Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Πιάτσα ταξί και ανάπλαση Κυανής Ακτής - Τα θέματα που κυριάρχησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο..!

27/06/2012
Με 35 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε την Δευτέρα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας και έλαβε αποφάσεις κυρίως για υπηρεσιακά ζητήματα.

Μεταξύ των θεμάτων που κυριάρχησαν η μεταφορά της πιάτσας ταξί από την παραλία της Πρέβεζας από την Ελ. Βενιζέλου στην οδό Κων. Καρυωτάκη, κάτι που έχει γνωμοδοτηθεί θετικά από την Τοπική Κοινότητα Πρέβεζας με σχετική απόφαση, αλλά και η εξέλιξη σχετικά με την ανάπλαση της Κυανής Ακτής, θάμα το οποίο συζητήθηκε μετά από ερώτημα του επικεφαλής της Παράταξης Δημόσιος Χώρος Γιάννη Ρέντζου.
Για την πιάτσα των ταξί , ο Πρόεδρος τον ιδιοκτητών ταξί Πρέβεζας Αλέκος Ντόντορος που συμμετείχε στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε ότι ύστερα από σχετικό έγγραφο από το Λιμενικό Ταμείο για την μεταφορά της πιάτσας ταξί, οι ιδιοκτήτες δεν θέλησαν να έρθουν σε κόντρα με τους επαγγελματίες της περιοχής και συγκάλεσαν έκτακτη συνέλευση λαμβάνοντας απόφαση με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών, κάτι που συμπλέει με την απόφαση της Τοπικής Κοινότητας.
Ο κ. Ντόντορος μιλώντας εκ μέρους των ταξιτζήδων υποστήριξε πως η Κων. Καρυωτάκη είναι το καλύτερο σημείο για την μεταφορά της πιάτσας ταξί (από το fast food ‘Γεύσις έως το παλιό Κόρνερ) και υποστήριξε πως είναι απαραίτητο τα ταξί να μπορούν να μεταφέρουν τους επιβάτες και μέσω της παραλίας της Πρέβεζας για καλύτερη εξυπηρέτηση.
Μετά από συζήτηση που ακολούθησε αλλά και προβληματισμούς που κατατέθηκαν όσον αφορά την πλακόστρωση που προβλέπεται για την Κ. Καρυωτάκη αλλά και το κυκλοφοριακό, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαίλης εξήγησε πως υπάρχουν αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που προβλέπουν πεζοδρόμηση της οδού κάτι που δεν συνάδει, όπως είπε, με πιάτσα ταξί. Υποστήριξε πως θα πρέπει να υπάρξει η άποψη της Τροχαίας αλλά και των τεχνικών υπηρεσιών για το ζήτημα. Πρότεινε την διεξαγωγή νέας συζήτησης επί του θέματος που θα περιλαμβάνει, την κυκλοφοριακή μελέτη, την άποψη της Τροχαίας αλλά και τον τεχνικών υπηρεσιών και ύστερα να ληφθεί η ανάλογη απόφαση.
Ο κ. Μπαίλης συμπλήρωσε πως θα πρέπει η απόφαση να αφορά το γενικό καλό των συμπολιτών και ζήτησε την αναβολή του θέματος.  Η πιάτσα των ταξί παραμένει στην παλιά της θέση έως ότου το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάσει εκ νέου και ληφθούν αποφάσεις.
Για την ανάπλαση της Κυανής Ακτής ο Δήμαρχος Πρέβεζας ενημέρωσε ότι ο ανάδοχος του έργου κλήθηκε από τον ΕΟΤ να καταθέσει έως τις 6 Ιουλίου επικαιροποιημένα  τα στοιχεία  που αφορούν την δημοπράτησή του, ώστε μέσα Ιουλίου να  υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσουν στην συνέχεια  οι εργασίες.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι στην περιοχή που θα γίνει η ανάπλαση υπάρχουν αρχαιολογικά μνημεία  και οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν υπό την επίβλεψη της ΛΓ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων.
