Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας..!

Χωρίς να δεσμευθεί σε τίποτε επί της ουσίας, αναμένοντας την ορκωμοσία του νέου «τσάρου» της Οικονομίας για οικονομικά θέματα και τις προτάσεις των περιφερειών για
θεσμικά θέματα, ο νέος υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης συναντήθηκε σήμερα με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, οι οποίοι και του εξέθεσαν μια σειρά από ζητήματα που τους απασχολούν. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαραλάμπος Αθανασίου, όπως επίσης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θανάσης Ξηρός.


Στη συνάντηση συζητήθηκε η δραματική μείωση των πόρων της Αυτοδιοίκησης, η αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ Περιφερειών και κεντρικής διοίκησης, κυρίως αποκεντρωμένων διοικήσεων, ο περιορισμός των γραφειοκρατικών διαδικασιών, που δημιουργούν σοβαρές καθυστερήσεις στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και η ανάγκη ύπαρξης νέου σχεδίου νόμου που θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις αποτελεσματικότερης εφαρμογής του «Καλλικράτη». 


ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ



Για το έργο της μεταφοράς των μαθητών, οι Περιφερειάρχες τόνισαν πως θα υπάρξει πρόβλημα την επόμενη χρονιά, καθώς οι εκτελούντες το έργο της μεταφοράς παραμένουν απλήρωτοι και ζήτησαν να επιλυθεί το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις Περιφέρειες, οι οποίες αν και έχουν αναγνωρισθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έχουν καλυφθεί, με αποτέλεσμα οι Περιφέρειες να μην μπορούν να αποπληρώσουν χρέη προς ιδιώτες. Επίσης, ζήτησαν να αποφασιστεί ποιος θα εκτελεί το έργο της μεταφοράς μαθητών από την επόμενη χρονιά, οι περιφέρειες ή οι δήμοι.


http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...