Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Συμφωνία Περιφέρειας και ΤΑΞΙ για την Ξάνθη. Αποχώρηση Παυλίδη από το Περιφειακό..!

Σε συμφωνία κατέληξαν στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Παρασκευή, Περιφέρεια και ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ από την Ξάνθη, τη
μοναδική Π.Ε. όπου όπου δεν είχε επιτευχθεί απόλυτη συμφωνία όλων των εμπλεκομένων για το θέμα των εδρών των ΤΑΞΙ .

Όπως είναι γνωστό, το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών προβλέπει ότι ανάλογα με τις έδρες που θα προκύψουν σε κάθε νομό, είναι δυνατόν να υπάρξει δυνατότητα για νέες άδειες, κάτι που ήθελαν να αποφύγουν οι ιδιοκτήτες.
Είχε προηγηθεί συνάντηση στην Ξάνθη, μεταξύ του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη και εκπροσώπων των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ και ΑΓΟΡΑΙΩΝ. Η αρχική πρόταση του Φώτη Καραλίδη για μία έδρα ανά Δήμο της Ξάνθης δεν βρήκε απόλυτα σύμφωνους τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ που δέχτηκαν να συμπεριληφθεί ως μία έδρα (και άρα ως ενιαία ταρίφα) ο οικισμός του Ευμοίρου και των Κιμμερίων αλλά όχι η Σταυρούπολη ενώ οι ιδιοκτήτες ΑΓΟΡΑΙΩΝ ήθελαν μία έδρα σε όλο το Νομό Ξάνθης, κάτι που κρίθηκε εξαρχής ανεδαφικό.
Συμφωνία στο Περιφερειακό για δοκιμαστική εφαρμογή 6 μηνών.
Η τελική πρόταση του Φώτη Καραλίδη, όπως υπεβλήθη και ψηφίστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο κινήθηκε στο πνεύμα του Νόμου που επιτάσσει να συμφωνούν οι έδρες με τους ΟΤΑ που υπήρχαν επί «Καποδίστρια». Άρα στην Ξάνθη οι έδρες των ΤΑΞΙ θα είναι ο Καποδιστριακός Δήμος Ξάνθης, ο πρώην Δήμος Σταυρούπολης, ο πρώην Δήμος Βιστωνίδας, ο πρώην Δήμος Αβδήρων, ο πρώην Δήμος Μύκης και οι ορεινές κοινότητες, ο πρώην Δήμος Σελέρου και ο Δήμος Τοπείρου. Στα όρια κάθε Δήμου θα μπορούν να δραστηριοποιούνται οι άδειες που υπήρχαν πριν και θα ισχύει μονή ταρίφα. Όπως αποφασίστηκε το σχέδιο αυτό θα τεθεί σε δοκιμαστική εφαρμογή για 6 μήνες και όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν να υπάρξει σύνταξη μελέτης εμπειρογνωμόνων που θα γίνει αποδεκτή ως τελικό σχέδιο από όλους.
Οι ιδιοκτήτες των ΤΑΞΙ και των Αγοραίων της Ξάνθης ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη και αποδέχτηκαν όλους τους όρους πριν αποχωρήσουν από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Αποχώρηση Παυλίδη πριν την ψηφοφορία για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας
Στη διάρκεια της τελευταίας του Περιφερειακού Συμβουλίου αποχώρησε ο επικεφαλής της μείζονος Αντπολίτευσης Γιώργος Παυλίδης μετά από διαμάχη με το Φώτη Καραλίδη και το Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστα Μιχαηλίδη.
Την πολιτική τοποθέτηση για το θέμα της έγκρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της ΑΜΘ έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης ενώ η σχετική εισήγηση έγινε από τον αρμόδιο Υπηρεσιακό Παράγοντα. Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων των επικεφαλής των παρατάξεων ο Γιώργος Παυλίδης άσκησε κριτική στην Περιφέρεια για το Επιχειρησιακό πρόγραμμα αναφέροντας ότι πρόκειται , μεταξύ άλλων, για Πρόγραμμα αποστεωμένο, χωρίς όραμα και πρόχειρο. Οι χαρακτηρισμοί, όπως ήταν λογικό προκάλεσαν την απάντηση του Φώτη Καραλίδη στη δευτερολογία του ο οποίος επιτέθηκε στον Γ. Παυλίδη κάνοντας λόγο για δικανικούς λόγους και ευφυολογήματα χωρίς κάποια πρόταση ενώ ζήτησε να υπάρξει μια πρόταση ώστε αυτή να ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.
Στη νέα αντίδραση του Γιώργου Παυλίδη, υπήρξε διάσταση απόψεων με τον Πρόεδρο για το χρόνο της δευτερολογίας του. Παρότι του δόθηκε ο λόγος υπήρξε νέα διαφωνία με το Φώτη Καραλίδη και ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης αποχώρησε με την παράταξή του. Το επιχειρησιακό πρόγραμμα ψηφίστικε με απαρτία 27 ατόμων, παρότι είχε ζητηθεί να αποσυρθεί το θέμα από τον Γ. Παυλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...