία, προτάθηκαν από αυτή δύο έδρες (Λούρος-Στεφάνη-Ωρωπός και Βρυσούλα-Ρευματιά-Σκιαδάς).
Έπειτα από συνάντηση με τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ του πρώην Δήμου Λούρου, προτάθηκε επίσης να οριστεί ως έδρα των ΤΑΞΙ, η έδρα του Δήμου Πρέβεζας διότι είναι πιο συμφέρουσα για όλους, γιατί όπως υποστηρίζουν οι υπηρεσίες υπάρχουν τα παρακάτω δεδομένα:
1.Αισθητή πτώση των τιμών λόγω ανταγωνισμού αλλά και του περιορισμού της διπλής ταρίφας.
2.Κατάργηση των τοπικών περιορισμών επιβίβασης επιβατών που συνεπάγονται τη νόθευση του ανταγωνισμού και την αύξηση του κόστους μεταφοράς.Σήμερα υπό την υφιστάμενη έδρας τους (εκτός της πόλης Πρέβεζας) μπορούν να επιβιβάσουν επιβάτες εκτός της τοπικής ή δημοτικής κοινότητας υπό πολύ συγκεκριμένους όρους και περιορισμούς.
3.Ο αριθμός των αδειών τους (17) σε σχέση με τον πληθυσμό των δημοτικών ενοτήτων Ζαλόγγου (5.000) και Λούρου (5.100) με σχέση 1 άδεια ΤΑΞΙ για κάθε 588 κατοίκους, είναι δυσανάλογος με τον αριθμό των αδειών της Δημοτικής Κοινότητας Πρέβεζας (23) με τον πληθυσμό της Δημοτικής Κοινότητας Πρέβεζας (20.000) με σχέση 1 άδεια ΤΑΞΙ για κάθε 870 κατοίκους.
4.Η πλήρης εξομοίωσή τους ανοίγει το δρόμο για νέα σχήματα λειτουργίας (συνεταιρισμούς,εταιρίες) και θα αποφέρει ακόμη ποιοτικότερο ανταγωνισμό και υπηρεσίες.

http://www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...