Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΑΡΘΡΟ Του Κώστα Χαντζιάρα, αντιπροέδρου του ΣΑΤΑ: Η παρανομία δεν είναι εξυπνάδα, ούτε επιχειρηματική ευφυΐα..!

Του Κώστα Χαντζιάρα, αντιπροέδρου του ΣΑΤΑ
Πολύ ένταση δημιούργησε μια διάταξη που υπήρχε  στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών  που ψηφίστηκε στη Βουλή και αφορά την υποχρέωση όλων να τηρούν τον
τιμοκατάλογο –άρα και το επικόμιστρο- των υπηρεσιών ταξί.
Έναν τιμοκατάλογο που αποτελεί νόμο του κράτους και ισχύει για τα ταξί όλης της χώρας. Ειλικρινά απορώ με όσους διαφωνούσαν και σαμποτάρισαν αυτή την προσπάθεια. Είναι δίκαιο, να ξεκινούν όλοι από την ίδια αφετηρία και να αμείβονται όλοι με το ίδιο ποσό για τις ίδιες μεταφορές, για τις ίδιες υπηρεσίες. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θα πρέπει να υπάρχει νομικό κενό και να δημιουργούνται από επιτήδειους συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων.
Μέχρι και  χθες πολλοί συνάδελφοι διαμαρτύρονταν για το αλαλούμ των  -μη νόμιμων- προσφορών  που καθιερώθηκαν εν μία νυκτί  αλλάζοντας τους κανόνες που υπήρχαν.  Οι εκπτώσεις και οι προσφορές που ανακοινώθηκαν και καθιερώθηκαν από κάποια ραδιοταξί ή από ηλεκτρονικούς πάροχους  μεταφορικών υπηρεσιών  ήταν παράνομες. Τώρα που προσπαθήσαμε  να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία πάλι είχαμε διαμαρτυρίες;
Ας καταλάβουμε όλοι, ότι οφείλουμε να σεβόμαστε τους νόμους και να τηρούμε τους κανόνες που δημιουργούν ισορροπία και υγιείς συνθήκες ανταγωνισμού στη δουλειά μας. Η παρανομία δεν είναι εξυπνάδα, ούτε επιχειρηματική ευφυΐα. Είναι μια στρέβλωση που αργά ή γρήγορα αποκαθίσταται.
Αντί να προσπαθούμε να ‘’ρίξουμε’’ ο ένας τον άλλο, ας στοχεύσουμε ο καθένας από το δικό του πόστο να κάνουμε κάτι ουσιαστικό για το επάγγελμά μας. Σε αυτή την προσπάθεια ο μεγαλύτερος ρόλος και η περισσότερη ευθύνη βαραίνει τα ραδιοδίκτυα.  Με σταυρωμένα χέρια και απαρχαιωμένες τακτικές δεν μπορείς να ανταγωνιστείς κανέναν. Εγκλωβίζεσαι στο λίγο και στο σταθερό, αλλά αυτό με μαθηματική ακρίβεια σε οδηγεί στο λιγότερο, στο ελάχιστο, και τελικά στο τίποτα.
Ένα σύγχρονο ραδιοταξί οφείλει  να εντάξει την τεχνολογία στο οπλοστάσιο του. Είτε μας αρέσει,  είτε όχι, είναι απαραίτητη προϋπόθεση(η τεχνολογία) για να σταθείς  στην αγορά και να ανταπεξέλθεις στις νέες συνθήκες ανταγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...