Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

60% των πολιτών παίρνει παράνομους «ταξιτζήδες»..!

Η αναγκαιότητα για τακτικούς ελέγχους στα χερσαία σύνορα της χώρας (ειδικά σε Προμαχώνα, Ορμένιο, Κήπους, Ευζώνους) και στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας καθίσταται επιβεβλημένη, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ελλάδος, καθώς όπως καταγγέλλει το 60% της αγοράς εξυπηρετείται από παράνομους μεταφορείς.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της ΟΦΑΕ η ελληνική οικονομία χάνει από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές σε ετήσια βάση πάνω από 150 εκατ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη απώλεια στο εθνικό εισόδημα υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο επιπλέον πλεόνασμα που είχε εφέτος ο ελληνικός τουρισμός σε μία χρονιά ρεκόρ για τη χώρα.
Η Ελλάδα της ύφεσης και του Μνημονίου δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει τόσο μεγάλα ποσά από έσοδα και για τον σκοπό αυτόν η ΟΦΑΕ με συνεχείς οχλήσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς ζητά την ύπαρξη ουσιαστικών και αποτελεσματικών ελέγχων προκειμένου να περιοριστεί δραστικά το φαινόμενο της παράνομης μεταφοράς.
Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι τη χαλαρή αυτήν κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, σε ότι αφορά τη νομιμότητα στη μεταφορά, εκμεταλλεύονται κάποιοι -αφού το θεωρούν ως «κίνητρο»- με αποτέλεσμα το φαινόμενο της παράνομης μεταφοράς να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Την ίδια ώρα η κατάσταση στον κλάδο των αυτοκινητιστών γίνεται ολοένα και πιο τραγική, αφού οι παράνομοι μεταφορείς από άλλες χώρες τους αφαιρούν έργο με αποτέλεσμα η συνολική πτώση στο μεταφορικό τους έργο τα τελευταία χρόνια, να υπερβαίνει σωρευτικά το 60%.
Η ΟΦΑΕ ζητάει από την Πολιτεία να πράξει τα αυτονόητα και ως παράδειγμα φέρνει την γειτονική Βουλγαρία, όπου οι έλεγχοι για φορτηγά ξένων χωρών που περνούν από το έδαφός της είναι στην κυριολεξία εξονυχιστικοί και έχει δημιουργήσει προβλήματα ιδιαίτερα στους Τούρκους μεταφορείς με τις παραβιάσεις που δημιουργούν και με το υψηλό πρόστιμο που τους επιβάλλεται, έχοντας ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των συνόρων προς Βουλγαρία από τους Τούρκους μεταφορείς, το οποίο έχει πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες ήδη δύο φορές για 3-4 ημέρες την κάθε φορά.


ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...