Για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών πρέπει να σημειώσουμε ότι η ανάπλαση της Κυανής Ακτής χωρίζεται σε τρία τμήματα.
Το πρώτο τμήμα περικλείεται από την οδό που συνδέει την Πρέβεζα με τον Παντοκράτορα, το πρώην στρατόπεδο Πυλάδη, το Κάστρο και την θάλασσα. Βρίσκεται σε υψομετρική διαφορά 5 έως 8 μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας.
Οι εργασίες που θα γίνουν είναι οι εξής :
Δημιουργία χώρων στάθμευσης δυναμικότητας 71 θέσεων αυτοκινήτων και 97 μοτοσικλετών και ποδηλάτων.
Δημιουργία πεζοδρόμων μήκους 1.310 μ. και πλάτους 2 μ.
Κατασκευή του δρόμου πρόσβασης προς το Κάστρο.
Κατασκευή υπαίθριων καθιστικών από βάση μπετονένια και επένδυση με ξυλεία Ιρόκο.
Προμήθεια και τοποθέτηση ξύλινων καθιστικών.
Τοποθέτηση περιπτέρου ή ξύλινου κιόσκι στην Β.Α. πλευρά του χώρου στάθμευσης.
Ηλεκτροφωτισμός και φύτευση του χώρου.
Το δεύτερο τμήμα ορίζεται ανατολικά από το χώρο στάθμευσης , βόρεια από την δημοτική οδό που συνδέει την Πρέβεζα με τον Παντοκράτορα και νότια με την θάλασσα. Η έκταση του τμήματος Β΄  είναι περίπου 80 στρέμματα.  Οι εργασίες οι οποίες θα γίνουν είναι:
Είσοδος: Θα διαμορφωθούν δύο είσοδοι που θα σηματοδοτηθούν με ξύλινες πέργκολες κατάλληλες πλακοστρώσεις και φωτισμό.
Διαμόρφωση προβόλων. Οι υπάρχοντες πρόβολοι προβλέπεται να γίνουν προσβάσιμοι και επισκέψιμοι στο κοινό. Θα επενδυθούν με δάπεδο ξυλείας τύπου <ΜΑΣΑΡΑΤΟΥΜΠΑ> και θα τοποθετηθούν ξύλινα καθιστικά και ιστοί φωτισμού και φωτιστικών σωμάτων.
Προμήθεια και τοποθέτηση ξύλινων καθιστικών σε όλη την έκταση.
Δημιουργία χώρου παιδικής χαράς.
Δημιουργία πεζοδρόμων περιπάτου και πρόσβασης σε διαμορφωμένες εγκαταστάσεις (αποδυτήρια , χώρου ανάπαυσης, παιδική χαρά κ.λ.π ) που θα εκτείνονται σε μήκος 2.150 μ. και θα καλύπτουν επιφάνεια 11.501,15 τ.μ.
Δημιουργία ποδηλατόδρομου κατά μήκος της οδού προς Παντοκράτορα πλάτους 2,00 μ.
Τοποθέτηση ακτοδρόμων από ξυλεία <ΜΑΣΑΡΑΤΟΥΜΠΑ> πλάτους 2,00 μ.
Τοποθέτηση κατά μήκος της παραλίας ομπρελών με ξύλινη βάση και καλαμένια επικάλυψη για την εξυπηρέτηση των λουομένων.
Αποδυτήρια: Πρόκειται για ημιυπόγειες κατασκευές τα οποία κατανέμονται σε δύο τύπους. 10. Ηλεκτροφωτισμός και φύτευση όλου του χώρου.
Πρόκειται για δύο συγκροτήματα το ένα των 24 αποδυτηρίων και το άλλο των 8 αποδυτηρίων. Σε αυτά περιλαμβάνονται ντους, χώροι ερμαρίων, w.c. ανδρών και γυναικών και ατόμων με αναπηρίες.
Το τρίτο τμήμα αφορά τον δρόμο ο οποίος συνδέει το τμήμα Α και το Τμήμα Β, ο οποίος θα πλακοστρωθεί και ηλεκτροφωτιστεί.
Άρης Τσελίκος

http://www.topikifoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...