Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πως να δηλώσετε στο Ε9 τους ημιυπαίθριους χώρους..!

Δείτε αναλυτικά πως να δηλώσετε (όσοι δεν το έχετε κάνει ήδη) τους ημιυπαίθριους χώρους.
 Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες,
προχώρησαν μέσα στο 2011, σε τακτοποίηση είτε των ημιυπαίθριων χώρων, είτε των αυθαιρεσιών που έχουν κάνει στα ακίνητά τους. Τώρα, θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα: «θα πρέπει να δηλώσω αυτούς τους χώρους στο έντυπο Ε9;» Προσοχή στην απάντηση που θα δώσετε καθώς από αυτήν είναι πολύ πιθανό ότι θα εξαρτηθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας που θα πληρώσετε μέσα στο 2013.
1.Οι τακτοποιημένοι χώροι δεν είναι απαραίτητο να αναγραφούν ως κύριοι χώροι στο έντυπο Ε9 μόνο και μόνο επειδή πληρώθηκε το πρόστιμο στην πολεοδομία. «Όσον αφορά στον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, όπως ακριβώς και πριν την τακτοποίησή τους» αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών. Άρα, είτε είχαμε παραλείψει να δηλώσουμε τους ημιυπαίθριους στο Ε9, είτε τους είχαμε αναγράψει ως βοηθητικούς χώρους, δεν κάνουμε καμία απολύτως αλλαγή.
2.Η μη υποχρέωση αναγραφής των ημιυπαίθριων, ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου. «Σε περίπτωση μεταβίβασης για οποιαδήποτε αιτία του «τακτοποιημένου» ακινήτου, ο ημιυπαίθριος θα συμπεριληφθεί στους κυρίως χώρους του καινούργιου ιδιοκτήτη.
3.Ανεξάρτητα από τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, ο ιδιοκτήτης μπορεί αν θέλει να απεικονίσει στο Ε9 την πραγματική κατάσταση του ακινήτου του, υποβάλλοντας δήλωση το επόμενο της τακτοποίησης έτος (σ.σ αν η τακτοποίηση έγινε το 2011, η δήλωση θα υποβληθεί το 2012 κ.ο.κ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...