Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΑΡΘΡΟ Του Χρήστου Σκαντζάρη, μέλος του Δ.Σ του ΣΑΤΑ: Με πειραματισμούς καταστρέφουμε τα ραδιοταξί..!

Δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω  κάποιους συναδέλφους, (σωματεία) τις τελευταίες μέρες αναφορικά με το νομοσχέδιο και με την κατάργηση του επικομίστρου!  Ωραία καταργήθηκε! Σκέφτομαι
τώρα να αγοράσω άλλο ένα ταξί γιατί με τόση δουλειά που θα πλακώσει   θα τα οικονομήσω κιόλας!
Όλος ο κόσμος τώρα θα αρχίσει να παίρνει ξανά τα ράδιο ταξί και η δουλειά θα ανεβεί στο 100% . Θα γυρίσουμε πάλι σε εποχές της δεκαετίας 2000 που δεν προλαβαίναμε! Έχω την εντύπωση ότι ζείτε σε άλλη χώρα! Είχε γίνει μια πρόταση να μειωθεί η διπλή ταρίφα (λόγο ύφεσης) μήπως και κρατήσουμε τους λίγους επιβάτες που μας έχουν μείνει, και έγινε  πανικός., 
Γιατί; Και με ποιο δικαίωμα, αποφασίζετε εσείς για μένα, αγνοώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες, όλοι στα κάγκελα και βουρ  αντιπολίτευση κατά πάντων! Προέδρου, Ομοσπονδίας μέχρι και άσχετοι από το επάγγελμα και συνταξιούχοι!
Αναρωτιέμαι αν τελικά κάνετε αντιπολίτευση για να κάνετε η απλά λέτε πράγματα απλά για να λέτε κάτι, δεν έχω καταλάβει αν έχετε πρόβλημα με τον θεσμό η με τα πρόσωπα... Πάμε τώρα στο επίμαχο νομοσχέδιο σε ότι αφορά το επικομιστρο! Τι υπηρεσίες μεταφοράς προσφέρει ένα ρ/τ; Υπευθυνότητα, καθαριότητα, ευγένεια, εξυπηρέτηση, κλπ. Σωστά; 
(Όχι βέβαια ότι δεν υπάρχουν και συνάδελφοι που έχουν όλο αυτό το πακέτο και χωρίς να είναι σε ρ/τ, αλλά υπάρχουν και κάτι άλλοι που ντρέπομαι που  είμαι επαγγελματίας οδηγός) και συνεχίζω όταν έχω μια χ ώρα αναμονή στην πιάτσα, όταν περιμένω  κάτω από το σπίτι και όταν προσφέρω κάποιες χ υπηρεσίες να μην ανταμειφτώ; Και όλα αυτά για 1,92€ για να μην αναφέρω τα πάνω κάτω μπρος πίσω ,βρισίδια, κορναρίσματα, και κύκλους.
Τώρα θα μου πείτε καλά σου λείπουν τα 2€; Όχι δεν μου λείπουν τα 2€ όπως δεν μου λοιπόν και τα 0,19 από το χιλ. της διπλής που όλοι ήσασταν στα κάγκελα. Σέβομαι τους θεσμούς και διαφωνώ κάθετα και δεν το διαπραγματεύομαι και ούτε τους αντικαθιστώ ούτε τους παρακάμπτω στέλνοντας επιστολές. 
Εσείς οι επικεφαλείς των διοικήσεων για πείτε μου πως θα βγάλετε τα έξοδα σας; Και για ποιο λόγο από την στιγμή που δεν εισπράττω το επικομιστρο να πληρώνω ΕΕΤΤ; Πως θα προσελκύσω αυτοκίνητα και συναδέλφους να έρθουν στα Ρ/Τ; Κύριοι μόνοι μας βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα ματιά μας! Και τι εννοώ! 
Τα τελευταία χρόνια μπήκαν στην ζωή μας οι ηλεκτρονικές εφαρμογές οι οποίες μας απορρόφησαν σταθμούς, πελατολόγιο καταργώντας παράνομα και από μόνοι τους το επικόμιστρο και σπάζοντας το τιμολόγιο κατά πολύ πολεμώντας τα Ρ/Τ με όφελος το προσωπικό τους κέρδος εναντίων  των συναδέλφων  που βρίσκονται σε έναν πανικό γιατί δεν μπορούν να βγάλουν μεροκάματο, και μπήκαμε σε μια διαδικασία τα περισσότερα Ρ/Τ να αντιγράψουν αυτές τις εφαρμογές και να τρέξουμε να κάνουμε και εμείς το ίδιο χωρίς να σκεφτόμαστε τις συνέπειες! 
Και χωρίς εμείς οι ίδιοι να βάλουμε πλάτη να προστατεύσουμε τα Ρ/Τ, και τώρα πάμε να ζητήσουμε χρήματα από τα μέλη μας που υποφέρουν σε αυτήν την ύφεση . Αλήθεια ήθελα να ήξερα όλοι εσείς που έχετε κόψει το επικόμιστρο αυξήθηκε η δουλειά σας; Θα βγει κανείς να πει την αλήθεια; Γιατί εγώ από συναδέλφους που μιλάω και είναι σε ραδιοδίκτυα και το έχουν κόψει δεν αυξήθηκε καθόλου! Στην περιφέρεια μπορεί να είναι διαφορετικά! 
Άρα το συμπέρασμα είναι ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά και ότι πειράματα και αν κάνουμε δεν πρόκειται να αυξήσουμε την πελατεία μας σε μια πτωχευμένη χώρα! Κλείνοντας αυτό το άρθρο θα θελα να επισημάνω κάτι. Με μαθηματική ακρίβεια τα Ρ/Τ φτάνουν στο τέλος τους. Εκτός και  αν δεν δράσουμε  άμεσα, κάνοντας συγχωνεύσεις (βλέπε taxiway) αξιοποιώντας το ΕΣΠΑ  -χωρίς να πονέσει ο συνάδελφος- και  ξανά μπούμε δυναμικά στην αγορά με υψηλές προδιαγραφές και ποιοτικές υπηρεσίες σε άλλη περίπτωση  το μέλλον του Ρ/Τ που όλοι αγαπήσαμε και φάγαμε ψωμάκι από αυτό φτάνει στο τέλος του!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...