Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΜΟΣΧΑ:Οι ταξιτζήδες στους λεωφορειόδρομους..!

Οι Αρχές της Μόσχας αναγνώρισαν στα ΤΑΧΙ το καθεστώς του δημόσιου Μέσου Μεταφοράς και τους επέτρεψαν από την 1η Σεπτεμβρίου να χρησιμοποιούν τις ειδικές λωρίδες για τα
λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Το προνόμιο αυτό, θα έχουν μόνο τα επίσημα-νόμιμα ΤΑΧΙ κίτρινου χρώματος, τα οποία διαθέτουν άδεια, ταξίμετρο, σύστημα πλοήγησης GLONASS και κίτρινους αριθμούς καταχώρησης.


Άλλοτε τα ΤΑΧΙ στη Μόσχα ήταν παράνομα, αλλά ύστερα από την ψήφιση ενός ειδικού νόμου, ο τομέας αυτός έχει κιόλας αποκτήσει τους δικούς του κανόνες. Ωστόσο, θα ήταν ψέμα να πει κανείς ότι οι παράνομοι ταξιτζήδες εξαφανίστηκαν από τους δρόμους της πόλης. Υπάρχουν και σήμερα, πάρα πολλοί «πειρατές», που κυκλοφορούν, ως επί το πλείστον, με πολιτικά ΙΧ αυτοκίνητα, αν και ορισμένοι από αυτούς είναι κάτοχοι άδειας και οχήματος ΤΑΧΙ.

Πλέον, ύστερα από την άδεια προς τους νόμιμους οδηγούς να χρησιμοποιούν τις λωρίδες που προορίζονται για τα μέσα δημόσιας μεταφοράς, οι οδηγοί ταξί έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να γίνουν νόμιμοι. Από την άλλη, το γνωστό πρόβλημα που μαστίζει την πόλη και εξακολουθεί να υφίσταται παρά τις προσπάθειες των αρχών, είναι η δύσκολη κατάσταση στους δρόμους με την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τα μποτιλιαρίσματα πολλών χιλιομέτρων.
Το πρόβλημα των ΤΑΧΙ είναι ότι κινούμενα στη γενική ροή, χάνουν πολύ χρόνο για μια μικρή απόσταση, και επομένως έσοδα. Για τα νόμιμα ΤΑΧΙ θα οργανωθούν επίσης 460 ειδικοί χώροι στάθμευσης (100 από αυτούς μέσα στα όρια του δακτυλίου). Το δικαίωμα να σταθμεύουν εκεί θα έχουν μόνο τα ΤΑΧΙ, ενώ στους οδηγούς των συνηθισμένων αυτοκινήτων θα επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση (80 ευρώ).
Το άρθρο βασίστηκε σε δημοσιεύματα της εφημερίδας Kommersant

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...