Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Φάκελος ΤΑΞΙ: Η άποψη του Γ. Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί..!

Στον αντίποδα των δηλώσεων του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, η “νέα φωνή” παραθέτει την άποψη του κ. Κώστα Δήμου, Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας
Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ). Ο κ. Δήμος διευκρινίζει πως: “συνένωση δύο διαμερισμάτων η περισσοτέρων  σε μία έδρα δεν σημαίνει αποκλειστικά και εφαρμογή του τιμολογίου 1” (μονής ταρίφας). Η άποψη του κ. Δήμου, που αποκλειστικά παρουσιάζουμε στην εφημερίδα μας, ξεκαθαρίζει το τοπίο και δίνει ξεκάθαρη απάντηση σε όσους λαθεμένα πιστεύουν πως συνένωση των εδρών σημαίνει απαραίτητα και εφαρμογή της μονής ταρίφας. Επίσης ύστερα από αυτή την δήλωση είναι προφανές ότι η Αίγινα έχασε την ευκαιρία να διατηρήσουν οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ τα δικαιώματα τους, καθώς Δήμος και Περιφέρεια δεν άφησαν περιθώρια διαλόγου.



Η δήλωση του κ. Κώστα Δήμου, αναφέρει αναλυτικά τα εξής:
“Η ψήφιση του νομού 4070 προβλέπει μια σειρά από εγκυκλίους ,αποφάσεις περιφερειακών συμβουλίων ενημέρωση και εγρήγορση από το κάθε σωματείο ανά την επικράτεια.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πρέπει να γίνουν μια σειρά από πράγματα, ιεραρχικά αναφέρονται με τη σειρά .
  • Α )Εγκύκλιοι από το ΥΜΕ . 
Το προεδρείο τηςΠΟΕΙΑΤΑ έδωσε έναν αγώνα και μέχρι σήμερα έχουν βγει δύο διευκρινιστικές εγκύκλιοι και αποφάσεις που ρυθμίζουν μιά σειρά από θέματα.
  • Β) ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΕΔΧ - ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΖΩΝΗ- ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΩΝ ΑΔΕΙΩΝ.
Έχουμε τονίσει και είναι γνωστά τα παρακάτω:
Πρέπει να προηγηθεί ο καθορισμός των εδρών άμεσα διότι οι προκηρύξεις για την έκδοση νέων αδειών θα γίνουν άμεσα.
Τα κατά τόπους σωματεία να κινηθούν και προς τους οικείους Δήμους και προς τις περιφέρειες γιατί αυτοί γνωρίζουν άμεσα την κοινωνία τα τοπικά ζητήματα και πρέπει οι τυχόν συνενώσεις να γίνονται με πολύ προσοχή.
Τυχόν συνένωση δύο διαμερισμάτων η περισσοτέρων  σε μία έδρα δεν σημαίνει αποκλειστικά και εφαρμογή του τιμολογίου 1.
Με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου καθορίζονται τα όρια της νέας περιμετρικής  και η χρήση των τιμολογίων 1 και 2. δεν πρέπει να πάει το πράγμα σε μια ισοπεδωτική πρακτική ενιαία έδρα και ένωση εδρών σε απόσταση 30 η 50 χιλιομέτρων κ.ο.κ.
Επίσης  τα κατά τόπους σωματεία θα πρέπει να  λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους ένα πράγμα . Σε ένα διαμέρισμα αν δεν υπάρχει ταξί θα πρέπει είτε να βγεί νέα άδεια είτε να γίνει ενοποίηση  του διαμερίσματος για να αποφύγουμε την συμπόρευση στη φτώχεια και νέων συνανθρώπων μας.
Όλα τα παραπάνω είναι σε γνώση όλων των εμπλεκομένων  , Κυβέρνηση να νομοθετήσει δεν υπάρχει και τα γεγονότα και οι προθεσμίες τρέχουν.
Υπάρχει τεράστια ύφεση ανεργία και κανείς δεν έχει χρήματα αλλά και κανείς δεν μπορεί να αδιαφορεί. Η ευθύνη ανήκει σε όλους μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...